НБА Сезона 2013/2014

• Креатор на темата Креатор на темата grande-juve
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во сезоната 2013/14?

• Бостон Селтикс

Гласови: 2 2,5%
  • Њујорк Никс

• Чикаго Булс

Гласови: 17 21,5%
  • Мајами Хит

Гласови: 17 21,5%
  • Сан Антонио Спарс

Гласови: 9 11,4%
  • Индијана Пејсерс

Гласови: 1 1,3%
  • Хјустон Рокетс

• Оклахома Сити Тандер

Гласови: 8 10,1%
  • Денвер Нагетс

• Лос Анџелес Клиперс

Гласови: 5 6,3%
  • Лос Анџелес Лејкерс

Гласови: 6 7,6%
  • Голденс Стејт Вориорс

Гласови: 0 0,0%
  • Бруклин Нетс

• Атланта Хоукс / Перо Антиќ

Гласови: 6 7,6%
  • Мемфис Гризлис

• Вкупно гласачи
    79
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
па не му се погоди баш тимот на антич со литванецот и драмонд ама то е... 10-15 мин би требало да го видиме
--- надополнето: 7 февруари 2014 во 01:56 ---
иначе секој шо е добар шутер ако му тргни има шанса за 40-50 поени на ваква утакмица..

Абе овие дупки невидени се.Како да не играле кошарка,поима немаат.Триста глупости истропаа.

Перо ќе треба 3-ка да игра.:sneaky:
--- надополнето: 7 февруари 2014 во 01:54 ---

Мислиш дека ќе се умори на вакви заебанции ?

Као демек не играат два-три натпревари по ред некогаш,и неделно минимум по три пати..
па нема да го форсираат толку сигурно ...а и он нема баш нешо посебно да се труди пошо за него ова ќе биде најнебитен евент како и да е...не дека некој ептен се труди на вакви ревијални натпревари ама ипак...

Значи овие од TNT OT ја имаат убедливо најдобрата работа во светот. :D Цепки се.
--- надополнето: 7 февруари 2014 во 11:52 ---
Правилата на натпреварот во забивање се повторно сменети. Еве мало појаснување.

There are six participants, three from each conference. The participants from the East are Paul George, John Wall and Terrence Ross. The participants from the West are Damian Lillard, Ben McLemore and Harrison Barnes. Last year's All-Star Weekend introduced the whole East vs. West competition for the Saturday night events, and it looks like they'll be continuing that this year.

In order to decide which conference is objectively better at dunking, there will be a Freestyle Round and a Battle Round.

In the Freestyle Round, each conference will get 90 seconds to perform as many dunks as they can. This will basically be like what you see when a team goes up against the 2013-14 Los Angeles Lakers. Just a constant stream of dunking goodness. After each conference has its turn, the judges declare which side "won" and we move on to the Battle Round.
In the Battle Round, each dunker from the Eastern Conference will go head-to-head against a dunker from the Western Conference.
The judges will pick winners for each head-to-head matchup, and when a dunker loses a matchup, they're eliminated. The first conference to win three matchups are declared the 2014 Slam Dunk Champions.
After the judges decide which conference wins the Sprite Slam Dunk Contest, fans will have a chance to vote for the "Dunker of the Night." This sounds more like the format that fans know. We'll watch the dunks and vote to pick which guy had the best dunks.

In the last three seasons (including this season), the Cleveland Cavaliers have won a total of 61 games, in LeBron's last season in 2009-2010, they won 61 games in a single season. His impact was off the charts.

1780778_10153773291780277_227785841_n.jpg

ова болеше...

Па нели ја тргнал лонгетата и спремен ќе бил ? :(

pa normalno nobody cares sega, site si kjutat, cekat losha utakmica, flop ili kiks.. ke docekat.

