A1 Net Lite безжичен Интернет - генерална дискусија

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Дигиталниот ТВ сигнал е достапен, пред 10 дена на еден 3Д телевизор видов дека има 59 Тв канали и 5 радио канали. Се гледа МТВ 1,2, собраниски,Телма, Боом инфо, мислам дека ја видов и Алфа, другите беа кодирани . Верувам ако имам Боом Тв карта и ако ја ставам во во делот за Тв карти во телевизотот, ќе ги гледам и кодираните од Боом Тв канали. Од радио каналите мислам дека ги прочитав: Македонско радио 1 и 2, Метрополис, ... , :cautious: .
Достапен е уште многу одамна само што се е заклучено освен МТВ, тие канали се што идат на boomTV.
Инаку нема да можеш да ги следиш и картичка ако имаш, зашто нема адаптер по телевизориве за таа картичка некако да ја вметнеш. Најавувано беше дека и тоа ќе го донесат уште на самиот старт ама ништо не бидна решение е сами да си набават адаптер а и подобра опција е зашто самиот ресивер е кинеско :гомце:

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Достапен е уште многу одамна само што се е заклучено освен МТВ, тие канали се што идат на boomTV.
Инаку нема да можеш да ги следиш и картичка ако имаш, зашто нема адаптер по телевизориве за таа картичка некако да ја вметнеш. Најавувано беше дека и тоа ќе го донесат уште на самиот старт ама ништо не бидна решение е сами да си набават адаптер а и подобра опција е зашто самиот ресивер е кинеско :гомце:
Ќе воведат наскоро CI модул(адаптер што го викаш) како Близу во кој се вметнува картичката и се става во телевизорот, види во темата за Boomtv.

0nline

ЕУ и Нато Антифашист
Член од
8 јануари 2012
Мислења
103
Поени од реакции
58
ЦИ модулот спаѓа под дополнителна опрема на телевизорот. Ги гледав цените на Ци модулите, koи започнунуваат од 25$ па до 90$ .
Од дополнителна опрема за телевизорот досега имам купено тастатура, глувче. Камера никогаш нема да уклучам на својот телевизор .
Мене не ми треба некој да ми продва ЦИ модул . Можам во секој момент од каде и да го посакам , да си го набавам.
Работата е во можноста оваа услуга да е достапна, без никакви обврски кон нивната опрема или од потреба за некакви договори.. Предноста е кога ќе имаат некоја атрактивна понуда или пакет, да си ја купам Тв карта и да ја добијам услугата во истиот момент.
Пакетите на Тв канали, како и самите карти кои може да бидат без претплата или со претплата. Понудата си ја организира операторот, на пример Оне.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.974
Поени од реакции
16.356
Некој да не има денеска проблеми со нетот?
Не ми отвора некои страни целосно, аватарите на форумот на некои не им се гледаат, и други проблеми.
Пробав да измерам колку е брзината моментално, не ми ја отвора убаво страната. Пуштив торент, таму се си е во најдобар ред, во просек 550кб/с ми оди торентот, што е нормално.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.570
Поени од реакции
931
Некој да не има денеска проблеми со нетот?
Не ми отвора некои страни целосно, аватарите на форумот на некои не им се гледаат, и други проблеми.
Пробав да измерам колку е брзината моментално, не ми ја отвора убаво страната. Пуштив торент, таму се си е во најдобар ред, во просек 550кб/с ми оди торентот, што е нормално.
Ima ima..a jas mislev deka e samo kaj mene :))) De otvora de ne otvora nekoi stranici

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Има некои ситни проблеми одвреме навреме, и мене некои страни не ми отвараше. :)

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.101
Поени од реакции
1.378
Техничките можности на одредени локации дозволуваат само WADSL Интернет. Затоа изминативе месеци ја надградивме нашата WADSL мрежа и ја дуплиравме брзината на проток на 2Mbps/256 kbps.

Од нивниот офицјален Фејсбук профил

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.101
Поени од реакции
1.378
Дупче нетот пак како пред некое време, м?
Кај мене подзакочи исто но се среди. Прво ми се успори малце па потоа некој страни не ми ги отвараше ама после се беше во ред. Моја препорака за сите корисници на Оне со старите модеми Длинк што се. Јас додека бев со Длинк одвреме навреме се случуваше да неможам да се конектирам,брзина на даунлоад отприлика 580 кбпс макс одеше и едноставно блокираше. Им се јавив на Оне им реков дека модемот ми блокира и веднаш ми го сменија со нов.Сега немам такви ситни проблеми што знаат од такт да извадат и торентите ми одат со 650кбпс што значи дека самите нови рутер модем што им се се каде каде постабилни и повеќе влечат. Досаѓајте им на Оне, сменети ги старите модеми, кажете им дека се прегреваат, дека кабелот рикнал или нешто и одма ќе ви го сменат не прават никакви проблеми нит проверки. Јас им пишав порака на профилот на Фејсбук, и после 20 мин ми се јавија од Оне и ми рекоа однеси старата опрема у салон и земи си ја новата. Барем тоа може да се направи.
--- надополнето: 23 март 2013 во 15:47 ---
Дупче нетот пак како пред некое време, м?
Кај мене подзакочи исто но се среди. Прво ми се успори малце па потоа некој страни не ми ги отвараше ама после се беше во ред. Моја препорака за сите корисници на Оне со старите модеми Длинк што се. Јас додека бев со Длинк одвреме навреме се случуваше да неможам да се конектирам,брзина на даунлоад отприлика 580 кбпс макс одеше и едноставно блокираше. Им се јавив на Оне им реков дека модемот ми блокира и веднаш ми го сменија со нов.Сега немам такви ситни проблеми што знаат од такт да извадат и торентите ми одат со 650кбпс што значи дека самите нови рутер модем што им се се каде каде постабилни и повеќе влечат. Досаѓајте им на Оне, сменети ги старите модеми, кажете им дека се прегреваат, дека кабелот рикнал или нешто и одма ќе ви го сменат не прават никакви проблеми нит проверки. Јас им пишав порака на профилот на Фејсбук, и после 20 мин ми се јавија од Оне и ми рекоа однеси старата опрема у салон и земи си ја новата. Барем тоа може да се направи.

