WordPress

Г

Грејвдигер

Гостин
Здраво, ми треба човек со пристап до неколку сервери со инсталиран Wordpress за тестирање на plugin. Детали и хонорар по пп.

Каков плагин? Пиши овде сите да видат, нема што преку ПП да се иде.

Rik

Член од
28 април 2011
Мислења
36
Поени од реакции
15
Каков плагин? Пиши овде сите да видат, нема што преку ПП да се иде.
Се работи за плагин во овој стил http://youtu.be/oYYe8rbHPIg?t=1m16s
видеото почнува со демонстрација на search-от, а со него имам проблем. Значи при пребарување со ајакс се повикува функција која праќа GET request со wp_remote_get до апи-то на амазон, од таму добива одговор, составува хтмл со резултати и истите ги испишува на страната. Тестирав на мојот, десетина други и работи како што треба ,меѓу нив и серверот на клиентот. Кој пак тврди дека пребарувањето не дава резултати на серверот на неговиот асистент.
Бидејќи не можам да го видам и решам , би сакал да проверам истиот проблем ќе се појави кај друг.

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Се работи за плагин во овој стил http://youtu.be/oYYe8rbHPIg?t=1m16s
видеото почнува со демонстрација на search-от, а со него имам проблем. Значи при пребарување со ајакс се повикува функција која праќа GET request со wp_remote_get до апи-то на амазон, од таму добива одговор, составува хтмл со резултати и истите ги испишува на страната. Тестирав на мојот, десетина други и работи како што треба ,меѓу нив и серверот на клиентот. Кој пак тврди дека пребарувањето не дава резултати на серверот на неговиот асистент.
Бидејќи не можам да го видам и решам , би сакал да проверам истиот проблем ќе се појави кај друг.
Си го прашал со кој броузер работи? Да не е проблемот на клиентска страна?

• Ми се допаѓа
Reactions: Rik

Rik

Член од
28 април 2011
Мислења
36
Поени од реакции
15
Си го прашал со кој броузер работи? Да не е проблемот на клиентска страна?
Не знае и одби да ми даде контакт од лицето кај кое се појавил проблемот .. Kај мене тестирав со Chrome, Firefox, Opera и Internet Explorer. Ajax request-от се праќа со jQuery get , а резултатите се впишуваат во div елемент со innerHTML. Мислам дека со овие две функции не би требало да има проблем, освен ако браузерот е сетиран да не користи js.

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Не знае и одби да ми даде контакт од лицето кај кое се појавил проблемот .. Kај мене тестирав со Chrome, Firefox, Opera и Internet Explorer. Ajax request-от се праќа со jQuery get , а резултатите се впишуваат во div елемент со innerHTML. Мислам дека со овие две функции не би требало да има проблем, освен ако браузерот е сетиран да не користи js.
Ако е некој постар ИЕ може да зафркава тригерот или штознам, ако е понов да пука на глупост како на пример split (што мене ми се слушуваше) ...
Нејсе, можно е да сака да те откачи па намерно ти прави зврчки, инаку зошто не би ти дал информација со која ти би дебагирал и би го решил проблемот?

• Ми се допаѓа
Reactions: Rik

Rik

Член од
28 април 2011
Мислења
36
Поени од реакции
15
Ако е некој постар ИЕ може да зафркава тригерот или штознам, ако е понов да пука на глупост како на пример split (што мене ми се слушуваше) ...
Нејсе, можно е да сака да те откачи па намерно ти прави зврчки, инаку зошто не би ти дал информација со која ти би дебагирал и би го решил проблемот?

Тестирав со повеќе верзии на IE, работи од 6 па нагоре.
Инаку и јас се сомневам дека измислува проблеми за да не плати.
Во секој случај фала за помошта.

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.771
Поени од реакции
8.034
Темава е за WP, некој да помогне да ми каже како се вика ако знае? :)

Член од
23 декември 2007
Мислења
5
Поени од реакции
1
Имам страна во wordpress,..Дали би можеле да ми препорачате некој за одржување,на пр. од време на време некоја слика,некој текст,значи не е тоа секојдневно,туку кога ке има потреба.

Член од
3 јули 2010
Мислења
1.230
Поени од реакции
1.863
Дечки ми треба мала помош околу Вордпрес. Сакам да направам страна со ептен малку дата во неа. Неколку таба, мала галерија, можност да ставам ворд и пдф документи и тоа е тоа.
Би користел некоја готова тема, не е проблем тоа.
Е сега прашањето ми е, дали може да ја средам некако страната па после да ја закачам онлајн? Домејнот највероватно би бил редирект од една постара страна. Колку е сето ова возможно и колку би ме чинело сЕ доколку сам си средам?
Колку би чинело ако некој друг истово го направи? Да знам колку да наплатам :)

ferdzo(hacker) :)

Македонче
Член од
19 април 2013
Мислења
115
Поени од реакции
14
Ке ми кажете како да направам бекап на wordpress блог со се датабаза

Kajgana Shop

На врв Bottom