- Член од
- 1 март 2009
- Мислења
- 8.662
- Поени од реакции
- 10.445
'all i do is dunk' so uste edna 43/15/6 partija vcera 
skoro sam ke go tepashe kompletniot miami

skoro sam ke go tepashe kompletniot miami
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

Does this look like a foul to you?
NBA refs...
Плус 51 слободнo фрлањe за Кингс, и сето тоа со новиот комисионер Адам Силвер in the house.
#riggedleague
The spread was +7.5 for the Kings, Raps lost 109-101
![]()
Најглупото правило што некогаш постоело во кошарката. Дебилизам на квадрат, овакви фаули да ги свирнеш е прав криминал. А не е само сега, доста често го свират ова. Зборевме за ова пред некое време со Xsago и уште некој таму, они мислам дека не се согласуваа со мене, јас уште од тогаш зборев дека е дебилно правилото.
Без разлика дали е дебилно или не, ова во никој случај не беше пример за таков вид на фаул. Како што кажаа и коментаторите, едноставно тоа му беше движењето на телото после шутот. Без врска.
Претпоставувам повеќето од тука сте го гледале Ајверсон, кога шутираше он нозете му одеа едно метро понапред и целото тело му се искривуваше, едноставно таков му беше шутот. На 90 посто од шутевите би требало да му судат офанзивен фаул, според ова погоре.
Најглупото правило што некогаш постоело во кошарката. Дебилизам на квадрат, овакви фаули да ги свирнеш е прав криминал. А не е само сега, доста често го свират ова. Зборевме за ова пред некое време со Xsago и уште некој таму, они мислам дека не се согласуваа со мене, јас уште од тогаш зборев дека е дебилно правилото.
Има голема разлика меѓу глупаво правило и погрешна интерпретација на правило.
Ситуацијата со Lowry е на граница, но и јас сметам дека е во рамки на дозволеното и не требаше ништо да биде досудено. Тоа е грешка на судиите. Ама правилото си е сосема на место. Изгледа подзаборавивте како до пред некој година се судеа еден куп безвезни фаули за слободни фрлања откако офанзивниот играч ги исфрлаше намерно нозете нанапред или на поинаков начин му влегуваше намерно во движењето на дефанзивецот за да изнуди фаул. Е тоа е тоа што се елиминира со ова правило, и е и тоа како потребно, ама не е правилото криво што судиите направија грешна проценка за намерата.
Брат 100 години тренирам кошарка и можам со главава да ти потврдам дека правилото е многу дебилно. Реков и пред тоа, секој има различна положба на телото при шут. Мене не ми е сфатливо како може да се свири фаул во напад ако шутерот кој оди со телото наназад го сопне (уствари одбранбениот играч се сопиња од него бидејќи пробува да го залепи) и тоа се свири како фаул... Значи он не го сопнува намерно, него таква е позицијата на нозете и телото, а одбранбениот оди накај него и пробува да го блокира.
A player shall not hold, push, charge into, impede the progress of an oppo-nent by extending a hand, forearm, leg or knee or by bending the body into a posi-tion that is not normal. Contact that results in the re-routing of an opponent is a foul which must be called immediately.
Затоа лигата ќе стане роботизирана и ќе ми се одмили кошарката. Каде е тука умешноста на играчите, односно способноста да наместат некој од одбранбените играчи на фаул и да изнудат три слободни фрлања? Намерно ги фрлале нозете напред, абе ајде жити се, тогаш на Новицки секој шут треба фаул у напад да му судат, зашо он нон стоп со раздвоени нозе скока. Треба тотално да се исфрли ова правило и да се остави на слободна проценка на судијата, односно ако има таков допир или нека свири фаул и три слободни фрлања или нека не свири воопшто.
Има голема разлика меѓу умешност да се намести играч на фаул и намерно фрлање во друг играч и глумење на фаул. Вистинската умешност ќе си остани. Според мене ова второто суштински не е многу далеку од сите тие флопс за кои толку многу се зборува.