Фан Клуб: Арсенал

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.363
Поени од реакции
12.779
Да ќе има, би требало на секои 2 години да се одржува, но заради светското во 2014, годинава ќе има.
fack it ,сега дури разбирам зошто Фергусон не сака африканци.Значи ги губиме Сонг и Жервињо,шо значи дека Сахин го земаме претежно заради АКН и отсуството на Сонг

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Ова со Сонг не ми ојт на арно...24 години имат момаков и имат сигурно 5-6 сезони пред него кои ќе ги изиграт на ниво...прв пат да чекам трансфер дедлајн да поминит не за тоа да видам кого сме купиле,него кого не сме продале...иначе околу Робин, кога неговото его е поголемо од тимскиот дух, подобро да е продаден.
Не му се секирај за Сонг,ако биде продаден,тогаш Венгер планира да го замени со некој подобар,ако не,ќе си седи во Арсенал.
Да се надоврзам на шпекулациите во врска со Сахин од пред неколку страници, само да кажам дека заборавате дека тој во Реал Мадрид зема огромна плата и ние ако го позајмиме ќе треба да му ја плаќаме целата и тој најверојатно ќе стане најплатениот играч во тимот, одозгора позајмен, одозгора игра на позиција на која сме повеќе од покриени.
Како што прочитав зима 4 мил годишно( 80 илјади евра неделна плата).Кога Николче зимаше 50 илјади фунти,што се за еден играч како Сахин толку пари,далеку од најплатен играч ќе е ;) а и како што реков,далеку од покриени сме на таа позиција,џабе Венгер не го сака во тимот ...:)

Доста сигурни извори кажаа дека педерчето оди кај педерите за 22 мил. во четврток официјално.Матер му ебам :) добра пара нема да можам да му извадам на дресот сега...:mad:

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Како што прочитав зима 4 мил годишно( 80 илјади евра неделна плата).Кога Николче зимаше 50 илјади фунти,што се за еден играч како Сахин толку пари,далеку од најплатен играч ќе е ;) а и како што реков,далеку од покриени сме на таа позиција,џабе Венгер не го сака во тимот ...:)

Доста сигурни извори кажаа дека педерчето оди кај педерите за 22 мил. во четврток официјално.Матер му ебам :) добра пара нема да можам да му извадам на дресот сега...:mad:
Јас па прочитав на реддит дека земал исто колку РвП, 6 милиона годишно, сепак мислам дека евентуален трансфер/позајмица на Сахин би била пред се за мачкање очи на навивачите после заминувањето на РвП.

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Имам некое чувство дека сезоната ќе биде слична како 07/08... со 15 поени повеќе од претходната.
Жиру,Подолски прогнозирам некаде 15-20 погодоци(во ПЛ),а Тео од 12-15 погодоци(во сите конкуренции овој).
Санти со 10-12 асистенции,Артета со 6-8 гола и асистенции.
Диаби и Џеки со 20+ изиграни натпревари.
<35 гола примени.
Гибс ќе импресионира сезонава. :) Чембо ќе дивее во куповите:))
За Жервињо сум малце скептик и мислам дека нема да има некој голем напредок кај него,можеби 2-3 гола повеќе.
Сахин мора да дојде! На Диаби му е расипан иксот,не го сметам него :)) Џеки уште не ми е сигурен,од многу глава не боли..:))

Да се ослободиме од Скилачи,Николче,Аршавин,Шамак,Парк и спремни се,а и да се купи уште еден просечен шпиц,тој белгианецот не е лоша опција за 6 милиони. :)

Makaveli_Gunner

The_Motherfucker*
Член од
4 февруари 2011
Мислења
647
Поени од реакции
274
Готово како што читам ке оди гнасниот РВП во Манчестер мислите ке донесе венгер некого за да го замениме на пример Лоренте или некој друг... Само Сонг да не оди се молам тоа мислам ако земе достојна замена за Рвп ке се бориме за титула

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Готово како што читам ке оди гнасниот РВП во Манчестер мислите ке донесе венгер некого за да го замениме на пример Лоренте или некој друг... Само Сонг да не оди се молам тоа мислам ако земе достојна замена за Рвп ке се бориме за титула
Веќе е заменет РвП.
Ни треба трета опција напаѓач, а тоа најверојатно ќе биде белгиецон од Олимпијакос.

