- Член од
- 7 декември 2011
- Мислења
- 284
- Поени од реакции
- 85
Дали може кога ке го завршам средното да одам право во Америка без факултет ?
Имаше едно веќе поставено прашање претходно, но, немаше на него одговор.
Планирам да си заминам од Македонија, како и повеќето.
Но, штотуку дипломирав, па не можам да одам на W&T годинава (очигледно сум сакал повеќе да имам лист хартија него ли пари).
Како една од опциите што ја разгледувам е да запишам втор факултет (место мастер), што е сроден со мојот економски за да може да ми признаат голем дел од испитите и да ми останат само мал број неположени. Со тоа, ќе имам статус на студент и ќе можам да аплицирам за W&T. И да не се враќам во МКД, најискрено.
Дали случајно имате некои вакви примери или идеи?
И зафрканција на страна, овде (во Македонија), се оди во надолна линија, да не се лажеме.
Истово сакав и јас да го прашам, по можност да одговори некој ако има од лично искуство или што познава некој таков. Дали се поголеми шансите за виза со магистерски или со втор факултет?
Запишете било што и со индексот по виза тргајте, многу едноставно, немора вториот факултет да биле сроден со првиот.Се стоpивме двајца...
Anybody? Или сите заминаа Амеpика, па не отвоpија фоpум да кажат нешто?![]()
Ма ти можеш кога сакаш да идеш ако добиеш виза, има различни визи.. Али оваа Work and travel програма е наменета искучиво за студенти. Ако не си на факс, не можеш да аплицираш во ниедна агенција за оваа програма.Дали може кога ке го завршам средното да одам право во Америка без факултет ?
До лани беше многу лесно да извадиш зошто даваа во Чикаго каде што има многу македонци и многу беше лесно да се најде човек со постојана адреса. Од годинава е многу потешко, во Чикаго веќе не даваат лични карти, едино ако сакаш само во Вашингтон, сестра ми е во Америка па она пред некое време ми кажа дека некои македонци од таму успешно извадиле лични карти во Сиетл. За процедурата не знам како оди, али ако немаш некој со постојана адреса во Вашингтон немаш шанси да извадиш...Како иде процедурата за вадење лична карта кај нив ама на подолг период од 3 месеци? или возачка дозовла? и каде слушнав само во некои градови издавале.
Ако има некој запознаен со ова или некој што останал после ворк анд травел нека пише што како би му бил многу благодарен![]()