Game of Thrones

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Јас типувам на саркастична боцка на Олена, која се однесува и на предходната далеку по крвава свадба, оркестрирана од едната страна на оваа свадба.

Прилично јасно е покажано во серијата дека Бран е на север од ѕидот во дивината. Прошла сезона се разминаа кај пролазот испод Ѕидот (кој е кај Ноќната тврдина), со Сем и Гили, кои одеа на југ, накај Црниот Замок, а овие во спротивна насока.
Сега, после визијата кај дрвото, јасно му беше кажано да оди уште на север.
Уште на првото прашање во врска со Snow да ми одговореше (ако не е нкој major spoiler шо не верувам дека би можел да биде, тогаш супер).

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.971
Поени од реакции
57.779
Штета за Jack Gleeson, феноменално глумеше момакот мора да се признае. Го долови Џофри онака како што требаше, сите да го замразиме, со последнава епизода си ја круниса глумата.

Инаку, епизодава беше напишана лично од George RR Martin, он беше сценаристот, така да не чуди тоа што кај скоро сите ликови кои имаа контакт со Ланистерс имаше реченици кои ги сомничат како извршители на делово.

Се одјавувам од темава малку, пошто лани после ред вединг се заебав со мини спојлер, а сеа со терииве ќе биде лудница. Засега доволно е само: Најдоброто нешто што се појавило во историјата на телевизијата !!! :cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Уф, едвај дочекав да ја изгледам епизодата и да не ја отворам темата цел ден, а гледам цело време нови мислења се пишат тука.
Е па арен беше, арно го снајде викаат во мојот крај. Педерчето плаво си го доби заслуженото од кого, читам тука секакви теории, ја искрено појма немам, кој имаше најголем интерес кралот да биде убиен, некако не ми е логично Тајрелови да се тоа, дворскиот шут, шо знам не верувам дека он може нешто да организира вакво. Ја би одел со теоријата за Санса, сумњиво го гледаше Џофри цело време.

Сега дефинитивно малце подобро се осеќаат некои од нас отепани од шокот од Red Wedding, иако тоа беше пошокантна сцена у секој случај. Нормално, за задоволствто да биде целосно, ќе треба да ја дочекаме и трагичната судбина на Фреј и Болтон (ако се случи некогаш). Болтон се гледа дека не е глуп, јасно му е дека и покрај тоа што Тајвин го назначи за Warden of The North, тој нема фактичка власт, ниеден северен клан не му е лојален, а веројатно знаејќи за неговата улога во погибијата на Старкови, тешко дека ќе воспостави контрола нас Северот во скоро време.

Како што и најавите за четвртата сезона викаа Тирион ќе биде во многу тешка ситуација сега, а кутрата Санса сега пак ќе биде сама и безпомошна.

Нема трогателен настан да се случи во серијава а Rains of Castamere да не ја ислушаме.

Член од
25 февруари 2011
Мислења
336
Поени од реакции
88
Како мислиш дека џиновите би можеле да тропнат на вратата на Црниот Замок?
Hehe, se zezav de, znam deka ne tropaat tuku vlagaat odma :D, ne znam zosto ali strasno me interesira sto se desava pozadi Zidot, otkolku vamu u King's Landing, znam deka na site ni se ispolni zelbata so ova derpevo go utepaa, ali pointeresni mi se divjacive, posociv i zosto, site se razlicni , a site se borat za istiot covek.

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.755
Поени од реакции
12.918
Уште на првото прашање во врска со Snow да ми одговореше (ако не е нкој major spoiler шо не верувам дека би можел да биде, тогаш супер).
Од северот се Snow сите..Од Dawn се Sand, од Reach се Stone итн итн. Секој регион си има презиме за копилињата

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Во секое од кралствата копилињата имаат посебни презимиња. Северот имаат Snow, во Дорн имаат Sand, кај Грејџој имаат Pyke, кај овие со рибите имаат Fish итн. итн.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Мора ланчето да биде некако вклучено во серијата, неможе од нигде никаде пак да ни го враќаат таков небитен лик без причина. Јас мислев дека Санса некако го направила ова ама не таа е премногу глупа како и да е веројатно директно ја помогна смртта на Џофри.

Не верувам дека случајно на герданот фали она плавото на последната нишка една секунда одкако Онела помина со раката по неа. Untitled.jpg

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.755
Поени од реакции
12.918
Иначе мене повеќе ми беше за Џофри жал него ли за Роб Старк. Од една страна убиваш лудак, зошто се однесувал баш онака како и што треба да се однесува лудак, па и да ти биди кеиф за тоа. А од друга страна убиваш човек кој што целата политика ја базира на принципи и чест а самиот го погазува тоа, ама него кога ќе го убиеш цел свет жали.....

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Сепак прашање се поставува, што корист имаат Тајрел од смртта на Џофри?

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.755
Поени од реакции
12.918
Кралицата останува кралица, и ќе мора да се ожени со друг член од семејството. Стари обичаи што и во реален живот се практикувале до 19-20ти век. Ако девојката остани вдовица, доколку нејзиниот маж имал нежент брат, по правило тој треба да се ожени со неа. Вака ја добиваат кралицата, не мора да го трпат Џофри, не мора да ја изложуваат Марџори на ризик, пошто колку и да ја сака и да е фасциниран од неа кога тогаш пак ќе пукне и ќе почне и нејзе да ја тепа. А исто така го елиминраат последниот член што претставуваше поголем фактор во војната на 5те кралеви ( Станис нема веќе војска, а Грејџој нема следбеници освен своите ), така да тронот останува да биди освоен чисто на политика без војни. А Тајрел никогаш и не практикувале војни освен во последните мигови кога е познат победникот, нешто како Швајцарија :)

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.525
Поени од реакции
48.268
1.20 deka zavojuvanite strani vo tretata svetska vojna ke se onie koi gi procitale knigite, mamicata u picka gnasna spojlerosana da im ja ebam, nek se rakosaat nek si ebat mater vs onie koi striktno se drzat za serijava.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.602
Поени од реакции
85.308
Hehe, se zezav de, znam deka ne tropaat tuku vlagaat odma :D, ne znam zosto ali strasno me interesira sto se desava pozadi Zidot, otkolku vamu u King's Landing, znam deka na site ni se ispolni zelbata so ova derpevo go utepaa, ali pointeresni mi se divjacive, posociv i zosto, site se razlicni , a site se borat za istiot covek.
Не бе, тоа ми значеше дека сакам да прашам како мислиш да стигнат до замокот, пошто ѕидот е измеѓу.
Тоа дека слободниот народ е заедно е само сега, кога Менс им објасни дека или така или никако (а и самите увидоа) инаку со илјадници години, они си живееле слободно и необединето со постојани чарки помеѓу разни групи.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
нишо посебно, Марџори треба да ја дадат пак за Ланистер. Ватевр теорија му доаѓа :)

Kajgana Shop

На врв Bottom