Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

тип на потези, ама што е страшен играч страшен е. Реално сам ги одржа во живот и на крај со слободните и го доби натпреварот. Всушност, за сите што се чудат зошто јас и некои други имаме толку доверба во ОКС, тука лежи и причината, НБА реално е сепак лига на играчите, тренерите се споредни, а ОКС е најталентирана екипа од сите (едино Мајами може делумно да се споредува). Не изгледа воопшто убаво како играат, солираат премногу, ама како така ефективни се.Rule No. 12 - Fouls and Penalties
B. - Personal Foul
Section I - Types
e. "Contact which occurs on the hand of an offensive player, while that hand is in contact with the ball, is legal."
Прво во еден напад фати 2 офанзивни скокови, потоа ја собра топката што ја пресече Вестбрук и за негова среќа судиите досудија напад за ОКС, и на крајот му ја изби топката на Крис Пол во последниот напад. Морам да го пофалам и Дурант, не му идеше во текот на целиот меч али на крај кога највеќе требаше погоди две тројки и го даде кошот за да намали на 2 разлика, таа полуконтрата што беше. Вестбрук без сомнение најдобар, страшна партија изигра, згора на тоа погоди три слободни фрлања по ред за да и донесе победа на Оклахома. Кај Клипси најдобри Пол и Грифин, али Пол на крај ептен ја усра. И Џамал изигра одлична рола.
b. Contact initiated by the defensive player guarding a player with the ball is not legal. This contact includes, but is not limited to, forearm, hands, or body check.