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Имам некое чувство дека сезоната ќе биде слична како 07/08... со 15 поени повеќе од претходната.
Жиру,Подолски прогнозирам некаде 15-20 погодоци(во ПЛ),а Тео од 12-15 погодоци(во сите конкуренции овој).
Санти со 10-12 асистенции,Артета со 6-8 гола и асистенции.
Диаби и Џеки со 20+ изиграни натпревари.
<35 гола примени.
Гибс ќе импресионира сезонава. :) Чембо ќе дивее во куповите:))
За Жервињо сум малце скептик и мислам дека нема да има некој голем напредок кај него,можеби 2-3 гола повеќе.
Сахин мора да дојде! На Диаби му е расипан иксот,не го сметам него :)) Џеки уште не ми е сигурен,од многу глава не боли..:))

Да се ослободиме од Скилачи,Николче,Аршавин,Шамак,Парк и спремни се,а и да се купи уште еден просечен шпиц,тој белгианецот не е лоша опција за 6 милиони. :)
Се сложувам со се освен за Жервињо, ова ќе му биде втора сезона, веќе е навикнат на ПЛ, се виде на подготовките дека гори од желба да се докаже, трча многу, има добри пробиви и очекувам да има поголем број на асистенции, а за голови, ако се смири пред гол и го избере наједноставното решение наместо да компликува ќе има и повеќе голови.

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Доколку замини и Сонг од Арсенал и него гнасен и предавник ќе го викате :)

Член од
28 ноември 2009
Мислења
4.870
Поени од реакции
7.103
Каков Лоренте бре тешко дека Венгер ќе даде 20милиони за уште еден напаѓач . .
Сонг нема да си оди има уште 3години да отслужи ,кој го пушта .
И не верувам дека Венгер ќе го даде за само 20м РВП . . :(
Доколку го дадат РВП тогаш ќе се бара некоја трета опција со тие пари за нападот претпоставувам и да што правиме со одбраната ,тој некако најслаб дел од тимот ми изгледа ,кој ќе го замени сања ? 2/3месеци ќе биди аут . .

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Доколку замини и Сонг од Арсенал и него гнасен и предавник ќе го викате :)
Не, доколку Сонг замине тоа значи Венгер решил да го продаде што значи дека е за доброто на клубот. А ова се зборови на гнасен предавник:

Не знам што само изјавуваат вакви работи...

Член од
13 август 2009
Мислења
9.543
Поени од реакции
5.772
Не, доколку Сонг замине тоа значи Венгер решил да го продаде што значи дека е за доброто на клубот. А ова се зборови на гнасен предавник:

Не знам што само изјавуваат вакви работи...
Мајсторе, алал да ти е. Како го изваде ова. Ако Ван Перси замини во Манчестер (иако не признаваме, веќе готово е) мислам дека тоа ќе биде, прв на листата на предавници. Но, ок е. Ние само си бараме предавници, а нашите лидери на тимот си одат во тимови да освојуваат трофеи.

Јадиме лајна за Нас, а не гледаме дека и Клиши, Насри и Фабрегас ЗАЕДНО веќе освоиа двоцифрен број на трофеи. Се додека „ги кривиме“ нашите кои си одат... И Ван Перси сигурно велел така. Ај, ако не оваа, можеби другата. Другата, Другата, Другата....... 7 години викал другата. Тоа е. Тој е фактот. Сепак, единствено криво ми е шо би заминал во Јунајтед. За мене Ван Перси ниту бил, ниту пак е или пак ќе стани легенда на тимот. Штета. А имаше предиспозиции. Изгубивме 2 капитена за две години. Потсетете ме кој тим, во последните 50 години од најјаките лиги во Европа, тоа му се има случено.

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.536
Поени од реакции
17.951
Мајсторе, алал да ти е. Како го изваде ова. Ако Ван Перси замини во Манчестер (иако не признаваме, веќе готово е) мислам дека тоа ќе биде, прв на листата на предавници. Но, ок е. Ние само си бараме предавници, а нашите лидери на тимот си одат во тимови да освојуваат трофеи.

Јадиме лајна за Нас, а не гледаме дека и Клиши, Насри и Фабрегас ЗАЕДНО веќе освоиа двоцифрен број на трофеи. Се додека „ги кривиме“ нашите кои си одат... И Ван Перси сигурно велел така. Ај, ако не оваа, можеби другата. Другата, Другата, Другата....... 7 години викал другата. Тоа е. Тој е фактот. Сепак, единствено криво ми е шо би заминал во Јунајтед. За мене Ван Перси ниту бил, ниту пак е или пак ќе стани легенда на тимот. Штета. А имаше предиспозиции. Изгубивме 2 капитена за две години. Потсетете ме кој тим, во последните 50 години од најјаките лиги во Европа, тоа му се има случено.
Мене лично ми се свиѓа начинот на кој работи венгер,ама очигледно ќе мора нешто да смени доклку сака да не ѓи губи неговите главни играчи.Ова со перси е голем удар за вас,тамам имавте шанса дури и за титула,ама да бидемо реални со заминувањто на перси,шансете се свдуваат на нула.А инаку за предавници у фудбалскиот свет имало и ќе има,затоа не треба да даваш изјави и да се чукаш у гради,затоа што не знаеш што носи животот.

MkDon

Valencianista
Член од
22 септември 2008
Мислења
1.580
Поени од реакции
3.007

Валенсија последните неколку сезони за жал: Виља, Силва, Мата, Жорди...

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Мене лично ми се свиѓа начинот на кој работи венгер,ама очигледно ќе мора нешто да смени доклку сака да не ѓи губи неговите главни играчи.Ова со перси е голем удар за вас,тамам имавте шанса дури и за титула,ама да бидемо реални со заминувањто на перси,шансете се свдуваат на нула.А инаку за предавници у фудбалскиот свет имало и ќе има,затоа не треба да даваш изјави и да се чукаш у гради,затоа што не знаеш што носи животот.
Е тука има Венгер направено грешка. Требаше како секој нормален клуб и тренер да му ги удри клоците додека беше повреден и да го прати назад во Феенорд, ако и таму го примат, па дури и Бентнер или Вела да добијат повеќе шанси од него.

http://www1.skysports.com/football/news/11670/7992053/

Ај па овие гревовие нека се излажат некако и да го соберат Бентнер па да можеме да ослободиме едно место на платен список. Без такво место тешко нови засилувања како Сахин.

Член од
27 септември 2010
Мислења
5.073
Поени од реакции
7.160
Се по извесно е дека В.П. се сели на Олд Трафорд. Не ми е јасно зошто баш гејчестер ги одбра? зошто? Како и да е, мислам дека испадна фер што напиша статија после европското дека не планира да продолжува договор така што го принуди Венгер да купува докажани играчи што ќе внесат мотив за тимот да се бори за титули. Се збори дека ќе го продадат за 22мил. што е малце повеќе за 29 годишен играч. Сигурен сум дека Жиру и Подолски ќе го заменат добро и дека на 19 Мај ќе биде денот кога Арсенал ќе ја дига ПЛ титула после 9 години. Друго, последен пат кога Арсенал играше без Ван Перси ја освои ПЛ без пораз така да :D

Kajgana Shop

На врв Bottom