Game of Thrones

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
ај да не се приклучувам кон теориите да не ме обвинат за спојлери мада би кажала свое мислење :D него кажете за искрите меѓу Оберин и Ленка :vozbud: my former.... Queen Regent :icon_lol: му глуми оваа hard to get.

H

HoT IcE

Гостин
Ау перфекција. Јебеш прва епизода, ова е најперфектната епизода до сега, Џофри конечно искина конци. И тоа на каков начин, каква слика, каква сцена, преубаво, ах, три пати премотував и уживав у глетката, лигле малечко. Навистина ми прекурчи како се понашаше со Тајрион цела епизода, и да бидам искрен во сето тоа курчење на кралот очекував Оберин да стане и да го предизвика и да го убие у дуел пред сите. Не знам зошто, ама такво чувство имав. Како и да е, одлична венчавка, Ланистерови организираа убава венчавка за Старкови, ама некој и на нив им врати убаво. Point? Сакаме повеќе венчавки во ГоТ!!!:cuc:

Глупо ми е секоја епизода да зборувам колку некој лик и кул и го обожавам, ама Оберин повторно ебеше мајки во епизодава со: Oh Virgin Queen!!:icon_lol:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.971
Поени од реакции
57.779
Санса има некоја мучка направено под маса со чашата.

@ElNinho погоди бе. :D
I KNEW IT !!! :vozbud:

Прва позначајна работа што ја имам погодено у серијава, дека Марџери е лошата вдовица. :icon_lol:

Лошата страна од ова е што сега интернетов ќе биде преполн од wannabe фраери кои ќе се изнапукаат со спојлери. (n)

Последно уредено:
Член од
14 август 2006
Мислења
45.591
Поени од реакции
85.290
Dali uste nekoj drug go interesira sto imaat u plan, kako ke se organiziraat onie pozadi Zidot ? Nekako mnogu silni mi deluvaa tie kjelavite, Thons mislam im bese imeto. Toa nekako sakam da go vidam, Mance so seta armija od pleminja , a pogotovo koga dzinovite ke tropnat na vratata od Castle Black, a Sam da im otvori :D. Toa bi bilo isto ko na krajot od vtora sezona so White Walkers :D .
Како мислиш дека џиновите би можеле да тропнат на вратата на Црниот Замок?

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.971
Поени од реакции
57.779
Санса каква е неспособна, врска нема од животот душава. Плус од кај да знае дека ќе има прилика да го отруе Џофри, па да носи отров со себе.[DOUBLEPOST=1397488086][/DOUBLEPOST]
.
Абе не беше ни убава, па ви стана убава. ;)
She is a child, осеќам дека ќе дојде ден кога ќе ви ги цитирам сите постови за Санса. :свиркам:
И не ми е ова спојлер, не знам дали е она, само обично предвидување. :нинџ:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.591
Поени од реакции
85.290
...очекував Оберин да стане и да го предизвика и да го убие у дуел пред сите. Не знам зошто, ама такво чувство имав....
Невозможно е таков дуел во светот на AGOT - некој да излезе и да го предизвика кралот на дуел и тоа да биде прифатено, реализирано.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Туку мечот на Џофри од валириски челик за кого ќе биде?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.591
Поени од реакции
85.290
http://io9.com/the-50-greatest-tweets-about-last-nights-game-of-throne-1562973054?utm_campaign=socialflow_io9_facebook&utm_source=io9_facebook&utm_medium=socialflow[DOUBLEPOST=1397490821][/DOUBLEPOST]

"My queen, what shall we do with this copy of 'MILFs With Their Eyes Gouged Out' Magazine we found in Joffrey's undergarment drawer?"
Мене ми беше најбољи овој:
"I hope nothing happens to Joffrey I love him"[DOUBLEPOST=1397494950][/DOUBLEPOST]

:pos:
-hello
-not you
неможам гифот да го најдам целосен :)
најбољи момент у оваа епизода :pos:

Па фала богу дека е нот ту ју. (голичка беше таа, фали уште малце да остаеле у гифот)

Последно уредено:

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Олена рече дека е нечовечно да убиеш човек на свадба. Имаш два начина да го сфатиш тоа, од една сака да се ослободи од кривицата знаејќи што ќе се случи, а од друга страна стварно жената си има принципи и едноставно не сака да убие човек на свадба.
Јас типувам на второто, Олена е опасен лик, ама ако жената си ги има принципите гарант си ги почитува.
Не знам кој би бил убиецов, овој шутов ептен во прав момент дојде и ја спаси Санса, а од друга страна имам прашање. Каде е Бејлиш?
Требаше да ја изгледам минатата сезонава уште еднаш, ама за жива глава не ми текнува кај е човеков...
И уште едно прашање до тие што сте ги читале книгите. Дали Snow е презиме што се дава на сите кои што се копилиња на лордовите?

И едно нешто заборавивме со смртта на Џефри...каде тргна Бран после визијата што ја имаше со дрвото. Накај ѕидот не е, дали е можно да тргне накај King`s Landing? Мене таа опција најмногу ми се врти во глава...
И да епизодава имаше епик дијалози и сцени, жално е што сите ќе поминат незабележани поради последната сцена и смртта на копилето!

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Фала богу отиде детиштево. Сега може на раат да се гледа. Уште и мајка му да ја убијат и топ ќе биде.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.591
Поени од реакции
85.290
Олена рече дека е нечовечно да убиеш човек на свадба. Имаш два начина да го сфатиш тоа, од една сака да се ослободи од кривицата знаејќи што ќе се случи, а од друга страна стварно жената си има принципи и едноставно не сака да убие човек на свадба.
Јас типувам на второто,
Јас типувам на саркастична боцка на Олена, која се однесува и на предходната далеку по крвава свадба, оркестрирана од едната страна на оваа свадба.

И едно нешто заборавивме со смртта на Џефри...каде тргна Бран после визијата што ја имаше со дрвото. Накај ѕидот не е, дали е можно да тргне накај King`s Landing? Мене таа опција најмногу ми се врти во глава...
И да епизодава имаше епик дијалози и сцени, жално е што сите ќе поминат незабележани поради последната сцена и смртта на копилето!
Прилично јасно е покажано во серијата дека Бран е на север од ѕидот во дивината. Прошла сезона се разминаа кај пролазот испод Ѕидот (кој е кај Ноќната тврдина), со Сем и Гили, кои одеа на југ, накај Црниот Замок, а овие во спротивна насока.
Сега, после визијата кај дрвото, јасно му беше кажано да оди уште на север.

Kajgana Shop

На врв Bottom