Expecto Patronum
Citizen Erased
- Член од
- 13 јули 2011
- Мислења
- 1.331
- Поени од реакции
- 3.281
Сакам да прашам, дали ако аплицираш преку агенција сигурно ќе добиеш виза, или можно е за џабе да ти отидат парите?
Агенцијата ти средува за работата и интервјуто со работодавецот и главното интервју за виза во амбасада. Од амбасадата зависи дали ќе добиеш виза, тука играат повеќе фактори, познавање на англиски, испити, расположение на тие во амбасада итн... Ако не ти дадат виза, ги губиш само парите кои се уплатени на сметката на амбасада (160$) и уште некои ситни трошоци..Сакам да прашам, дали ако аплицираш преку агенција сигурно ќе добиеш виза, или можно е за џабе да ти отидат парите?
A колкави ти се шансите да добиеш виза ако англискиот ти е солиден?Агенцијата ти средува за работата и интервјуто со работодавецот и главното интервју за виза во амбасада. Од амбасадата зависи дали ќе добиеш виза, тука играат повеќе фактори, познавање на англиски, испити, расположение на тие во амбасада итн... Ако не ти дадат виза, ги губиш само парите кои се уплатени на сметката на амбасада (160$) и уште некои ситни трошоци..
Ако немаш заостанување со испитите на факултет големи ти се шансите затоа што на интервјуто поставуваат основни прашања кои секој со барем малку познавање на англиски може да ги одговори. Годинава највеќе внимание се обрнуваше на факултетот, до лани не обрнуваа многу внимание на тоа, догодина не знам како ќе биде. Имај го во предвид и факторот среќа, според мене тоа е најважно, зависи во какво расположение ќе ги фатиш тие во амбасада, може се да ти е таман и пак да не ти дадат, а може и да си труп англиски и да ти дадат виза.A колкави ти се шансите да добиеш виза ако англискиот ти е солиден?
Имам слушнато дека во прва година многу било тешко да ја добиеш визата, но некои сепак добивале. Знаеш некој што заминал во прва година?Ако немаш заостанување со испитите на факултет големи ти се шансите затоа што на интервјуто поставуваат основни прашања кои секој со барем малку познавање на англиски може да ги одговори. Годинава највеќе внимание се обрнуваше на факултетот, до лани не обрнуваа многу внимание на тоа, догодина не знам како ќе биде. Имај го во предвид и факторот среќа, според мене тоа е најважно, зависи во какво расположение ќе ги фатиш тие во амбасада, може се да ти е таман и пак да не ти дадат, а може и да си труп англиски и да ти дадат виза.
Мора да бидеш us citizenRabota za mrzlivci
lezhi i zemaj plata -plus imate internet, Tv i kopjuterski igri
click here to apply
https://bedreststudy.jsc.nasa.gov/cft.aspx
Mислиш прва за втора?Имам слушнато дека во прва година многу било тешко да ја добиеш визата, но некои сепак добивале. Знаеш некој што заминал во прва година?
Да.А дали ако си на постдипломски можеш да аплицираш?
се распрашуваш по агенции
избираш агенција
пополнуваш апликација
те интервјуираат за познавање на јазикот (и со тоа некаде плаќаш 1200 ден)
плаќаш депозит
носиш мала сликичка
носиш потврда за редовен студент
чекаш саем со работодавци
избираш за каде ќе аплицираш
аплицираш
те избираат или не (ако не си бараш др работа)
ако те изберат тогаш ...
го плаќаш остатокот ...
плаќаш за СЕВИС 35 долари
плаќаш 12 долари за пин
плаќаш во комерцијална банка за виза
... носиш:
потврда за редовен студент
потврда за вработување и примањата на родителите
плаќаш за превод 500 ден (не е во сите агенции вака)
носиш копија од индекс и оригинал
носиш уверение за испити ако немаш индекс(за ова плаќаш за превод)
пополнуваш на интернет мислам дека беше D 160 формулар (или некој си друг број)
им ја носиш потврдата испринтана
одиш на интервју во амбасада
ако ти дадат виза .. пасошот по некој ден си го земаш од агенција
ако те одбојат .. одма ти го враќаат пасошот, потврдата за севис, индекс ако имаш оставено, сите потврди и слично
се качуваш на авион .. и аста ла виста македонија
се надевам не испуштив некој чекор
Pomali sansite se taka,po nekoja logika pogolemi se sansite da ostanis tamu na crno deka vo Makedonija si slab finansiski,mada probaj se nikoj nema so sigurnost da ti kazi dali bi ti dale viza..A shto se sluchuva ako si socijalen sluchaj t.e. ako si so eden roditel i ne e vraboten? Dali ima shansi da mi dadat visa? :/
Можеш да земеш лажна потврда од некоја компанија дека е вработен и дека зема 1 000 евра плата, јас зедов лажни потврди и за двајцата родители и никој не ми кажа ништо.A shto se sluchuva ako si socijalen sluchaj t.e. ako si so eden roditel i ne e vraboten? Dali ima shansi da mi dadat visa? :/
Можеш да земеш лажна потврда од некоја компанија дека е вработен и дека зема 1 000 евра плата, јас зедов лажни потврди и за двајцата родители и никој не ми кажа ништо.