Незнам брат, кај мене така се прави кога сум настинат, ама поминувало за ден или два, знам колку е никакво чуството :SА каков третман да применувам тогаш?
И може некако да се провери тоа,зашто пишав,бев веќе на доктор :|
Антибиотик.Нешто за настинка.. шо да пијам побрзо да ми помине?![]()
Па... витамин Ц, топли облоги, многу сокчиња и супи...Нешто за настинка.. шо да пијам побрзо да ми помине?![]()
Никогаш не сугерирај антибиотици за настинки!!!Антибиотик.
Aнтибиотиците нека бидат последното нешто што би морал да го испиеш. Да пиеш антибиотик за обична настинка е како да гаѓаш еден точка со топ - ќе ја погодиш точката, ама ќе ја оштетиш околината. Многу се штетни антибиотиците, поготово кај помалите деца. Во мојот живот пиев антибиотици само 3-4 дена по операциите што ги имав, за да не закачам инфекција и еднаш пред 3 години кога многу лошо се разболев. Мои другари/ки што пиеле антибиотици како помали имаат слаби и кршливи заби, болки во ушите, проблеми со организамот и тн.:smir:Антибиотик.
ке може да знам како се лекуваат, и колку трае процесот ?Pod hemoroidi se podrazbira inflamirani i oteceni veni okulu anusot ili rektumot.
Najcesto se izrazeni so krvavi tockici na izmetot.
Hemoroidite se ili interno anusni ili externo anusni.Najcestite simptomi se anorektalni problemi vkljucuvajki fissuri,fistuli,iritacija(pruritus ani),svetlo crvena krv vo izmetot i slicno.Interanalniot hemoroid moze da protruzira t.e protuziracki hemoroid dodeka externalniot moze da koagulira i da formira ugrusok t.e tromb -tromboziran externalni hemoroid.
Hemoroidite ne se opasni i najcesto simptomite ginat posle nekolku dena.
Glaven faktor za pojava na hemoroidite se starosta(najcesto nad 50 god) a isto taka se pojavuvat kaj bremeni zeni kako rezultat od pritisokot na fetusot na majciniot abdomen.