Аман бе , 4 месеца играм World Class , супер се држев со најјаките тимови во мечеви со ист број на звездички . Сега земав да играм кариера со Лестер , ПАРТАЛ ме прават најслабите . 5-6 утакмици изиграв . 2-3 формации пробав , абе не бива. Да напраам 4-5-1 ебаго ? кое е чарето ? или морам да се навикнам прво на стилот "low stars teams"?
Одбраната е голем проблем во оваа Фифа, според мене...
Не толку до играчите, колку до самиот гејмплеј. Јас секогаш почнувам со 4-4-1-1, со тоа што мораш да имаш квалитетен голман, квалитетни цд, бековите не да бидат некои ниски и брзи и офанзивно ориентирани, туку јаки и високи, за да можат топки да одземаат. Средина, крилата ми се брзи, двајцата везисти ги комбинирам секојпат, едниот креатор, другиот подефанзивен(гледај секогаш да биде некој голем, јак, по можност црња
![Зелен :D :D](/styles/default/xenforo/smilies/biggrin.png)
). Добар плеј со одлична техника и контрола на топка, а за напагач по твој избор, можеш да земеш голем, што добро се гради и брца голови со глава а можеш и некој низок, што растура еден на еден...мислам дека и така и така ке ти успее.
Само пази, во некои тимови еднставно нема да ти оди, незнам од која причини. Јас на пример, со Реал примив 7 гола од таму некои од шпанска лига, а каков само тим имав направено, све играчишта...а го презедов КПР сеа пред некое време и од зона на испагање ги направив мегу најдобрите, се пласирав и во ЛШ...
Исто сум приметил дека кога ке донесеш нов дефанзивец често се дешава да не се уклопи, без разлика што е далеку подобар од тие што ги имаш...Обично после првата сезона со некој клуб, секад купувам нов дц, ептен квалитетен, ама некако не му иде, се гледа тоа и во гејмплејот, а се гледа и по рејтинзи...
Ако играм со мала екипи, со големите секогаш почнувам со 5-4-1, нема некоја, многу е слични на 4-4-1-1, само со дефанзивец екстра, а напагачот ке треба малку повеке сам да работи, или по крила да напагаш.