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
брат
како ти е нетот
ај напрај една споредба со ТК кога беше
дали на Оне 24/7 ти е 6 мбпс,како е на јутуб видеата...

само ме чудат овие словенците зошто немаат уште своја оптика,или своја мрежа,зошто нудат уште мизерни брзини а толку голем оператор се,можат во словенија да нудат 100 пати подобар нет и побрз а тука не,можи т хоме во србија,хрватска,унгарија итн да дава флет а во МКД не можи :mad:

читав пред некој месец дека оне т.е телеком словенија ќе го продавале оваа година (дај Боже) и се надевам дека некој појак ќе ги купи (јас лично сакам Теленор - норвешки е) оти во норвешка и шведска има најак нет па да ги растурат сите цицачи на народ операторчиња

можи и јас да ги баталам ТК па да се префрлам на Оне оти ми скурчија веќе со лимитот (имам 24/7 нет ама лимитот...)
а можи и да останам уште некое време со надеж дека близу ќе дојди во мојот град оти гледам само близу го цени корисникот
изгледа ТК ќе си остани со лимитиран трафик дури да дојдат и 15 оператори со ФЛЕТ нет,дури и т хоме да дава вистински флет нема да ме чуди ако тк уште остани со лимит

фала

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.101
Поени од реакции
1.378
брат
како ти е нетот
ај напрај една споредба со ТК кога беше
дали на Оне 24/7 ти е 6 мбпс,како е на јутуб видеата...

само ме чудат овие словенците зошто немаат уште своја оптика,или своја мрежа,зошто нудат уште мизерни брзини а толку голем оператор се,можат во словенија да нудат 100 пати подобар нет и побрз а тука не,можи т хоме во србија,хрватска,унгарија итн да дава флет а во МКД не можи :mad:

читав пред некој месец дека оне т.е телеком словенија ќе го продавале оваа година (дај Боже) и се надевам дека некој појак ќе ги купи (јас лично сакам Теленор - норвешки е) оти во норвешка и шведска има најак нет па да ги растурат сите цицачи на народ операторчиња

можи и јас да ги баталам ТК па да се префрлам на Оне оти ми скурчија веќе со лимитот (имам 24/7 нет ама лимитот...)
а можи и да останам уште некое време со надеж дека близу ќе дојди во мојот град оти гледам само близу го цени корисникот
изгледа ТК ќе си остани со лимитиран трафик дури да дојдат и 15 оператори со ФЛЕТ нет,дури и т хоме да дава вистински флет нема да ме чуди ако тк уште остани со лимит

фала

Јас со ТК имав многу проблеми со конекцијата. Никогаш ги немав 8 те мбпс што ги рекламираат. Постојано беше спор,торентите одеа слабо а и да има лимит. Многу пати пријавував на техничка проблем али никогаш не се реши. За таков мизерен однос не ми се дава пари. Сега на ОНЕ имам 6мбпс ама знам дека се 24/7 и не паѓа.Стримовите на јутјуб никогаш не ми закочиле и немам проблеми ни со гледање на клипови во HD 720p.400GB мене ми се повеќе од доволни и неморам да се замарам што и како гледам на интернет

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.973
Поени од реакции
7.106
Абе дечки како е со нетов од ОНЕ, задоволни сте? Ние имаме кабелски, во Прилеп, па сега во Април ни исткеува договорот и сакаме да земеме топтан БоомТВ, интернет и телефон, ама телефонов исто ни е од Неотел, мисламе дека и ОНЕ земаат од нив, па за тоа не би требало да има никакво префрлање мислам...А во оној пакетот 3-во-1 шо е 800 ден има 10 гига интернет и сега по ново 1000 гига+? :eek:

white_eagle

: : stuck in void : :
Член од
21 јануари 2008
Мислења
953
Поени од реакции
716
Абе дечки како е со нетов од ОНЕ, задоволни сте? Ние имаме кабелски, во Прилеп, па сега во Април ни исткеува договорот и сакаме да земеме топтан БоомТВ, интернет и телефон, ама телефонов исто ни е од Неотел, мисламе дека и ОНЕ земаат од нив, па за тоа не би требало да има никакво префрлање мислам...А во оној пакетот 3-во-1 шо е 800 ден има 10 гига интернет и сега по ново 1000 гига+? :eek:
Да, само што најефтиниот пакет е доста бавен, само 4 МБит со 1000+10 ГБ. Поскапиот е 6 МБит со 1000+400 ГБ.

Kajgana Shop

На врв Bottom