Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Enemy at The Gates ... Downfall ..... Schindler's list ... али дефинитивно врв е мини серијата Band of Brothers
Гледани ми се сите овие , фала што ме потсети на Band of Brothers го имав едно време симнато али не ги изгледав.

Flags of Our Fathers, Letters From Iwo Jima, The Book Thief...
и тие од Мојсо...
Изгледани сите;)
Обавезно гледај ја Band of Brothers серијата е совршена. Исто и филмовите што се предложени погоре се супер да не се повторуваме. Еве нешто и од мене The Boy in the Striped Pajamas, The Pianist, Valkyrie, Black Book, Max Manus: Man of War, Into the White, The Counterfeiters
Фала , од овие само Black Book i Max Manus не ми се гледани ,сеа ке ги најдам.
Овој нели беше со Мел Гибсон? На имдб во каст не можам да го најдам

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Предлог за трилер/драма?

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
The monuments men одличен е, одличен! Кастот е перфектен, ми се свиѓа приказната, базиран е на вистинита приказна од втората светска војна. Да го гледате обавезно.

Кога сме кај 2Св.Војна дајте некој добар предлог на таа тема. Гледани ми се Перл Харбор, Рајан
Stalingrad (1993) и Das Boot (1981).
Овој Сталинград не е како Enemy At The Gates, туку ја прикажува битката за градот од страната на офицерот Ханс Фон Вицланд и неговиот баталјон, вреди да се погледне и Das Boot нормално.

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Јас сум се префрлил на We Were Soldiers , не бил овој со Мел
Ја мислев до сега го имаш изгледано а ти уште му мислиш кој е у главна улога. Еден од 10 најдобри воени филмови, нема промашај земи гледај. :)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.690
Поени од реакции
34.203
Razbirliv sum bil snosti, ne se bunete. :D
Ne zasluzuvate komentar za negledan eben Shining more! Uste pomalku za negovo hejtanje.. (y)

Koa citat losite revjua :pos:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Предлог за трилер/драма?
Шпанскине трилерчиња тука што неколкумина ги препорачуваат ги имаш гледано ? Тие. :)[DOUBLEPOST=1399220446][/DOUBLEPOST]

Среќен роденден and many happy returns !

Последно уредено:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.690
Поени од реакции
34.203
Koj go falese Her? Dobiva 2 jokeri za ne brisenje od mene. :D Ostajte link do post/recenzija. Poz.

@dragonsky maybe?

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364

wot

aloof
Член од