За мене и Грифин е исто медиумски префорсиран играч, али што да се прави, Америте си имаат таква традиција. Многу покорисен и подобар играч според мене е Хиберт, а далеку повеќе фама се крева околу Грифин, кој не го почитувам многу многу затоа што е кошаркарски неинтелигентен и не ми се допаѓа неговиот стил воопшто.

За грифин друже во право си потполно... само што на неговите закуцувања многу се палат..и тоа е...

А што има врска што Коби мавнал бунар од хорок или што изел банана? Грифин подобар ли е од него поради тоа? Дојдоа такви времиња во НБА каде ликови ко Грифин ги форсираат до небо, а реално се тотално глупи во кошаркарска смисла речено, немаат ништо направено во кариерата и служат само за атракција. Грифин и лидер и шампионски менталитет во истса реченица НЕ. Тој за да го направи она што го направил Коби треба милијарда фурни леб да изеде.
Уште па кога ќе ми рече некој дека е една од најдобрите 4ки во лигата :facepalm:

ЛОЛ, кој ти вика за сезонава, општо зборам е исфорсиран, откако влезе у НБА. Најсмешниот момент, годинава слабо бил флопер :pos: Па пред 2-3 дена стаив видео од него, изглуми ненормално, можат да му подзавидат Морган Фримен и компанија. Јас не го мразам Грифин него ти кажувам дека е префорсиран и тоа е тоа. Еве пак ќе се надоврзам на мојот муабет од претходно, јас пре би ги земал Олдриџ, Пау Гасол, Крис Бош во екипа отколку Грифин. Иначе и Сакре се труди многу ама јебига...

Добро де и Грифин не е поарен, он делка табли.

Нема резон да правиш муабет за кошарка со човек што омилен играч му е Грифин дрвосечачот или таблоделкачот како сакаш.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Јак аргумент ни даде алал да ти е:tapp:.Твојте прашање е дали некад би се вратиле од ваква повреда,недај боже секако ако ја имаат.Иди гледај Грифин и Ди андре кај што маваат бунари од слободни фрлања:pos:.Знам дека те погоди,ама јбг Грифинчо е преценет играч Хиберт е Шек за него,позз.

griffin ne go kenjaat samo radi flopingot...griffin ti e momak sto glavna alka mu e atletizmot....go snema li toa tolku od nego....ni sut nema ni niso....totalna wanna be tough faca

Па цитираш постови кои имаат логика и за кои сме повеќето у право. :facepalm:
Факт е дека Грифин е медиумски исфорсиран играч, уште откако влезе во НБА. Он напредува од сезона во сезона, али дека го форсираат тоа е факт. Зошто да речеме не се збори толку за Олдриџ, кој за мене ја има измислено кошарката во однос на Грифин? Али на Америте тоа им е традиција и не треба да ни биде ништо чудно. Дека е флопер исто си стои, и тоа тежок флопер, со Леброн се тука негде и двајцата.

хах смешници јесте дека на грифин најдобар потег му е куцањето, али момакот се усовршува од сезона во сезона во сите полиња. ипак олдриџ е најдобра 4ка оваа сезона според мене

али коа видам коментари од типот „тај само куцал“, „само на неговите куцања се палиле“ или „шо е толку интересно у тие куцања“ :гомце: . а сите тие шо го хејтат ко да не свршуват на јаки куцања пример од пол џорџ, дјурант, итн :pos:али работата е иста ко со леброн, не го хејтат дека не игра добро или е некој дивјак, туку дека не игра у нивниот тим, и од тука произлегуват толпа хејтери. па заебанции ваков бил онаков бил, од шо неможат да го оспоруват за играта која ја покажува
како и да е грифин заслужува да е на 3то место на МВП листата, додека е повреден Пол овој прави се шо може за да се победува, и победуват Клиперс

Ај еден апел до прокрастринаторот да не замара со Грифин на секој втор пост. Барем не тука.
Отвори си тема за тоа дали е преценет, исфорсиран и слично, таму ке дискутираме. :)

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom