Дежурна ординација! ( отворена е нова тема, оваа стои само за читање )

Статус
Затворена за нови мислења.

rich_bitch1

~DARLING~
Член од
15 март 2007
Мислења
744
Поени од реакции
5
mi treba sovet..pred nekolku dena na prstite od racete mi se pojavia mn sitni bruncinja,koi ne se crveni ama mn cesaat.se povlekoa sami od sebe mi pomagase edinstveno samo mraz.sega pak mi se pojavuvaat ama po dolzinata na racete ili na stapalata.od sto moze da bide?nekoja alergija ili od zeskoto?ili e povrzano nesto so bremenosta?

Член од
10 февруари 2007
Мислења
647
Поени од реакции
28
Обично такви манифестации се алергии и исто така за такви се оди на лекар а посебно кога си во балжена состојба :pipi:

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Имам сериозен проблем:

Паднав и ми ми свитка ногата (или обратно ми се свитка ногата и паднав) во пределот на коленото, знам дека не е нешто сериозно за лекарска помош, но во моментов местото ми е со оток и малку потешко се движам.

Што треба да направам за отокот и болката побрзо да помине?

Член од
26 април 2005
Мислења
1.691
Поени од реакции
45
Да ставаш ладни облоги и волтарен или диклофенак маст, а ако не помине за најкасно 2дена да идеш на лекар, бидејќи ако е поголем хематом можда ќе треба да се пунктира.

The_DaRKeR

~Мрчатор~
Член од
26 јули 2008
Мислења
110
Поени од реакции
8
HELP!

So zenska mi se obidovme prv pat da imame sex pred 2 dena! prvo se obidovme so kondom mn ja bolese,batalivme... Podocna se obidovme pak, no bez kondom

:vozbud::vozbud::zid::zid::zid::zid: !!! nemase celosna penetracija samo vrvot na penisot i pak mn ja bolese!!! batalivme, nemase ejakulcija,dali postoi moznost da ostane bremena!?!?!?!?!??? i ako postoi kako moze da se proveri so test za bremenost i posle kolku vreme pisete site sto ste poiskusni i sto podobro se razbirate! fala odnapred

Член од
3 април 2008
Мислења
43
Поени од реакции
0
Помош: Итно ми е потребен Tranex

potreben mi je itno tranex 10mg,majka mi go koristi 12 godini ali sega ne go proizveduva vise zdravlje leskovac dali nekoj znae kaj go ima ili so nekoja drugo ime vo vrska so tranex koj znae neka mi pisuva fala odnapred gospod zdravje da vi dade na vas i na vasata familija.

Член од
26 април 2005
Мислења
1.691
Поени од реакции
45
Прочитај на опаковката на лекот за која група на субстанции се работи, бидејќи под ова име во германија, во листата на лекови неможам да го најдам.

Член од
3 април 2008
Мислења
43
Поени од реакции
0
klorazepat dikalijum kapsule ima od 5mg i od 10mg pozdrav.

Член од
26 април 2005
Мислења
1.691
Поени од реакции
45
Барај Tranxilium®, истиот лек е. Ако нема да се најде и тоа, мора да се иде на лекар да и препишат друг лек од истата група на бензодијазепини.

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Да ставаш ладни облоги и волтарен или диклофенак маст, а ако не помине за најкасно 2дена да идеш на лекар, бидејќи ако е поголем хематом можда ќе треба да се пунктира.
Тенк ју, препорачаните ладни облоги во комбинација со една добра масажа од искусна жена што го работи тоа, ми помогнаа многу брзо да ми се реши проблемот.

Ова често ми случува имаш информација што е причина за честите повреди од овој тип?

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
me zanima dali nekoj ima iskustvo so tretiranje na psorijaza.znam deka se raboti za genetska bolest koja moze samo da se tretira pa me zanima kokretni stvari okolu nea.
``butavate`` ima edna mast ja nosat od grcija i delumno pomaga , dali pokraj ovaa znaete za nesto drugo?
thnx

duffy_f

денес те сакам повеќе од вчера
Член од
29 јануари 2007
Мислења
353
Поени од реакции
13
me zanima dali nekoj ima iskustvo so tretiranje na psorijaza.znam deka se raboti za genetska bolest koja moze samo da se tretira pa me zanima kokretni stvari okolu nea.
``butavate`` ima edna mast ja nosat od grcija i delumno pomaga , dali pokraj ovaa znaete za nesto drugo?
thnx
Од искуство во фамилијата знам дека тоа е една досадна кожна болест проследено со задебелување на кожата слично на лишаи и чешање (срека што јас не ја наследив) која може да се излекува или барем значително да се намали оболената кожа.Е сега за некои посебни масти не знам ама знам дека помага сапун на doctors со катран од бор е,црн и со јак мирис го има во поголемите маркети(во рамстор сигурно) и би требало во аптеките.Побарај го како doctors против егземи и си погодил.30-40 денари е и мислам дека во секој случај вреди да пробаш дали ке ти помогне.Се надевам на позитивни ефекти.:raz:

Член од
26 април 2005
Мислења
1.691
Поени од реакции
45
thnx
Псоријазата е дерматолошка, најчесто хронична болест со мултифакториелна причина. Терапијата секогаш опфаќа базис-локална терапија (масти кои содржат уреа пура 3-10%, салицилна киселина,на база на катран, масти со дитранол, кортизонски масти,со витамин де деривати, а истотака многу битен дел во локалната третиранје има и UV-терапијата.Во последно време како доста ефективна се покажа таканаречената PUVA-терапија, односно Псорален+UVA.
Системска терапија се користи само при многу тешки манифестации на оваа болест и пред се на псориазис артитис, а опфаќа терапија со метотрексат, кортизон, ретиониди, имунсупресивни субстанции како Циклоспорин А, и во многу тешки случаи евентуално биолоџикалс, како Ефалицумаб и ТНФ-алфа-антагонисти.

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
vi blagodaram na dvete duffy_f i zlobnica na odgovorite.
psorijazata ja nosam uste od 12-13 godini i imalo najrazlicni varijacii okolu nea iam poveke masti koristeno i rastvori -belosalic, synuralgel.posledno butavate i nekoi sapuni megjutoa najcesto samo imalo momentalno podobruvanje . sepak interesen e eden fakt koj nikako ne mozam da si go objasnam..koga zaminav vo vojska 1996 god psorijazata mi bese aktivna prvite 2-3 nedeli , poslem toa neusetno duri i prosto da ne veruva coivek vo narednite meseci ne samo sto ne se razvivase so site svoi simptomi nego od odrdeni mesta i celosno ja snema a mastite so gi koristev bea isti i vo civil i tamo na sluzba.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom