- Член од
- 5 април 2012
- Мислења
- 20
- Поени од реакции
- 0
Ги земав ќе ги читам. Од серијата се воодушевив.
Има добри дијалози во тој дел, поготово The Hound и Tyrion.Coming up: The Battle of the Blackwater.
Визиите се различни да, ама целта е иста, а тоа е да не подлегне на искушението кое Неумирачите (хаха) и` го нудат. Во серијата беше скратена верзија, ама убаво им беше направено со тронот и Дрого бидејќи тие се работите на кои најмногу не може да одолее. Тоа поглавје го прочитав и по втор пат да видам дали ќе најдам уште некои детали кои претскажуваат идни настани, ама Џорџ намерно оставил повеќето работи да се нејасни. Вратата со Роб ептен ме изненади, да не кажам ме наежи.Има добри дијалози во тој дел, поготово The Hound и Tyrion.
BTW кажи колку различни се визиите на Dany во House of the Undying. Исто како делот со Arya/Jaqen H'ghar кога се во Harrenhal. Некад ме буни некој дел кога го пречитувам пошто од серијата визуелно полесно се памтат настани. И двете се ремек дела.![]()
Баш тоа е тоа што Jon Snow го прави досаден лик во шоуто за гледачите. Тешко се доловуваат неговите внатрешни дилеми и чувства кои полесно се пренесуваат преку текст. Во книгата од негов агол гледаш за сите потези и можеш полесно да го разбереш ликот. Истото е и со другите ликови кои се "несфатени" но понатаму GRRM има посветено глави за повеќето од главните играчи. Уште сум во дилема дали го сакам повеќе Hodor од книгите или серијата, ептен е појава глумецот.До сега книгите ги читав бавно намерно колку да не си ја расипам серијата. После втората, ќе треба да се воздржам да не подлегнам на искушението наречено A Storm of Swords, барем пред да започне четвртата сезона.
Ги порача ли?Прв пат нарачувам од Амазон. Првите 4 дела ги нудат за $20, + $8 shipping. Со A Dance With Dragons би ме фатило порачувањето $37-8 долари. Појма немам кај нас колку ќе ми соберат, дали царинат и слично... Дали е ок сумава за да ја одобрам нарачката? Ако има некој подобра варијанта, слободно нека сподели![]()
Ги порача ли?
Aj пиши тука кога ќе ти стигнат колку пари ќе те фатат со шипинг,колку време ги чека и тн. Јас сакам овие денови да ги порачам.Ги порачав, сега ги чекам. Некаде кон средина на јули би требало да стигнат.
Јас пак прв пат го сретнав серијалов дур барав по Амазон нешто слично на Lord of the Rings и имаше многу препораки за The Wheel of Time, Farseer Trilogy, Malazan Book of the Fallen, Discworld и сл. Потоа ги проверив кратко содржините и коментарите за секој серијал посебно и ASOIAF и Malazan серијалите се издвојуваа. И нели како созреваш сакаш нешто посериозно од волшебници и срања и така го одбрав ASOIAF. Првите 4 книги ги стопив за кратко време и после 2 години чекав за A Dance with Dragons (1 година ми беше preorder на Амазон, немаше ни насловна сликица дуриЈа сум од оние кои немаа читано ништо пред серијава.
Четирите книги сосе шипинг чинат вкупно 28 долари и стигаат за месец дена.Aj пиши тука кога ќе ти стигнат колку пари ќе те фатат со шипинг,колку време ги чека и тн. Јас сакам овие денови да ги порачам.![]()