До кога со тоа се пробуваат тактики? И не е обична пријателска утакмица, Медитерански игри се. Може не се со некое големо значење, ама па и тоа незначи дека сега треба да се брукаме... Тактика да пробуваш ама да изгубиш 10-15 разлика, ова 45 на што личи? Какви се тие тактити? Курташак.Ај доста. За пријателска утакмица дигате прашина.
Знаете ли колку пријателски изгубивме пред европското во Литванија? И тоа со најсилниот состав?
Се пробуваат тактики, играчи, петорки тука итн. Тренинг е ова.
Значи од тоа што го ,,видов,, бидејки немаше баш што да се гледа повторно ке се крстиме на Илиевски, Мекејлеб, Антич, Војдан и Самарџиски...
Од овие единствени кој покажаа колку толку беа Бојан Трајковски и Костовски другите катастрофа...
Значи составот според мене би изгледал вака
1-2- Илиевски Мекејлеб Костовски е сега овде мора да се најде минимум уште еден. Мое мислење е дека овој еден или двајца ке бидат Караџовски или Соколов или евентуално би се пробало со Огнен друго решение не гледам
3- Војдан , Дамјан и евентуално еден друг но незнам кој би можел да биде тој... Димчевски повреден, Симоновски не покажа ништо, големиот ,,талент,, Ѓуровски исто, Брчков катастрофа
4-5- горе доле би требало да бидат Самарџиски, Антич, Чековски, Трајковски и Николовски
Е сега кога ке се пензионираат и Антич и Илиевски, а тоа ке биде по ова европско евентуално Антич после другото незнам кој би ги заменил од овие дрвата... Николов можеме да го планираме дури после 4-5 години а дотогаш нека ни е здрав и жив Мекејлеб и да не се откажува од дрвата, За замена на Антич ке биде тешко едино ако оној Зафировски во наредниот период не се управи и не научи да игра...
49-94Ај доста. За пријателска утакмица дигате прашина.
Знаете ли колку пријателски изгубивме пред европското во Литванија? И тоа со најсилниот состав?
Се пробуваат тактики, играчи, петорки тука итн. Тренинг е ова.
Брчков е добар и доста напредува, но центри сме ептен танки..Искрено нема да ме чуди и Антиќ и Илиевски и МкКејлеб и Чековски да стават крај на репрезентативната кариера. Антиќ и Илиевски веќе сигурно, а за МкКејлеб чудо ќе треба, за да го натераат да продолжи да игра. Она што ќе остане нема шанси ниту да се квалифкува за ЕП, а не пак повеќе.
Инаку за ова првененство мене ми изгледа ваква ситуацијата
1: МкКејлеб / Илиевски / Костоски
2: Илиевски / Д. Стојановски / ????
3: В.Стојановски / Д. Стојановски / ????
4: Антиќ / Чековски / Трајковски / Николовски
5: Самарџиски / Антиќ
Ова се 10 играчи. Фалат уште 2ца и тоа и двајцата мислам дека треба да се на позиции 2/3. Од ова што го видов на Караџовски и Брчков би им дал шанса. Караџовски е барем стабилен и игра паметно, макар што не е ништо посебно, додека Брчков е најдобар во одбрана (од овие на медитеранските игри) и може да погоди тројка - тип на играч кој може да ни се најди во модерната кошарка. Ако евентуално се земи 6ти висок играч за секој случај, тогаш било кој само не Аврамовски.
П.С. Има логика Дамјан да биде стартер наместо Илиевски, ама чисто за да се смири МкКејлеб не верувам дека ќе биде така.
49-94
Ама ги издупивме Србите, они па мислеа стварно медаљи ќе даваат.![]()
Ауу...
Не ја гледав утакмицата, ама читам тука сме изгубиле, си велам да не се дига прашина ама ова не е малку
Јеби га, на крај краја и ест дека не е квалификација или првенство некакво...
Иднината не е таква,можеби изгледа дека е така само поради условите кои им ги понудила државава на спортистите тука,поготово младите,го кажувам ова пошто знам, лично од мене тргнувам,на такво ниво сме паднати што играчите вклучувајки ме и мене едноставно молат за сала,знаеш што е молење да ти се отклучи салата да истренираш во 21 век?Преку таквото ми е од муабетите имаш топка имаш кош излези надвор и тоа е тоа,едноставно тука кај нас ако нема кој да те бутне ќе си останеш само еден млад и перспективен играч кој можел да направи нешто...^ На Перо му пратиле СМС за поразот на младинците сто посто
Гледам тука комбинации се прават за 3ца на секоја позиција за ЕП. Ние 4то лани бевме со 8 играчи сега ќе ни требале демек повеќе, пффф...
Иднинава ни е катастрофа во кошаркава, да се надеваме дека есенва ќе направиме пак некој солиден резултат колку некако пак да успееме на полесен начин да се квалификуваме и за следното ЕП па таму како топовска храна да им даваме шанса на помладите и да се спремаме за иднината.