Зонско-револтирани граѓани (ваши искуства со Зонското паркирање)

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Ние плаќаме за паркирање, ни ставаат лисици, не дигаат со пајак - а за општинарите од Општина Центар - ПОВЛАСТИЦИ
Погледнете, прочитајте и уверете се дека општинарите немаат ниту образ ниту срам:
14 Мај 2012 година „Службен гласник на Општина Центар-Скопје“ број 5 стр. 10
Врз основа на член 11 од Законот за јавните претпријатија /„Службен весник на РМ„ бр. 38/96; 09/97; 6/02; 40/03; 49/06 и 22/07; 83/09 и 97/2010/, и член 26 став 1 точка 12 од Статутот на Општина Центар-Скопје, Советот на Општина Центар-Скопје на 77-та седница одржана на ден 10.05.2012 година, донесе​
О Д Л У К А
за давање согласност на Одлука за утврдување на цена на​
повластена паркинг карта за физички лица вработени во Оштина​
Центар-Скопје за јавното паркиралиште Општина Центар бр.07-717/4 од 27.04.2012 година, донесена од Управниот одбор на Јавното претпријатие​
Член 1
Општина Центар-Скопје, ДАВА СОГЛАСНОСТ на Одлука за утврдување на цена на повластена паркинг карта за физички лица вработени во Оштина Центар-Скопје за јавното паркиралиште Општина Центар бр.07-717/4 од 27.04.2012 година, донесена од Управниот одбор на Јавното претпријатие
Член 2
Одлуката да се достави до Управниот одбор на Јавното претпријатие за јавни паркиралишта „Паркинзи„ на Општина Центар – Скопје.​
Член 3
Оваа Одлука влегува во сила од денот на објавувањето во „Службен гласник на Општина Центар – Скопје„.
Бр. 07-3625/10 ПРЕТСЕДАТЕЛ
10.05.2012 г. на Советот на Општина Центар-Скопје
С к о п ј е Владимир Здравев,с.р.

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
ја прееска ги видов пајаците во центар да не знае некој каде собираа ????
Собираат и дење и ноќе...Собираат секаде...
Рекорд на ЈП Градски паркинг е 120 возила за едно деноноќие
Верувај ми жив се јадам што сум немоќен било што да направам.
Моја иницијатива за пајаците е поднесена до Уставниот суд во јуни 2011. Барем, да ја одбијат, ќе можев да се жалам во Стразбур. Вака ништо...

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
ја прееска ги видов пајаците во центар да не знае некој каде собираа ????
По Мито Хаџивасилев Јасмин можам да ти потврдам дека секој ден роварат...И потоа продужуваат накај Водњанска или вртат лево према 50-та Дивизија и Огњан Прица...

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.431
Поени од реакции
11.348
ги мразам пајаците али кога ке ги видам у јаја паша дека креваат па тоа е чудо колку им се радувам :D

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Собираат и дење и ноќе...Собираат секаде...
Рекорд на ЈП Градски паркинг е 120 возила за едно деноноќие
Верувај ми жив се јадам што сум немоќен било што да направам.
Моја иницијатива за пајаците е поднесена до Уставниот суд во јуни 2011. Барем, да ја одбијат, ќе можев да се жалам во Стразбур. Вака ништо...
ти можеш да тужиш во стразбур за предолго траење на процес... ем парички ке си кркнеш... збориме за 3-4 илјади еура...

Член од
10 февруари 2006
Мислења
385
Поени од реакции
90
Па кај смеат, или ке игра пиштолот или ке игра цмиздрењето како они биле угнетени.. иди па разбери се

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
ти можеш да тужиш во стразбур за предолго траење на процес... ем парички ке си кркнеш... збориме за 3-4 илјади еура...
Таа иницијатива е веќе пратена во Стразбур, се чека решението на Уставниот суд па и тоа да го пратам
А за 3 - 4 илјади евра .... би дал 30 - 40 илјади евра само да ги нема.
120 возила * 40 евра по возило се 4800 евра.
Толку пљачкаат со пајаците само за еден ден
Цело Скопје ќе ми помогне да ги соберам тие пари и еднаш за секогаш да ги нема.
Ама нема спас, тие што требаше да го бранат Уставот не издадоа

S

Stef Bachatero

Гостин
Таа иницијатива е веќе пратена во Стразбур, се чека решението на Уставниот суд па и тоа да го пратам
А за 3 - 4 илјади евра .... би дал 30 - 40 илјади евра само да ги нема.
120 возила * 40 евра по возило се 4800 евра.
Толку пљачкаат со пајаците само за еден ден
Цело Скопје ќе ми помогне да ги соберам тие пари и еднаш за секогаш да ги нема.
Ама нема спас, тие што требаше да го бранат Уставот не издадоа
Нека воведат паркинзи само нека ми гарантираат дека тоа ќе биде мое место.Но кај нас никогаш не е така и секогаш се гледа прво парите па се друго.Едвај чекаат да ја паркираш колата и еден ден ќе отидам и ќе речам дека сум син на советник во Центар и нема да плаќам заради таа одредба лол :)

Kajgana Shop

На врв Bottom