Кошаркарска репрезентација на Македонија

Член од
19 август 2010
Мислења
4.098
Поени од реакции
10.135
Vo ovoj slucaj ne moze da se obvunuva Sandro. Tuka samo federacijata e kriva koja posle prvata i najfatalna greska( shutiranjeto na Marin), eve ja pravi i vtorata.

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Член од
5 април 2013
Мислења
3.393
Поени од реакции
7.041

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Tyrese Rice to Maccabi Tel Aviv is a done deal. The American guard will sign a 1+1 deal with the Israeli powerhouse.

Rice will also pursue a passport from FYROM, as David Pick wrote

http://www.sportando.net/eng/europe/israel/58844/tyrese-rice-agreed-to-terms-with-maccabi-tel-aviv.html

Дечково да не сака да игра за Македонија? Замена за МкКејлеб?
Ако случајно Бо некогаш ја напушти македонската репрезентација,подобра замена не може да има.Мајстор за тројки.:cool:

Проблем е што ги менува тимовите како чорапи,па после да не почне и со пасошите.:pos:

Член од
30 септември 2011
Мислења
2.714
Поени од реакции
2.599
Tyrese Rice to Maccabi Tel Aviv is a done deal. The American guard will sign a 1+1 deal with the Israeli powerhouse.

Rice will also pursue a passport from FYROM, as David Pick wrote

http://www.sportando.net/eng/europe/israel/58844/tyrese-rice-agreed-to-terms-with-maccabi-tel-aviv.html

Дечково да не сака да игра за Македонија? Замена за МкКејлеб?
Лекиќ вели дека Рајс нема да игра за Македонија...а мислам дека ова не е прв пат Спортандо да дава неточни информации, некакви шпекулации..само колку да крене интерес за сајтот..
http://www.ekipa.mk/News.aspx?newsId=18679

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Ај да речеш дека Американциве пробуваат да се пробијат во некоја Европска репрезентација за полесно да влезат во некој силен клуб, на пример Бо може да се каже дека и пред доаѓањето во Македонија се знаеа неговите квалитети, али првенството со Македонија му беше туркање за да иде и во поголема екипа... Значи се збореше тука дека со Бо не е сигурно, некои превртуваа очи али факт е дека не може уште ништо да се каже... Додека нема официјален одговор од федерација ништо...

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Лекиќ вели дека Рајс нема да игра за Македонија...а мислам дека ова не е прв пат Спортандо да дава неточни информации, некакви шпекулации..само колку да крене интерес за сајтот..
http://www.ekipa.mk/News.aspx?newsId=18679
Па каде ти прочита дека ќе игра за Македонија ?
Него му треба европски пасош за во Макаби.

Член од
5 април 2013
Мислења
3.393
Поени од реакции
7.041
Хихи, мислам дека со тоа што го постирав линкот на форумов кренав паника меѓу нашите "професионални" медиуми.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Хихи, мислам дека со тоа што го постирав линкот на форумов кренав паника меѓу нашите "професионални" медиуми.

Исто како што мене ми украдоа слика постирана на форумов, нашите професионални медиуми. Иначе околу ова што и да биде Македонија нема да биде иста за првенството... Се ближи датумот кога треба да се соберат за припреми па ќе чекаме од МКФ некоја изјава..

Член од
5 април 2013
Мислења
3.393
Поени од реакции
7.041

Со неколку исклучоци добра листа. И јас би не ставил на 12то до 15то место. Таму реално сме. Од другите мислам дека Црна Гора, Италија и можеби Словенија се превисоко, додека Србија, Турција и Грузија се потеценети. Другите си се горе долу таман.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Црна Гора уште малку ако ја преценат ќе ја стават меѓу први 3 екипи во Европа.Имаат само играчи под кош и никаква надворешна линија.Нема група да поминат.Босна е многу потежок противник од нив.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Ако се е како што треба, Топ 8 за почеток. Црногорците прво нека поминат група, па после нека котираат толку високо. Не е се во power рејтингот :D

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
Абе добро али можеле барем пред Израел и Босна да не стаат

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
пикаат пари во џебовите и нема пари за него, нема он секое првенство да се нафаќа за бадијала да работи :)
А да, мислете си дека он за беспари работеше за нас. ;)

Црна Гора уште малку ако ја преценат ќе ја стават меѓу први 3 екипи во Европа.Имаат само играчи под кош и никаква надворешна линија.Нема група да поминат.Босна е многу потежок противник од нив.
Борис Бакиќ likes this. Ќе видиш како ќе биде „откровение“ на првенството. :свиркам:

Kajgana Shop

На врв Bottom