Work and travel USA

Член од
7 декември 2011
Мислења
284
Поени од реакции
85
Дали може кога ке го завршам средното да одам право во Америка без факултет ?

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
Имаше едно веќе поставено прашање претходно, но, немаше на него одговор.

Планирам да си заминам од Македонија, како и повеќето. :)

Но, штотуку дипломирав, па не можам да одам на W&T годинава (очигледно сум сакал повеќе да имам лист хартија него ли пари).

Како една од опциите што ја разгледувам е да запишам втор факултет (место мастер), што е сроден со мојот економски за да може да ми признаат голем дел од испитите и да ми останат само мал број неположени. Со тоа, ќе имам статус на студент и ќе можам да аплицирам за W&T. И да не се враќам во МКД, најискрено.

Дали случајно имате некои вакви примери или идеи?

И зафрканција на страна, овде (во Македонија), се оди во надолна линија, да не се лажеме.

П

Пепси_

Гостин
Има ли некој што земал од кредитот наменет за оваа програма да ми се обрате по пп за инфо ? :)

Член од
26 ноември 2012
Мислења
57
Поени од реакции
27
Имаше едно веќе поставено прашање претходно, но, немаше на него одговор.

Планирам да си заминам од Македонија, како и повеќето. :)

Но, штотуку дипломирав, па не можам да одам на W&T годинава (очигледно сум сакал повеќе да имам лист хартија него ли пари).

Како една од опциите што ја разгледувам е да запишам втор факултет (место мастер), што е сроден со мојот економски за да може да ми признаат голем дел од испитите и да ми останат само мал број неположени. Со тоа, ќе имам статус на студент и ќе можам да аплицирам за W&T. И да не се враќам во МКД, најискрено.

Дали случајно имате некои вакви примери или идеи?

И зафрканција на страна, овде (во Македонија), се оди во надолна линија, да не се лажеме.

Истово сакав и јас да го прашам, по можност да одговори некој ако има од лично искуство или што познава некој таков. Дали се поголеми шансите за виза со магистерски или со втор факултет?

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
Истово сакав и јас да го прашам, по можност да одговори некој ако има од лично искуство или што познава некој таков. Дали се поголеми шансите за виза со магистерски или со втор факултет?

Се стоpивме двајца...

Anybody? Или сите заминаа Амеpика, па не отвоpија фоpум да кажат нешто? :(

C

cige

Гостин
Се стоpивме двајца...

Anybody? Или сите заминаа Амеpика, па не отвоpија фоpум да кажат нешто? :(
Запишете било што и со индексот по виза тргајте, многу едноставно, немора вториот факултет да биле сроден со првиот.

• Ми се допаѓа
Reactions: Meh
Член од
6 септември 2007
Мислења
8.240
Поени од реакции
8.344
колку кошта МРВ такса C1 D виза знае ли некој?

Член од
11 февруари 2013
Мислења
156
Поени од реакции
241
Дали некој имал искуство со Viking-travel?
http://www.vikingtravel.mk/
Иднава студентска год секако ќе аплицирам, сеа не знам дали во Коузон или Викинг, а доста задоволни има од Коузон како што има и незадоволни

Член од
11 февруари 2013
Мислења
156
Поени од реакции
241
Дали може кога ке го завршам средното да одам право во Америка без факултет ?
Ма ти можеш кога сакаш да идеш ако добиеш виза, има различни визи.. Али оваа Work and travel програма е наменета искучиво за студенти. Ако не си на факс, не можеш да аплицираш во ниедна агенција за оваа програма.

Член од
21 декември 2011
Мислења
568
Поени од реакции
294
Како иде процедурата за вадење лична карта кај нив ама на подолг период од 3 месеци? или возачка дозовла? и каде слушнав само во некои градови издавале.
Ако има некој запознаен со ова или некој што останал после ворк анд травел нека пише што како би му бил многу благодарен :)

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.644
Поени од реакции
14.577
Како иде процедурата за вадење лична карта кај нив ама на подолг период од 3 месеци? или возачка дозовла? и каде слушнав само во некои градови издавале.
Ако има некој запознаен со ова или некој што останал после ворк анд травел нека пише што како би му бил многу благодарен :)
До лани беше многу лесно да извадиш зошто даваа во Чикаго каде што има многу македонци и многу беше лесно да се најде човек со постојана адреса. Од годинава е многу потешко, во Чикаго веќе не даваат лични карти, едино ако сакаш само во Вашингтон, сестра ми е во Америка па она пред некое време ми кажа дека некои македонци од таму успешно извадиле лични карти во Сиетл. За процедурата не знам како оди, али ако немаш некој со постојана адреса во Вашингтон немаш шанси да извадиш...

Член од
21 декември 2011
Мислења
568
Поени од реакции
294
Јас имам во чикаго и флорида , луге што живеат повеке од 20 години таму, би можел нивната адреса или било што да искористам ?

Член од
4 септември 2013
Мислења
1
Поени од реакции
0
Има некој што останал таму на црно или пак знае некој? Како е?

Кои се начините да останеш таму, легално?

Член од
8 септември 2013
Мислења
19
Поени од реакции
2
Ima nekoj sto planira do odi vo 2014 vo U.S i znae li nekoj kako odi rabotata tamu ,dali pravi problemi emigracionata sluzba u slucaj da rabotime vo crno ,kako u Europa neli(Germanija,Swiss sto se striktni),dali se isplaca toa,i koja drzava e najdobra za rabota vo crno ,slusam deka u Washington State ne pravat problemi ,imat pravo ilegalcive da zemat licna karta i vozacka dozvola ,a so toa i e mnogu polesno za naoganje rabota.
Ako ima nekoj sto saka istoto barem da planirame od ovde i da odime zaedno neli da se grizime za eden drug dodeka ne se stabilizirame tamu,a i e polesno za rentiranje na kuca ili stan ako sme povece dusi ,a so toa imame pravo za izvadenje na licna karta ili driver's license (potoa ce bide mnogu polesno).
Planiram da odam vo maj 2014 ,iskreno i ne se vracam barem ne za 3,4 god ili porano ako najdem nekoja baba za green card :D

TheMessenger

Кодош
Член од
18 февруари 2012
Мислења
371
Поени од реакции
473
Кои услови треба да ги исполнувам за да аплицирам за W&T, освен да бидам студент? Дали треба да се брка просек, која година си моментално или само треба да си студент :)

И колку $.$ требаат за сето тоа? :D

Kajgana Shop

На врв Bottom