http://www.mkd.mk/sport/kosharka/losha-vest-pred-ep-grcite-ni-go-ukradoa-fenomenalniot-sandro-benkardino
Steta, eden od najzasluznite za cetvrtoto mesto na Makedonija na prethodnoto EP. Ali taka ni e koga prosti lugje rabotat vo federacija.
Inace gledam zboruvate za uslovite vo Makedonija i treninzite... Ne ste svesni kakov vakum kje ima vo nasata reprezentacija za edno 3-4 godini, koga Bo, Antic, Pedja i kompanija ke zaminat vo penzija. Ne ste svesni kolku ni e za greota ligata, na koe neprofesionalno nivo e svedena, osven MZT normalno.
Abe ova ne se sportisti slusajte me sto vi kazuvam, prvi se vo sekoja birtija, vo sekoj kafic, vo sekoja diskoteka.
A za mladinskite kategorii ne mi se zboruva voopsto, prvo ke pocnam od mojot tim MZT koj e masina za upropastuvanje na talenti, ke prodolzam i so Rabotnicki koi od uvek imale dobra mladinska skola ali vo posledno vreme i oni se losi, edino Vardar raboti dobro so decata ama ne mi se svigja sto nosat Srbi ili stranci, primer imase eden decko od Kosovo pred 3-4 godini, 210 cm visok. Namesto so nasi deca da rabotat tie mi nosat stranci, pa ebete si majkata do Srbi li vi doslo...
Katastrofa, tolku imam da kazam...