A Song of Ice and Fire

• Креатор на темата Креатор на темата Body Electric
  • Време на започнување Време на започнување
Сите Stark деца се wargs, само не се сите на тој степен како што е Bran. Sansa многу брзо ја загуби Lady, па затоа нема такви сонови. Robb и Rickon немаат свои POV поглавја, ама отсекогаш претпоставував дека ги имаат моќите, врз основа на поглавјата на Bran, Jon и Arya. Не ми беше логично само три деца да бидат wargs, кога сите си добија direwolfs.
А има и некои други показатели, иако не можат да се земат како факти, ама мислам дека тоа со пронаоѓањето на патеката околу Golden Tooth може да се припише на користењето на овие моќи од страна на Robb.
Згора на тоа и стариот има потврдено.

Најпрецизно претставување на тронот како што е опишан во книгите.

IronThroneReal.jpg

замислете го во улогата на виктарион :vozbud:

замислете го во улогата на виктарион :vozbud:

Би бил одличен. Сепак, поинтересно е (за мене) да видиме кој ќе го одглуми брат му на Виктарион, кој важи за доста забегано типче, дури и кај железнине. Џастин Бибер можеби? Или Илајџа Вуд? Can't wait :icon_lol:

Би бил одличен. Сепак, поинтересно е (за мене) да видиме кој ќе го одглуми брат му на Виктарион, кој важи за доста забегано типче, дури и кај железнине. Џастин Бибер можеби? Или Илајџа Вуд? Can't wait :icon_lol:
За жал постои опција (лично се надевам на спротивното), Виктарион и Јурон, (а можда и Аерон), да бидат обединети во еден лик.
Начелно, два пати е нагласувано (минимум), дека некои клучни работи од пета и четврта книга нема баш да бидат исти. Ова е поради икс потешкотии, кои ќе произлезат од паралелниот тек на настаните (во книга 5 и четири) и пред се поради огромниот кастинг, кој станува дури и поголем (поише ликови се појавуваат одошто умираат).
Па држам палци, дека барем ова (обединување на ликовите) нема да се случи, односно нема баш ова да биде, една од најавуваните аберации.

Да и мене ми изгледа дека ќе спојат некој од Greyjoy's. Моментално ги имаме Asha (Yara), Balon и Theon до овој момент а понатаму уште 3 значајни лика Euron, Aeron и Victarion. Морталитетот им е слаб на овие Ironman. :D

Јас пре би да ги имаме Crow's Eye и Victarion како посебни ликови за да може да се види антагонизамот меѓу двата пошто Damphair освен за Kingsmoot нема некоја значајна улога и лесно може да се замени со статиста кој ќе биде свештеник на Drowned God. Плус другиве два се далеку поинтересни бар за мене. Посебно Crow's Eye кој е еден од ретките што ја посетил Valyria а се вратил жив, многу мистериозен карактер. А за Victarion пак да не збориме, ептен е badass. Еве цитатче што си го имам бележено како еден од најдобрите моменти во A Feast for Crows. :)

Од The Reaver:
"Ser Tallbert cast away his broken shield and slashed down with his longsword. Victarion's own shield had twisted half around when he stumbled. He caught Serry's blade in an iron fist. Lobstered steel crunched, and a stab of pain made him grunt, yet Victarion held on. "I am quick as well, boy" he said as he ripped the sword from the knight's hand and flung it into the sea.
Ser Tallbert's eyes went wide. "My sword..."
Victarion caught the lad about the throat with a bloody fist. "Go and get it," he said, forcing him backwards over the side into the bloodstained waters.

Овој дел ако не го снимат ќе се разочарам. :)

Спојувањето би било пропуст, а не знаеме ни каква судбина му замислил Мартин на свештеникот, кој ќе почне да ја мати водата оти навиките на шетаниот му брат не му се по ќеф.
Што знам, едно е тв серија, а друго книга.
И навистина, прилично отпорни на смрт се Железните, со еден исклучок :)

читав едно интервју на ГРРМ, значи оберин, доран и некое копиле од од оберин ќе бидат во новата сезона, за желениве немаше најава никаква

читав едно интервју на ГРРМ, значи оберин, доран и некое копиле од од оберин ќе бидат во новата сезона, за желениве немаше најава никаква
Може ги чуваат за некоја наредна сезона. Инаку сите деца на Оберин се песочни копилиња, но колку што памтам ниедно од нив не е машко, што не ги прави помалку зафркнати.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom