A Song of Ice and Fire

Член од
14 август 2006
Мислења
45.366
Поени од реакции
84.597
читав едно интервју на ГРРМ, значи оберин, доран и некое копиле од од оберин ќе бидат во новата сезона, за желениве немаше најава никаква
Го читав и ја тоа. Он рече дека најверојатно ќе го има Хотах и Песочните Змии, а Оберин и Доран сигурно, тоа и знаеме од кастингот.

macedon89

Провокатор по вокација
Член од
22 јули 2008
Мислења
783
Поени од реакции
582
Gi poracav knigive (5 dela - 7 knigi) utre ke mi staset 25 eur od Amazon na angliski bez postarina zs sum vo Germanija. Ne ja citam temava zs imat mnogu spojleri.

P.S. Izvinete za latinicava nemam mk podrska na ovoj kompjuter.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.366
Поени од реакции
84.597
:pos: offnet sucks

Не паничете, ама на Игра на тронови полека им снемува приказна
Целата Игра на тронови е базирана на серијалот книги Песна на мразот и огнот, напишани од Џорџ Р. Р. Мартин. И сето тоа убаво функционира освен што серијалот до сега има 5 книги, а за приказната да биде завршена фалат уште цели 2, за кои уште никој не знае до каде е Мартин со пишување.

Стравот на ХБО е што Мартин не се брза премногу за да ги напише последните 2 книги, ако се земе во предвид дека последната, 5-та, е издадена пред повеќе од 15 години. До сега во трите сезони на серијата се покриени првите две книги и една половина од третата. Следната сезона ќе се базира на втората половина од третата книга, Бура на мечови.
Кога неделава претседателот за програма на ХБО, Мајкл Ломбардо, бил запрашан колку долго ќе трае шоуто, тој имал само порака за Мартин: "Почни да пишуваш."
"Додека 3-та книга е омилена меѓу фановите на Мраз и оган сагата, книгата број 4 се смета за најслаба. Гозба за враните вклучува нови ликови додека ги избегнува некои од омилените имиња како Тирион, Џон и Денерис. Бидејќи случувањата во 5-та книга на големо се преклопуваат со 4-та книга, Троновите ќе почнат сериозно да ги мешаат двете книги за да се одржи хронолошката конзистентност. Некои елементи од 4-та книга нема да бидат пренесени за Троновите да можат ефективно да го прикажат универзумот на сегашната приказна и ликови," напиша Џејмс Хиберд за Ентертејмент викли.​
Една од не најсреќните опции е можноста дека коавторите на шоуто Дејвид Беноф и Ден Вајс да седнат и да го напишат остатокот од серијалот пред Мартин да ги заврши книгите.
Сега за сега, на шоуто му остануваат на располагање две цели книги и половина од третата.

црвениот болд во оригинал (линк во текстот), изгледа вака:
"the five books so far in the series have been published over 15 years"

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Дневно го отварам Offnet и го приметив тоа, ама пошто е статија и нема да им пуштиш коментар да си поправат нека им седи грешно! Тоа ти е новинариве не проверуваат пред да препишат нешто и плус се изгубени во преводот. :D

Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375
Ми стигнаа првите 4 книги од Амазон денеска. :)
И царина ми наплатија 180 денари,нели не царинеа книги?

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Не е царина тоа, туку дека си нарачал комплет книги и штом ти поминал низ царинска проверка и го отвориле пакетот да видат што е автоматски плаќаш за "услугата" односно зашто ја скинале пломбата. Врска немам што давачка им е, ни они не знаат... А една по една книга кога нарачуваш ништо не плаќаш.

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678

mycroft in westeros ???! виктарион е овој или ??

ellaria e оваа ваљда

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
пред месец дена ги завршив книгите, да знаат само што ги чека следнава сезона овие од филмскиов оддел :D

онтопик, Мартин е навистина кралот на овој жанр, ремек дело се книгиве.

п. с бев пред некој ден во Дубровник и некои улици беа затворени, ваљда се снимаше :)

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510

mycroft in westeros ???! виктарион е овој или ??

11 days late.

Се збора дека Mark Gatiss ќе го игра Randyll Tarly, татко му на Sam. Или може да е Aeron Greyjoy, aко одлучиле порано да почнат со тој дел од приказната. Јас се надевам дека е Damphair. Супер е за таа улога.

А инаку, за Victarion се знае дека ќе го бараат Ray Stevenson. :cuc:

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
11 days late.

Се збора дека Mark Gatiss ќе го игра Randyll Tarly, татко му на Sam. Или може да е Aeron Greyjoy, aко llодлучиле порано да почнат со тој дел од приказната. Јас се надевам дека е Damphair. Супер е за таа улога.

А инаку, за Victarion се знае дека ќе го бараат Ray Stevenson. :cuc:
auuu I randyll sakam da znam koj ke bidi,ako go pokazat sezonava,za aeron e dobar izbor

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
најдов еден note во телефонов, во втората книга clash of kings, Фрејовци доаѓаат на гости во Винтерфел додека се таму само Брен и Рикон? Тие децата што се викале сите Волдер? Да не памти некој колку беа на број?

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
најдов еден note во телефонов, во втората книга clash of kings, Фрејовци доаѓаат на гости во Винтерфел додека се таму само Брен и Рикон? Тие децата што се викале сите Волдер? Да не памти некој колку беа на број?
dve bea mislam,znam igraa nesto lord of the crossing
mayhaps:p

Kajgana Shop

На врв Bottom