Аман бе , 4 месеца играм World Class , супер се држев со најјаките тимови во мечеви со ист број на звездички . Сега земав да играм кариера со Лестер , ПАРТАЛ ме прават најслабите . 5-6 утакмици изиграв . 2-3 формации пробав , абе не бива. Да напраам 4-5-1 ебаго ? кое е чарето ? или морам да се навикнам прво на стилот "low stars teams"?
Одбраната е голем проблем во оваа Фифа, според мене...
Не толку до играчите, колку до самиот гејмплеј. Јас секогаш почнувам со 4-4-1-1, со тоа што мораш да имаш квалитетен голман, квалитетни цд, бековите не да бидат некои ниски и брзи и офанзивно ориентирани, туку јаки и високи, за да можат топки да одземаат. Средина, крилата ми се брзи, двајцата везисти ги комбинирам секојпат, едниот креатор, другиот подефанзивен(гледај секогаш да биде некој голем, јак, по можност црња
). Добар плеј со одлична техника и контрола на топка, а за напагач по твој избор, можеш да земеш голем, што добро се гради и брца голови со глава а можеш и некој низок, што растура еден на еден...мислам дека и така и така ке ти успее.
Само пази, во некои тимови еднставно нема да ти оди, незнам од која причини. Јас на пример, со Реал примив 7 гола од таму некои од шпанска лига, а каков само тим имав направено, све играчишта...а го презедов КПР сеа пред некое време и од зона на испагање ги направив мегу најдобрите, се пласирав и во ЛШ...
Исто сум приметил дека кога ке донесеш нов дефанзивец често се дешава да не се уклопи, без разлика што е далеку подобар од тие што ги имаш...Обично после првата сезона со некој клуб, секад купувам нов дц, ептен квалитетен, ама некако не му иде, се гледа тоа и во гејмплејот, а се гледа и по рејтинзи...
Ако играм со мала екипи, со големите секогаш почнувам со 5-4-1, нема некоја, многу е слични на 4-4-1-1, само со дефанзивец екстра, а напагачот ке треба малку повеке сам да работи, или по крила да напагаш.