Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Осеќам новиов Терминатор ќе биде тежок fail, не зборам за заработувачката што ќе ја има низ кино салите, туку општо онака. И Шварци почна да го фаќаат будалите, ни он веќе незнае што прави :jajce:. Овој филм тотално ќе ја уништи сликата што ја имавме за првите два дела
Срањата почнаа да се дешаваат во моментот кога решија да се прави трет дел без Камерон. И кога Фурлонг беше отиден со дрогите за да учествува во нов проект. Сликата нема да ја уништи али од трејлеров како што гледам се враќаат во првите два дела, што е безвезе. Често жалам што Камерон не се нафати да ја заокружи трилогијава и да не спаси од глупостиве кои следат, наместо тоа зема да снима бајки, кои ќе можеше да ги направи и подоцна.

http://www.imdb.com/title/tt1424432/

IoSonoInterista мислам дека имаше убава рецензија за филмов, ако си љубител на формула нема промаршување.

п.с. Абе каква формула, секој треба да го изгледа филмот за Сена, емоционално возење.

Senna e zadolzitelno cetivo. Najdobar sportski dokumentarec.

Искрено дали веќе премногу имаме филмови базирани на вистински настани, или сум презаситен од преценети Оскаровци, мислам на оние типичните Оскаровци (не филмови како Birdman или Whiplash) ама The Imitation Game не ми беше ништо wow колку што прочитав од рецензиите. Освен глумата на Камбербач, која е вредна за Оскар, и ете интересната сторија за Енигма за која досега немав слушнато, друго немаше ништо посебно да се издвои. Добар филм е да, ќе му дадам и 8 оценка ради добриот саундтрак и приказна, но самата атмосфера, самиот филм ми е веќе триста пати видено, ваљда како што реков има шанси тоа да е ради преголемиот број на филмови што ги има во слично издание во овој период од годината.

Патем, го изгледав денес и Foxcatcher и повеќе ми се допадна, подобар од Moneyball, полош од Capote (три филма има само Бенет Милер така да ете добра компарација).

За Imitation Game даваа трејлер во Синеплекс пред да почне Интерстелар и се чувствувам како се да сум видел од филмот. Цел беше раскажан во трејлерот.

Чисто сумњам сигурно се клонирал..пошто во волку филмови да глумиш во една година..:unsure:[DOUBLEPOST=1420760053][/DOUBLEPOST]Иначе 58 години има..млад е, ти пред време го "почина" :D

Братов на Џулија, во едно подамнешно време, наводно бил попопуларен од сестра си. Мислам дека не беше неталентиран, и дека можеше да има поуспешна кариера.

http://variety.com/2015/film/news/m...eys-petes-dragon-remake-exclusive-1201395921/

Уште го чекам да опали во некоја добра филмска улога....................................Штета шо некако после Декстер слабо му оди кариерата. Дали поради болеста од претходно, дали е презаситен со Six Feet, Dexter абер немам :)

I Origins филмиште!
Оценка: 10/10, mindblown. Филмов работи на тематика која ја имам тетовирано на грб, нешто во кое што лично јас верувам, а чепка низ многу други теми покрај друго. Следува обемна рецензија деновиве кај и да е.

I origins - приказната и смислата на фимот е супер, а глумата ич не ми се свиѓа.

Да имаше некои ептен тапа форсирања, ама уште сум под импресија. Ќе пишам у рецензија што и како подетално, али Astrid Berges-Frisbey го украде highlight на филмов, каква харизма, глума, освен то и срцето ми го украде. <3:love:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom