Barclays Premier League Season 2012-2013

Кој ќе се пакува за у Европа?

• Вкупно гласачи
    86
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
Кога ќе дојдат на ОТ ќе видеш :LOL:
Еден натпревар не ја решава сезоната. Лани се докажа тоа нели. Сити ви го исплеска газето дома ама на крај сами си ја изгубивте титулата.

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Сите си правите фантазии на мозокот кој каде ќе завршел, кој ќе отпаднел. Поминаа само 4 кола, и ништо не значи тоа што го видовме до сега. Значи за борба за титула ќе правиме муабет негде во декември, а пред тоа добар показател ќе ни дадат меѓусебните дуели на претендентите за титула.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.347
Сите си правите фантазии на мозокот кој каде ќе завршел, кој ќе отпаднел. Поминаа само 4 кола, и ништо не значи тоа што го видовме до сега. Значи за борба за титула ќе правиме муабет негде во декември, а пред тоа добар показател ќе ни дадат меѓусебните дуели на претендентите за титула.
да ама не мора да значи пошто може некоја екипа да ги победи и Јунајтед и Арсенал и Челзи и пак да не освои лига (пример Виган) пошто исто така се битни и резултатите со помалите екипи.
Да рано е да се дискутира кој ќе се бори за титула ама се поочигледно е дека Челзи,Арсенал,Јунајтед и Сити ќе бидат топ4 сезонава ама кој колку ќе заостанува за лидерот ќе видиме после Јануари.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Топче
Арсенал во последниве неколку години е како академија за големите клубови и не е конкурентен на пазарот на играчи.
Титули во ПЛ се освојуваат со пари, доволно е да се видат остварувањата на Челзи и Манчестер Сити па да се види реалната ситуација на фудбалот во денешно време.
И да ги гледав Арсенал годинава со Ливерпул и Стоук и ми се допаднаа, посебно ми се допадна фактот што одбраната функционираше одлично за разлика од претходните години.
Не можеме да споредуваме поединци од еден тим со поединци од друг тим па со тоа да оцениме дали е некој поконкурентен или не за титулата.
Заклучокот го извадив од тоа дека Арсенал во последниве неколку сезони каде што имаше и подобар костур на тимот од моменталниов со Перси и Фабрегаш не беше конкурентен за титулата, па според мене ниту годинава нема да биде.
Плус сега го имаш и моќен Сити како конкурент. Инаку не се согласувам дека заминувањето на Сонг не е некоја голема загуба на тимот, лани ако не се лажам беше и во тимот на годината и се работи за супер квалитетен деструктивец.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.475
Поени од реакции
10.206
Малце оф-топик но шо да праам кога овде се најстручните... :)

Дајте ми сопкаст канал до Нанси-Марсеј..Уште оваа ја чекам на спорстка..Бидете хумани,гтам дијазепами :)

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.851
Поени од реакции
10.225
Топче
Арсенал во последниве неколку години е како академија за големите клубови и не е конкурентен на пазарот на играчи.
Титули во ПЛ се освојуваат со пари, доволно е да се видат остварувањата на Челзи и Манчестер Сити па да се види реалната ситуација на фудбалот во денешно време.
И да ги гледав Арсенал годинава со Ливерпул и Стоук и ми се допаднаа, посебно ми се допадна фактот што одбраната функционираше одлично за разлика од претходните години.
Не можеме да споредуваме поединци од еден тим со поединци од друг тим па со тоа да оцениме дали е некој поконкурентен или не за титулата.
Заклучокот го извадив од тоа дека Арсенал во последниве неколку сезони каде што имаше и подобар костур на тимот од моменталниов со Перси и Фабрегаш не беше конкурентен за титулата, па според мене ниту годинава нема да биде.
Плус сега го имаш и моќен Сити како конкурент. Инаку не се согласувам дека заминувањето на Сонг не е некоја голема загуба на тимот, лани ако не се лажам беше и во тимот на годината и се работи за супер квалитетен деструктивец.
Брат имаш побркано нешто ти. Далеку до то дека Сонг не беше еден од најзначајните играчи лани и е квалитетен ама ДЕСТРУКТИВЕЦ не е во ниедно значење на зборот. Лани беше СЕ ОСВЕН деструктивец. Еден куп голови примивме по негови грешки и не враќање назад повеќе играше на местото на Казорла годинава него DMF. Имаше анализи по интернет дека Арсенал одана го исфрлил таквиот тип на играч од нивната формација. Ќе видиш годинава које е Абу Диаби ќе го заборајме Сонг за брзо;)

