Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Ако кажам дека мене па Џанго ми е преценет, ќе ми се смеете? Што знам... класика Тарантиновски. Многу крв, добар саундтрак и тоа е тоа. Предолга приказна, на моменти многу непотребни дијалози и сцени, обична приказна и многу добра глума на Волц.
Прашина се дигна, а филмот е само солиден, просечен.
Јас да. Останатите нека си кажат.

Ако кажам дека мене па Џанго ми е преценет, ќе ми се смеете? Што знам... класика Тарантиновски. Многу крв, добар саундтрак и тоа е тоа. Предолг, на моменти многу непотребни дијалози и сцени, обична приказна и многу добра глума на Волц.
Прашина се дигна, а филмот е само солиден, просечен.
Не е на нивото на Reservoir Dogs и Pulp Fiction ама далеку е подобар од Kill Bill :)

Не е на нивото на Reservoir Dogs и Pulp Fiction ама далеку е подобар од Kill Bill :)

Ау, немој во иста реченица со првиов нарочито :) Далеку е од лош, ама некако се дигна некоја фама за него, а не е баш нешто посебно. Па уште кога ќе видам дека некои го спомнуваат за Оскар...

Ау, немој во иста реченица со првиов нарочито :) Далеку е од лош, ама некако се дигна некоја фама за него, а не е баш нешто посебно. Па уште кога ќе видам дека некои го спомнуваат за Оскар...
9 филма се во конкуренција нема причина да не влезе во трка. Добро освежување е во жанрот и најважно е што Тарантино што год да прави, Вестерн или WWII филм, остава свој печат на него. Неговите филмови не се копија на некои други од истиот жанр. На филмот според мене му фали темпо, не поминува во еден здив како неговите најдобри филмови. Ди Каприо му е лош избор за улогата а Џејми Фокс не се потруди да ни долови некоја емоција и да му даде некој белег на ликот кој го игра. Криштоф како да беше главна улога.

Ќе ми објасни некој зошто Ди Каприо е негативец во Џанго?

Мисли дека после одреден период ќе има повеќе нигери што ќе бидат паметни наместо робови, знае дека нигерите можат да го убијат цело време и дава логичен одговор зошто тоа не го прават , им ја продава црнкињава кога можеше да ги убие и да им ги земе парите и да не им ја даде, наследен му бил Кендиленд од татко му значи сакал нејќел немал избор, сакаше проклето ракување а на крај го убија. Па стварно не е фер. :( :(

Џанго си е екстра,Тарантино нема утка,го оживеа вестернот во негов тарантиновски стил,и диалозите се екстра во текот на целиот филм баш као што си е секој филм на тарантино,со многу јаки диалози.
Но Џејми Фокс можеше подобро да ни го долови ликот,можеби сепак Вил Смит ке му било подобра опција.
А за Валц неам зборови :cuc:

Decki denes e Groundhog Day, znaete sto se gleda denes neli? :D
И вчера тоа го гледав. И ден пред тоа. И ден пред тоа...
И вчера исто ти одговорив. И ден пред тоа. И ден пред тоа...

It seems HAUNTED is now on the fast-track to become Chuck Palahniuk's next movie adaptation. Variety reported that the option was acquired by Brian Levy, who has launched a management and production company called New School Media. 'Haunted' will be their first project. The writer and director is going to Belgium filmmaker Koen Mortier (pictured below). Mortier already has a building filmography listed on the IMDB, but is most noted for his last film Ex-Drummer. Koen is on board to write and direct the adaptation.

Koen is a filmmaker not saturated by Hollywood. An outsider. And with 'Haunted' being such a tough adaptation, it will be interesting to see someone that might have a very unique and fresh approach to the material. What do you all think? Sound off.

http://chuckpalahniuk.net/movies/haunted

Teжок хипстеризам ќе биде филмов...штета бе, а може добар мејнстрим филм да се направи од книгава

Видов една слика и ми текна на еден филм. Двајца црнцни мислам дека беа, па се претворија или така нешто во плавуши. Како се викаше?
http://www.imdb.com/title/tt0381707/(n)
--- надополнето: 2 февруари 2013 во 21:27 ---
scumbag dragonsky...додека го барав на имдб името (не хот чик туку вај чик) постирал...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom