Barclays Premier League Season 2012-2013

Кој ќе се пакува за у Европа?

• Вкупно гласачи
    86
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.374
Поени од реакции
12.800
Ептен е долга сезоната уфф и тоа како . Но кога за вас стана долга сезоната што ве доведе до промена на мислењето , бидејќи на почетокот од сезоната шампиони бевте :)
кај го виде тоа некој да го пише?теее да се трола само...

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Во „тоа време“ трошеше далеку, далеку, далеку повеќе од Ливерпул.

И сега, а и тогаш, тој што троши најмногу, зема титула. Најчесто така оди. Со понекои грешки...:icon_mrgr:
Хески 11 милки ? :))))))
Не ми се верува повеќе да има трошено од ЛФЦ :)

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.490
Поени од реакции
10.246
Изјава на Погребњак...

ПОГРЕБЊАК УЖИВА ВО ’АНГЛИСКИОТ РАЈ’
Павел Погребњак вели дека фудбалот во Англија е како рај, откако импресионираше најпрво во Фулам, а сега и во Рединг.
’’Мојот сон од секогаш беше да играм во Премиер лигата.’’ - рече Погребњак.
’’На крајо
т од 90' го гледав фудбалот во Англија, сакав да заиграм таму но не верував дека ќе се случи толку доцна. Но сега сум тука и сум среќен поради тоа.’’
’’Првиот натпревар во живо од Премиер лигата го гледав во 2001 или 2002 година. Се одлучив да одам на натпревар со еден пријател.’’
’’Беѓе не возможно да најдеме билети за натпревар на Манчестер Јунајтед, па заминавме на дуелот помеѓу Челзи и Њукасл. Без (Роман) Абрамович и врвните фудбалери Челзи не беше толку голем тим како сега.’’
’’Кога гледав на телевизија во Русија како некој прави голем скок или пак некој прави дриблинзи, беше неверојатно за мене.’’
’’Да постигнам гол на таков начин и потоа да одам кон фановите е како рај за мене.’

Болдот :pos::pos: :icon_lol:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Колку среќа имал што отишол да го гледа Челзи-ЊуКасл наместо Јунајтед. Гарантирам дека тој меч што го гледал бил ептен поинтересен од мечот што Јунајтед тогаш го изиграл.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.231
Поени од реакции
14.575
Biafran Jet Set

од 96та до 2005та (последната година кога Венгер освои трофеј).

Arsenal net total (Овде влегува купување и продажба на играчи): -46 346 000
Liverpool net total (Овде влегува купување и продажба на играчи): -95 510 000

Кажи ако сакаш да ги смениме годините слободно.
У никој случај Венгер не трошел повеќе од Манчестер и Ливерпул тогаш. Во истиот период и Тотенхем и Челзи имаат трошено повеќе (дури и ако се изземат 150те милиони на Абрамович кога дојде)

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Топче, статистиките и бројките во релативна смисла се курва најголема.

Ја знам оваа ситуација.
И има оправдување. Со примери ќе одам (за да не одам со конкретни бројки и факти).
Во периодот од 1996 до 1999/2000 Арсенал троши повеќе од Ливерпул и создава силен тим. Во периодот што претстои, Ливерпул троши многу повеќе од Арсенал, кој веќе има направено фудбалски перпетум мобиле, и на крај ќе испадне дека трошел повеќе, оти кога го купи Џибрил Сисе за 15 милиони фунти, таков трансфер беше „евтина работа“, за разлика од (пример) 11 милиони што Венгер ги дал (на пример_) во 1997 кога Ливерпул најмногу давал 5.5 милиони.

Со вакви споредби, на пример, ако Фулам утре купи играчи двајца од по 50 милиони, ке испадне дека во периодот од 1999 до 2013, трошел слично ко Манчестер Јунајтед.

Ме сфаќаш, знам....

Башка, тука има улога што Арсенал продаваше играчи за големи пари...

JimmyFloydBottleBank

Rimtutituki
Член од
29 ноември 2010
Мислења
6.801
Поени од реакции
8.600
Можда Челзи не бил голем тим како што е сега ама пак Арсенал не е голем тим како што бил порано се мењаваат времињата можда за нашите внуци голем тим ќе биде Оксфорд.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Можда Челзи не бил голем тим како што е сега ама пак Арсенал не е голем тим како што бил порано се мењаваат времињата можда за нашите внуци голем тим ќе биде Оксфорд.
Или можда нашите внуци наместо фудбал ќе гледаат ова:
:ROFLMAO:

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.778
Поени од реакции
43.992
Колку среќа имал што отишол да го гледа Челзи-ЊуКасл наместо Јунајтед. Гарантирам дека тој меч што го гледал бил ептен поинтересен од мечот што Јунајтед тогаш го изиграл.
Сфаќаме, сфаќаме... И знаеш, во прави си.. :cool:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Сфаќаме, сфаќаме... И знаеш, во прави си.. :cool:
Сериозно бе :D Реално еве и во денешно време кога би имал можност да гледаш Челзи-ЊуКасл или Јунајтед-Саутемптон што би гледал?
Според мене неутрално ако се гледа Челзи-ЊуКасл е подобар од мечот на Јунајтед.Освен Јунајтед ако не играл со некоја екипа од погорниот дел на табелата. :)

H

HoT IcE

Гостин
Другар ти Хот ајс изгледа ко да е против тоа правило пошто после нема да може да потрошите 100 милиони у еден трансфер период.

У мај ќе се збори што ќе се збори, само глупо е да отпишуваш некој од титула било каква или да речеш дека ќе се бори за опстанок после само 3 кола.
Долга е сезоната, до нова година нема ама баш ништо да се знае.
Не сум против тоа правило у глобала, туку против сум кога еден клуб е богат и има доволно финансиски средства за да си купи јак играч и да го плати а ограничен е поради тоа што други немаат, денес е капитализам, во денешно време кој има - има и ќе троши, кој нема ќе крпи, е јас против тоа сум, кој има нека троши.
А би требало да има санкција за клубои кои немаат ф.с а трошат многу и влагаат во долгови.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.490
Поени од реакции
10.246
Ајде пак..Тимови ко Арсенал,Ливерпул и Јунајтед секогаш ќе бидат големи тимови,факт no1.

По твоја логика,ако Јуанјтед у наредни 7 години нема трофеј и одма преминува во треторазреден клуб?Или тоа дека Ливерпул нема освоена 20 и кусур години ПЛ :P и не е голем клуб ?

Тоа секад ќе ве боли ваш навијачите Челзишитови,зошто треба вашиот клуб да јаде уште леб да ги стигне овие три клуба. ;)

И дајте малку поасални дискусии,преку кур ми е со мерење на истиов.
Имам најголем,најдебел :sneaky:

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Не сум против тоа правило у глобала, туку против сум кога еден клуб е богат и има доволно финансиски средства за да си купи јак играч и да го плати а ограничен е поради тоа што други немаат, денес е капитализам, во денешно време кој има - има и ќе троши, кој нема ќе крпи, е јас против тоа сум, кој има нека троши.
А би требало да има санкција за клубои кои немаат ф.с а трошат многу и влагаат во долгови.
Дефинирај богат клуб?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom