Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Бела Тар, Ингмар Бергман или Вим Вендерс.

На кој режисер да почнам првен да му ги гледам филмовите, нивните најпознати филмови ми се во watch-листата па сите ми се на некаков начин слични, дајте предлог со кој да почнам. (y)

Сите ти се убај од кој и да почниш немаш гајле.
Бела Тар е малку помонотон и поспор, но пак филмовите ми се на кеф. Ако почниш со Бела, филмов .

Некни го изгледав од Бела филмов Тurin Horse
Бавно дејство, дијалог малку поретко, но реалните проблеми со кои се соочуваат ликовите во филмов се опишани максимално добро.

На кој режисер да почнам првен да му ги гледам филмовите, нивните најпознати филмови ми се во watch-листата па сите ми се на некаков начин слични, дајте предлог со кој да почнам. (y)

Лесно, Bergman. Toп 3 режисери ми е, Persona (Pluh ako e so 2 akterki samo, ne e za tebe) e страва филм, Wild Strawberries, Seventh Seal ми беше на аватар, Virgin Springs, Fanny and Alexander..

Tar е многу тежок, и претенциозен без rewarding чувство одма после гледањето. Aма има интересни проекти, секако дека вреди одвоено време.

Од Wenders, обавезно The Million Dollar Hotel - еден од најпотценетите филмови, и за жал само Texax, Paris го имам гледано кој е добар, како што е и Wings of Desire. Друго не сум глеал.

Tи љубоморам, колку убави денови ќе ти следуваат. :)

Го гледав Now You See Me....интересен беше ама епилогот ме разочара. Како да им снемало креативност.

Се сложувам ама на вакви филмови мора да се очекуваат такви краеви.
Ако видиш некој филм што изгледа дека ќе биде ептен мајндфак уште од трелер/прочитан синопсис одма можеш да претпоставиш дека цел build up на филмот ќе биде преголем и на крај ќе завршиш разочаран од самиот крај од едноставна причина што build up-от на филмот бил преголем.
Сепак добар, забавен филм.

Се сложувам ама на вакви филмови мора да се очекуваат такви краеви.
Ако видиш некој филм што изгледа дека ќе биде ептен мајндфак уште од трелер/прочитан синопсис одма можеш да претпоставиш дека цел build up на филмот ќе биде преголем и на крај ќе завршиш разочаран од самиот крај од едноставна причина што build up-от на филмот бил преголем.
Сепак добар, забавен филм.
забавен да ама некако ептен како испадна со тоа кој стои позади се на крај што знам...ми немаше смисла ич мене барем, очекував нешто побомбастично :)

забавен да ама некако ептен како испадна со тоа кој стои позади се на крај што знам...ми немаше смисла ич мене барем, очекував нешто побомбастично :)

Е па ете за друг пат ќе знаеш да не очекуваш нешто побомбастично во вакви филмови :D

Е па ете за друг пат ќе знаеш да не очекуваш нешто побомбастично во вакви филмови :D
Годинава два филма со магионичари од кои очекував многу а се разочарав, еден беше овој а друг онаа комедијана со Џим Кери и Стив Карел...е тој беше апла лош :) еднаш не се насмеав :))

Пред 3 дена бев сведок на ужасна сцена . Мајка водеше две мали ќерки по тротоарот на партизанска и се караше со маж и кој возеше полека по улицата на 15тина метри разделеченост . И тоа карање падна "Е*и се" беше стартот , следеше уште минута дерење и "решавање" на проблемите на сред улица пред ушите и очите на двете девојчиња.

Без да знам што е содржината , само што го изгледав What Maisie Knew
Овој филм треба да е лекција за сите морони од родители кои "одгледуваат" деца со ставање на своите проблеми на прво место и што е најстрашно карање пред едно дете кои ама баш со ништо тоа го нема заслужено и кое го приморуваат да расте со такви ужасни спомени . Најжалното е што ваквите родители се повеќе и повеќе ги има.

Колку што можам да видам не кажав ништо повеќе од чичко Имдб , а да сум на место на некого што уште го нема гледано филмов не би чекал за да го изгледам .

Ова беше непотребно, Леџер одглуми антологиски, моќно. Еден од најдобрите негативци, било кога.
Одглуми добро ама да не умреше на таков начин немаше да има ни 10% од позитивните критики што ги имаше тоа е реалноста. Хајпот што го направи неговата смрт за филмот беше priceless

Одглуми добро ама да не умреше на таков начин немаше да има ни 10% од позитивните критики што ги имаше тоа е реалноста. Хајпот што го направи неговата смрт за филмот беше priceless

По твојата логика и Марлон Брандо го хајпаат во Кум зашто е починат а не дека изглумил како бос...

Добро, секогаш кога ќе умре некој актер или музичар се подига хајп од квази-фанови кои се качуваат на вагонот, но се тоа е ирелевантно. Леџер го фрли во сенка Николсон и со тоа се е кажано.

Добро, секогаш кога ќе умре некој актер или музичар се подига хајп од квази-фанови кои се качуваат на вагонот, но се тоа е ирелевантно. Леџер го фрли во сенка Николсон и со тоа се е кажано.
Не се согласувам, потенцирам зашто го нагласи како да е без дилема и убедливо подобар од него. Според мене не, зборувано е и претходно за ова т.е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom