WordPress

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
627
Noob prasanje
Dali mozat da se najdat pre-loaded temi za Wordpress....Znaci ko sto gi davaat vo demo so kakov takov predefiniran content....Obicno se barebone i malku mi se konfuzni za sreduvanje
Konkretno mi trebaatili GameUp ili GameNews

Зависи, некои теми доаѓаат со XML Demo Content, и само го импортираш и сѐ како на демото се импортира и кај тебе за да ја научиш темата поубаво. Разгледај во папките, треба да има (ако се понови темите) или пак ако си ги купил легално, прашај ги луѓето може ќе ти дадат :D

Член од
5 август 2010
Мислења
222
Поени од реакции
50
Ај некој на помош... како да тргнам од постовите Author, Categories, Permalink ... ? Несакам да пишува кој е автор, категорија...

Г

Грејвдигер

Гостин
Отвори го кодот во темата и избриши ги таговите за автор, категорија и пермалинк... the_author, get_category, get_permalink така некако се. Или кажи ни што тема користиш, точно ќе ти кажам што да избришеш и од каде.

Член од
5 август 2010
Мислења
222
Поени од реакции
50
Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
1. Влези во фолдерот од темата, најди ги фајловите post-entry.php и single.php.
2. Отвори ги со некој едитор (можеш и со notepad), избриши ги следниве линии код во нив:
Код:
<span class="meta-category"><?php the_category(' '); ?></span>
<span class="meta-author"><?php the_author_posts_link(); ?></span>
<span class="meta-permalink"><a href="<?php the_permalink(' ') ?>" title="Permalink"><?php _e('Permalink'); ?></a></span>

*Ако сакаш да не го покажува и датумот на објава, избриши го цел div:
Код:
<div class="post-meta">
            <span class="meta-date"><?php the_time('j'); ?> <?php the_time('M'); ?>, <?php the_time('Y'); ?></span>
            <span class="meta-permalink"><a href="<?php the_permalink(' ') ?>" title="Permalink"><?php _e('Permalink'); ?></a></span>
</div>

Член од
5 август 2010
Мислења
222
Поени од реакции
50
1. Влези во фолдерот од темата, најди ги фајловите post-entry.php и single.php.
2. Отвори ги со некој едитор (можеш и со notepad), избриши ги следниве линии код во нив:
Код:

*Ако сакаш да не го покажува и датумот на објава, избриши го цел div:
Код:
<div class="post-meta">
            <span class="meta-date"><?php the_time('j'); ?> <?php the_time('M'); ?>, <?php the_time('Y'); ?></span>
</div>

Фала ти многу.. :)

Порано на постарите верзии (колку што се сеќавам) имаше полесен начин ова да го направиш.. :)

Г

Грејвдигер

Гостин
Фала ти многу.. :)

Порано на постарите верзии (колку што се сеќавам) имаше полесен начин ова да го направиш.. :)

Тој е начинот, нема друг :) Освен некое теми ако имаат посебна страница за поставување, па од таму да вклучуваш/исклучуваш.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.547
Поени од реакции
29.136
Една тема со сопствени Page templates ја инсталирам по 3 пат и по 3 пат ми јавува иста грешка. Кога идам во сетинзите да наместам стандардна почетна страна не ми ги прикажува опциите за да изберам. header_set.png

На демото ова Template го има, јас кога го инсталирам го нема. А фајловите што се потребни се прикачени и нема никаква грешка во нив. До што може да е ?

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.234
Поени од реакции
14.576
Една тема со сопствени Page templates ја инсталирам по 3 пат и по 3 пат ми јавува иста грешка. Кога идам во сетинзите да наместам стандардна почетна страна не ми ги прикажува опциите за да изберам.Прегледај го приврзокот 74740

На демото ова Template го има, јас кога го инсталирам го нема. А фајловите што се потребни се прикачени и нема никаква грешка во нив. До што може да е ?
Горе десно у бекендот кога пробуваш да додадеш или едитираш страница ќе имаш "Screen Options"
Види да не е отштиклирано "Page Attributes" таму

Веројатно тоа ти е проблемот

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.547
Поени од реакции
29.136
Не беше тоа проблемот и јас мислев дека е тоа, али одпосле видов дека при додавање на код по грешка сум избришал некоја линија, а не јавуваше грешка и затоа не знаев. Фала у секој случај (y)

Член од
14 август 2013
Мислења
2
Поени од реакции
0
Zdravo :) Jas imam problemm so wordpress ot i nemozam da go resam veke nekolku dena . Imam problem pri postiranje na link od stranata na FB , do pred nekoe vreme mi dozvoluvase da izberam eden od 3 thumbnails za postot, a sega mi dozvoluva samo eden a toj e so logoto od stranata. Vo editorot od stranata nemozam da menuvam nisto vo kodovite bidejki sekogas gi vraka na osnovnite. Prethodno ne bese vaka . Probav i so instaliranje plugin i so menuvanje dr tema i toa ne biva.Dali nekoj moze da mi pomogne , bidejki se probav i nisto ne uspea da go resi ova ? Blagodaram

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.547
Поени од реакции
29.136
Препорачајте некој добар додаток што автоматски додава полиња во постот. На пример резенција за филм па да може директно од wp-admin да се впише (година на издавање, трејлер, оценка, режисер, актери и сл) само да не биде обичен текст, туку по fancy да биде :D Немора да е фри.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.234
Поени од реакции
14.576
Препорачајте некој добар додаток што автоматски додава полиња во постот. На пример резенција за филм па да може директно од wp-admin да се впише (година на издавање, трејлер, оценка, режисер, актери и сл) само да не биде обичен текст, туку по fancy да биде :D Немора да е фри.
http://www.advancedcustomfields.com/
http://pods.io/

Двата се многу моќни плагини, ако знаеш да работиш убаво со WP и знаеш што се Custom Post Types можеш буквално се да направиш со овие :)

Rik

Член од
28 април 2011
Мислења
36
Поени од реакции
15
Здраво, ми треба човек со пристап до неколку сервери со инсталиран Wordpress за тестирање на plugin. Детали и хонорар по пп.

Kajgana Shop

На врв Bottom