Game of Thrones

Член од
24 август 2008
Мислења
238
Поени од реакции
133
Доста интересни теории, мене не ми излегува од глава сликата Sansa кога му го подава на пехарот за вино Тyrion.
Скоро ги гледав сезона 1 2 втор пат и приметив колку многу хинтови има за идните важни случувања.Некако средбата на шутот со Sansa од минатата епизода знаејки Sansa во каква состојба беше вклучувајки и некој детали со истите ликови во денешнава епизода зборува доволно дека се можни тровачи на Joffrey.Во случај да излезе стварно така Sansa нема да биде веќе нај досаден лик во серијата :icon_lol:

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.611
Поени од реакции
13.318
Урлам по дома и ми вика мајка ми шо се радуваш бе толку, шо се деси, и и ја пуштам сценава. Жената е стварно загрижена за мене сеа. Како и да е... :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Во врска со убиецот, најпрво треба да дознаеме што е всушност отровот, дали тортата или виното. Али би го цитирал нашиот драг Нед: "I've heard it said that poison is a woman's weapon." My money's on the Queen of Thorns. :)

АнаКаренина

Muy Tranquilo
Член од
30 јуни 2012
Мислења
104
Поени од реакции
228
Баба Тајрел е опасна, дали некој друг го примети делот со Санса и ланчето? Сега прашањето е уште кој друг е вмешан во труењето освен Олеана и Дантос, не верувам дека се само они двајца.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Дали некој очекуваше Риик да го заколе Ремзи?

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.611
Поени од реакции
13.318
Дали некој очекуваше Риик да го заколе Ремзи?
Јас во ниеден момент. Затоа Ремзи беше толку опуштен, сакаше да му покажи на татка си колку е истрениран и мирен Риик.

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.764
Поени од реакции
9.881
Баба Тајрел е опасна, дали некој друг го примети делот со Санса и ланчето? Сега прашањето е уште кој друг е вмешан во труењето освен Олеана и Дантос, не верувам дека се само они двајца.
Im thinking...

Последно уредено:

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Нефер е book-споилер информации да се употребуваат во темава како божемни лични размислувања за тоа кој кого и како убил.
Ако ова се однесуваше на мене...

1) Само серијата ја следам
2) Теоријата дојде од лице со кое дискутирав за сцената + мои лични убедувања околу сторителите и зошто сакале тоа да го сторат

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Санса има некоја мучка направено под маса со чашата.

@ElNinho погоди бе. :D
Санса каква е неспособна, врска нема од животот душава. Плус од кај да знае дека ќе има прилика да го отруе Џофри, па да носи отров со себе.[DOUBLEPOST=1397488086][/DOUBLEPOST]
Кој друг? А откривме кој прв е вмешан па да го откриваме другиот? :)
Мене ова со Санса ми нема никаква логика, неа прилика да ја лупне по глава, она нема да ја искористи.

@Beric Dondarrion ако се однесуваше на мене - јас мислам дека не нагаѓам за убиецот. Плус имам баеѓи детали од книгите заборавено, на пример не памтам дали во питата или во виното бил отровот.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Нова теорија.

А ако отровот е и во виното и во питата?

ОК, вака. Што ако и во двете се наоѓаат две различни компоненти-едната во виното, другата во питата. Ако го пиеш виното, ане ја изедеш питата, ништо не ти е. Ако ја јадеш питата, а не го пиеш виното, ништо не ти е. Но што ако дојде до спојка помеѓу двете компоненти, односно смесата стане фатален отров?

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Помодрената фаца на Џофри е бесценета! :D
Некако треба да се престане со теорииве, бидејки најискрено некој може да лупне спојлер дали несакајки или намерно како нечије размислување при давање на теорија.
Како што кажа Dondarion не е фер.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Aj да не биде само кој го отрул, каква ќе биде иднината на седумте кралства откако Џофри не е крал? Искрено не верувам да дојде до некаков хаос или крах, сепак Тајвин и другите советници се оние кои ги држат конците под рака. Така да не очекувам да се случи војна која би го дестабилизирала кралството освен ако се случи некаков поход од страна на Станис, или пак се јави некоја нова сила која би сакала да постигне некакво влијание. Нормално тука не ја сметам Денерис која тек освојува градови во Есос.

Член од
1 јули 2008
Мислења
2.033
Поени од реакции
2.061
Ама преку курац више со книгите стварно. Ми ја уништија сцената со сечењето на главата на Нед Старк, сега ми ја уништија епизодава со Џофри. Една идиотка пред некој месец намерно со една реченица ми кажа огромен спојлер за тоа што ќе се случува натаму во серијата, нешто што не би ми било ни на крај памет дека може да се случи и претерано би се изненадил кога би го видел истото, како што беше случајот со Red wedding.
Ме заболе ако сте ги прочитале книгите, не се правете најпаметни заради тоа!!!
Како што вие сте уживале тогаш, оставете не и нас да уживаме сега. Стварно не ја сфаќам поентата било што во врска со книгите да се спомнува тука. Заради таквите идиоти, почнувам да губам интерес за серијата и добивам чувство дека ми станува предвидлива како било која од шпанските серии од пред 10 години.

Еден од модераторите ве предупреди како што се сеќам пред да почне новава сезона, се надевам дека ќе си го добиете заслуженото.

Член од
25 февруари 2011
Мислења
336
Поени од реакции
88
Dali uste nekoj drug go interesira sto imaat u plan, kako ke se organiziraat onie pozadi Zidot ? Nekako mnogu silni mi deluvaa tie kjelavite, Thons mislam im bese imeto. Toa nekako sakam da go vidam, Mance so seta armija od pleminja , a pogotovo koga dzinovite ke tropnat na vratata od Castle Black, a Sam da im otvori :D. Toa bi bilo isto ko na krajot od vtora sezona so White Walkers :D .

Kajgana Shop

На врв Bottom