Дежурна ординација! ( отворена е нова тема, оваа стои само за читање )

Статус
Затворена за нови мислења.

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
се напи лоратадин така ? барем мене многу ми помага кога се работи за алергија... поздрав

babydol

Copy...
Член од
15 јули 2008
Мислења
1.561
Поени од реакции
92
почнува да ме фака паникаааааа!!!!
мене почнаа задниве 2 -3 дена да ми се вцрвенуваат очиве, дома на нет на раб исто ...како да си помогнам несто да ме советувате????
освен тоа да се одморам малку ида не блеам у компијутеров толку.....
некој витамини минерали или што и да е

Член од
24 август 2007
Мислења
761
Поени од реакции
15
Мачно ми е во стомаков подогло време. Немам апетит и некако како тромав сум :S Немам сила мн :S
Сакав да отидам на лекар ама се предомислив . . .
Совет некој ? Влијае и на расположение . . .

Z

ZeroStyle

Гостин
мене почнаа задниве 2 -3 дена да ми се вцрвенуваат очиве, дома на нет на раб исто ...како да си помогнам несто да ме советувате????
ЧЕкај малце. Не избрзувај да не се заебеш како мене. Јас цело лето ми беа црвени очите. И ни доктор ни антибиотици ништо не ми помагаше, како ѓавол бев. Ама на одмор забележав дека ми е од шампонот што го користам. Престанав да го користам се излечив :).
Значи размисли прво. Провери дали е до шампонот, кремата за лице вамте-тамте. А ако одиш на лекар ќе ти речат дека е коњуктивитис 100% :pos:

Член од
4 април 2008
Мислења
251
Поени од реакции
15
I mene mi se slucuva istoto ama samo so ednoto oko i me cesa, stavav oblogi od caj od kamilica i sega mislam deka e podobro, taka da probaj ne steti:helou:

Z

ZeroStyle

Гостин
Види. Ако е едното око, па утре дента другото тогаш е коњуктивитис тој одма се префрла. А ако е едното е друга инфекција. Само не ми се веруваше дека цело лето ги чешав очите и едвај гледав само заради еден ебан шампон.

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
72
Каде у скопјево може да се најде железничар , ногата ми е партали и морам да ја опраам, па правац болница

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Ај размисли малце женско си...пробај да живееш без шминка на очи некое време, провери се на очно да не имаш преголем очен притисок....али ја сугерирам да прекинеш со ставање шминка

goodman_91

Бубалица
Член од
2 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
29
Дечки, подолго време ја следам темава и некако ми е безсмислена, затоа што кога некој ги кажува симптомите, можно е да не кажува нешто што е дел од симптомите (на пр. му е срам) или пак има нешто што он не го гледа и само тоа доктор може да го види. За да утврдите точна дијагноза, вие треба членот на форумов да го прегледате, затоа што може да се случи и погрешно да ги објаснува симптомите.
Единствено може да биде корисна темава, доколку му е утврдена дијагнозата и вие да му кажете некој лек, да речеме од алтернативната медицина (зеленчуци, овошје), или пак да го упатите во некоја, аптека каде што го има неговиот лек, или да споделите со некој искуство за одредена болест итн...
Ај поздрав и честит празник, за многу години нека ни е...:salut:

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Јас го имам следниов проблем:

Спијам просечно, но многу ми спие. Постојано сум поспан, ништо не ми помага да се расонам. Имам хронична ненаспаност. Ватс д проблем?

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Јас го имам следниов проблем:

Спијам просечно, но многу ми спие. Постојано сум поспан, ништо не ми помага да се расонам. Имам хронична ненаспаност. Ватс д проблем?
извади крвна слика, провери да не си анемичен, анемијата често знае да предизвика поспаност.
патем, да не има некој совет за справување со хроничен гастритис? користам рутацид, од време на време и реглан, ако ми се појави нагон за повраќање, ама никако да помине. имав стомачен вирус пред неколку недели и сега уште посилни се симптомите, не можам нормално да поминам ниеден ден. внимавам и на исхрана. хелп? некои чаеви, друг поефикасен лек, постои било што што би можело да помогне? :toe:

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.425
Поени од реакции
25.319
Има некој лекар на форумов или што студира медицина? Имам голем проблем ама срам ми е овде да кажам, нека ми пише некој доктор овде пп или на мсн да ме адира да се исповедам. Многу е важно!!!!!!!!

Член од
10 јануари 2008
Мислења
14
Поени од реакции
0
dajte be kazete nekoj lek za iskasluvanje ja znam samo med po 2 lazici nasabajle i dzabe slabo mi deluvaat dajte nekoj sovet inace pusam :):uvo:

Член од
1 март 2008
Мислења
503
Поени од реакции
18
Има некој лекар на форумов или што студира медицина? Имам голем проблем ама срам ми е овде да кажам, нека ми пише некој доктор овде пп или на мсн да ме адира да се исповедам. Многу е важно!!!!!!!!
Кажи.

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
имам проблеми со исхраната неможам да помислам на храна еднаш во денот јадам а понекогаш заборавам и да јадам неможам да смислам на храна:toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom