I KNEW IT !!!
Како мислиш дека џиновите би можеле да тропнат на вратата на Црниот Замок?Dali uste nekoj drug go interesira sto imaat u plan, kako ke se organiziraat onie pozadi Zidot ? Nekako mnogu silni mi deluvaa tie kjelavite, Thons mislam im bese imeto. Toa nekako sakam da go vidam, Mance so seta armija od pleminja , a pogotovo koga dzinovite ke tropnat na vratata od Castle Black, a Sam da im otvori. Toa bi bilo isto ko na krajot od vtora sezona so White Walkers
.
Абе не беше ни убава, па ви стана убава.Санса каква е неспособна, врска нема од животот душава. Плус од кај да знае дека ќе има прилика да го отруе Џофри, па да носи отров со себе.[DOUBLEPOST=1397488086][/DOUBLEPOST]
.
Невозможно е таков дуел во светот на AGOT - некој да излезе и да го предизвика кралот на дуел и тоа да биде прифатено, реализирано....очекував Оберин да стане и да го предизвика и да го убие у дуел пред сите. Не знам зошто, ама такво чувство имав....
Мене ми беше најбољи овој:http://io9.com/the-50-greatest-tweets-about-last-nights-game-of-throne-1562973054?utm_campaign=socialflow_io9_facebook&utm_source=io9_facebook&utm_medium=socialflow[DOUBLEPOST=1397490821][/DOUBLEPOST]
"My queen, what shall we do with this copy of 'MILFs With Their Eyes Gouged Out' Magazine we found in Joffrey's undergarment drawer?"
најбољи момент у оваа епизода![]()
-hello
-not you
неможам гифот да го најдам целосен![]()
Јас типувам на саркастична боцка на Олена, која се однесува и на предходната далеку по крвава свадба, оркестрирана од едната страна на оваа свадба.Олена рече дека е нечовечно да убиеш човек на свадба. Имаш два начина да го сфатиш тоа, од една сака да се ослободи од кривицата знаејќи што ќе се случи, а од друга страна стварно жената си има принципи и едноставно не сака да убие човек на свадба.
Јас типувам на второто,
Прилично јасно е покажано во серијата дека Бран е на север од ѕидот во дивината. Прошла сезона се разминаа кај пролазот испод Ѕидот (кој е кај Ноќната тврдина), со Сем и Гили, кои одеа на југ, накај Црниот Замок, а овие во спротивна насока.И едно нешто заборавивме со смртта на Џефри...каде тргна Бран после визијата што ја имаше со дрвото. Накај ѕидот не е, дали е можно да тргне накај King`s Landing? Мене таа опција најмногу ми се врти во глава...
И да епизодава имаше епик дијалози и сцени, жално е што сите ќе поминат незабележани поради последната сцена и смртта на копилето!