Верувал или не сум пробал.Освен ако не играш на лесно или средно ниво, противникот одеднаш мава пресинг кога се подаваш со голман без да идеш напред и како така ја земаат топката и постигнуваат гол.
Еднаш водев 3-0 на полувреме, добив црвен картон и во второ полувреме си викам ај ќе си подавам со голманот и до 60 минута колку толку ги одбегнував и после скриптата улета и од 3 акции, 3 гола. И многу пати слични работи се дешавале.
Не се сложувам со ова.
Јас премногу ја играм Фифа, и до сега никаква иста ситуација немам приметено. Можда слична, али иста НЕ.
Неможам да коментирам за тие 3 шанси и 3 гола, зошто не знаеме какви биле. Иначе незнам колку знаеш, али има in game тактика. Пр. Counter Attack, Deffenders join attack, Swap wingѕ итн итн.
Значи овие тактики јас нонстоп ги користам дур го играм мечот и тој екстра си тече. Е сега кога си водел, ваљда пц-то пошло све на една карта, а тоа е сите напред
Ако не си ги користел до сега тактиките, пробај. Ќе видеш колку друга димензија играта ќе ти добие.
P.S. И ако веќе мислиш дека сварно некои работи ти се повторуваат, пробај намести се' на мануал, па кажи
--- надополнето: 10 март 2013 во 04:29 ---
Дечки ај ако може некој совет како да ја оправам одбранава, играм прилично дефанзивно со 4-4-1-1 формација имам посед имам и шанси, овие од една шанса гол ми даваат
...Дали да сменам нешто во поставките како на пример колку високо да излагаат, дали да покриваат или офсајд замка да прават?
Инаку играм со Њукасл прва постава у одбрана ми се Симпсон, Колочини, Сантон и сега го земав Тиаго Силва, значи не е до играчите...
Истиот одговор и за тебе е погоре.
Тактиките се на десниот аналог на гејмпадот. Долу и горе-тактики, лево и десно си подесуваш колку играчите да ти се офанзивни/дефанзивни
P.S. Во тактиките имаш offside trap и како што гледам доста работа ќе ти врши. Само мораш да погодиш точен момент, иначе 99% примаш гол.