R

Rigel Kent

Гостин

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Брат имаш побркано нешто ти. Далеку до то дека Сонг не беше еден од најзначајните играчи лани и е квалитетен ама ДЕСТРУКТИВЕЦ не е во ниедно значење на зборот. Лани беше СЕ ОСВЕН деструктивец. Еден куп голови примивме по негови грешки и не враќање назад повеќе играше на местото на Казорла годинава него DMF. Имаше анализи по интернет дека Арсенал одана го исфрлил таквиот тип на играч од нивната формација. Ќе видиш годинава које е Абу Диаби ќе го заборајме Сонг за брзо;)
Сонг е дефанзивен среден играч по вокација и ако изиграл неколку утакмици понапред не можам да го наречам плејмејкер, лани имаше повеќе слобода во игра и нанижа повеќе асистенции, инаку се враќаше да покрива и назад.
Според фановите на Арсенал, Сонг беше втор најдобар играч лани веднаш зад Перси и навистина не ја гледам потребата да се девалвира неговиот квалитет.
http://www.arsenal.com/news/news-archive/player-of-the-season-in-second-place-is...

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.717
Поени од реакции
43.745
Некој линк од преглед на колото ова-она да нема случајно? Досадничко е малце.. :D

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.475
Поени од реакции
10.206
Малце оф-топик но шо да праам кога овде се најстручните... :)

Дајте ми сопкаст канал до Нанси-Марсеј..Уште оваа ја чекам на спорстка..Бидете хумани,гтам дијазепами :)

Никој не ми честита...:unsure:... :D

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Никој не ми честита...:unsure:... :D
Пушти едно пиво на адреса:
Премиер Лига - Кајгана бб
1000 Скопје
Па можеби ќе ти честита некој.

Онтопик - Честитки за Димче и за неговите два гола за Фулам, мислам ќе се борат годинава за 5-8 место. :D

Член од
13 август 2009
Мислења
9.543
Поени од реакции
5.772
Искрено, и лани Сити имаја клупа и тим, па во 90+ ја вадеја сезоната. Ако беа толку силни ќе си ја решеја титулата уште 6-7 кола пред крајот. Али ок е. Ваше мислење.

Коа ќе ми текни и плус кој им е тренер, нестабилен човек без свое јас и коцките се поклопуваат идеално. Но, сезоната е долга. Има време за се.

H

HoT IcE

Гостин
Сити ми е прв фаворит од причина што покрај подобриот играчки кадар имаат и многу подобра клупа од Манчестер кој го сметам за трет фаворит оваа сезона веднаш зад Челзи.
Мислам Сколс и Гигс сеуште, па 2012 сме бе луѓе. Ако не се засилат на зима треба да имаат многу среќа со повредите за да задржат чекор за титулата до крај.
Челзи има солиден тим, но некако играчите се пренапумпани со примања и презаситени посебно по освојувањате на ЛШ лани. И тренерот ми е накако со дефанзивна тактика што никогаш не успева во ПЛ да донесе титула. Ако успее да ги мотивира и почне да игра на 3 бода секој меч Ди Матео и Челзи имаат добри шанса за титуула.
И покрај тоа што го ценам Венгер и се она што се обидува да го направи со Арсенал, сепак тие ми се како последни фаворити од истата причина како и Манчестер, слабата клупа и најслабиот играчки кадар од сите овие екипи.
Изненадување можеби ќе биде во стандардниот Евертон кој има солиден и воигран тим.
Доста реален и објективен пост, само што би те исправил за Јунајтед и Челзи, јас лично овие ги сметам на исто ниво сезонава, Челзи има појака екипа без двоумење, но им фали воиграност и искуство на Ди Матео кој еве сега моментално е во луцидна состојба и почна да се губи под притисок, а од друга страна послабиот играчки кадар и клупа кај Јунајтед се надополнува со искусниот и маестралниот Фергусон, така да овие два тима донекаде се во израмнета ситуација околу конкуренти за титула.
Сити засега делува многу моќно, но нема шанси да им остане доследен на Јунајтед и Челзи ако овие два тима се оправат и почнат да играат како што треба, мислам досега на Јунајтед не му фали ништо, али Челзи мора и треба да почне да игра на сите мечеви за 3 бода и полнење до даска, засега многу дефанзивен пристап од страна на Ди Матео и доста грешки и доцнења во замени. Зошто Сити нема да остане доследен? Затоа што Манчини како и секогаш до Јануари и после Јануари ќе почне да губи смешни бодови и да плаче за засилувања.
Арсенал и Евертон сезонава ми се исти курац, џабе се дигаат овде фанови на Арсенал кога имаат тенка клупа и да почне Ноември ќе им се исповредат 10 играчи.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom