dragonsky
Hate leads to suffering
- Член од
- 25 декември 2010
- Мислења
- 43.400
- Поени од реакции
- 85.351
Па реално Грците изиграа каде каде подобро од Шпанија на овој мечНе ми се верува каков хејт јаде шпанија, дури повеќе и од грција...
Па реално Грците изиграа каде каде подобро од Шпанија на овој мечНе ми се верува каков хејт јаде шпанија, дури повеќе и од грција...
И смирување на Иниеста на топката со рака кај голот......али не е битно.Единствениот пропуст во одбраната 94 миниту го казнија шпанците.Како можеше да не досуди чист пенал за Хрвстска не ми е јасно.Па поочигледен пенал во обид за шут,здравје.
Ракитич го имаше мечот на глава и ја прокоцка шансата.
Ароганција на нивоЖал ми е за Хрватите ама требаше да си ја тепаат Италија!!
И да, да играа против Италија ќе јадевте ја наместија, вака тепаа ама пак нешто не ви чини. Анти-фудбал јајца, можете само в гз да си го напикате и ништо друго. Ги чекаме Енглезите сега, да ги видам како ќе стигнат до голот, знаејќи дека само со центар шут можат од 45 м.
Шпанија ги нема Пујол и Виља , тука ја гледам шансата на Германија и им давам мала предност.Шпанциве уште од 2010 светското не се ништо посебно да имаат посед али цело светско го тепаа со резултат 1-0 со многу среќни моменти посебно у финалето еве ги и сеа и со Италија и со Хрватска ништо не прикажаа со Ирска не ни ја рачунам убедливо најслаби на светсково. Али врти сучи пак може на ваков начин да освојат
Е не продолжи како што рече , во второ полувреме беше далеку поразлична и подинамична игра од првото , не ја дупи сеа !И виде дека така продолжија баш точно како што кажав?Што ме нервираат вака типци по форум што си немаат појма од фудбал.
Ви реков дека вака ќе се продолжи до крај.Јеби га, Шпанија 1 грешка, Хрватска 1........Шпанците својата ја реализираа.
Сепак секоја чест за дечките храбро изиграа,од никој освен Италија првото полувреме не беа надиграни и тоа е тоа.Како и да е покажаа одлична игра без никаков комплекс и страв се спротиставија на Шпанија.
Тактички перфектно,направија неколку опасни ситуации од контра,особено шансата на Ракитиќ,али ете не било пишано.
Ај за одмазда има мамата мамина у ракомет да им ја расплачеме на ОИ
Да да така е, може еден два на среќа ама цело првенство на среќа, абе ќе пукнете од криво уште малку. Сигурно и Швабите твој на среќа не дојдоа до голот на Касиљас, сигурен сум и сега да играат така ќе биде.Шпанциве уште од 2010 светското не се ништо посебно да имаат посед али цело светско го тепаа со резултат 1-0 со многу среќни моменти посебно у финалето еве ги и сеа и со Италија и со Хрватска ништо не прикажаа со Ирска не ни ја рачунам убедливо најслаби на светсково. Али врти сучи пак може на ваков начин да освојат
Никогаш не беа надиграни во средината, па противниците немаат многу шанси против нив. Е сега у нападот се тапа ама јаката средина беше доволна. Според мене најголем удел во тоа што освоија светско беше Касиљас кој и денес ги спаси од пораз/нерешено. Како брани за репрезентацијата не е можно, една класа повеќе од сите голмани.Шпанциве уште од 2010 светското не се ништо посебно да имаат посед али цело светско го тепаа со резултат 1-0 со многу среќни моменти посебно у финалето еве ги и сеа и со Италија и со Хрватска ништо не прикажаа со Ирска не ни ја рачунам убедливо најслаби на светсково. Али врти сучи пак може на ваков начин да освојат
Сега и јас верувам дека не се нормалниСеа и ја верувам дека не се нормални
Како не беше,формацијата и концепцијата беа тотално исти.Само што малце се окуражија и направија некоја шанса.Ни Шпанија не може реално 90 минути да помине без некоја дупка од 15 минути кај што ќе изгубат посед.Реално Хрватска ја има и физички најспремната екипа,нормално дека во второ ќе биде подобро,но играта беше таа се до 80 минута кога влезе Едуардо.Е не продолжи како што рече , во второ полувреме беше далеку поразлична и подинамична игра од првото , не ја дупи сеа !
Искуството сепак победи , па јас ти и кој било тука можи да кењаме оти не ни се допаѓа играта али тие си имаат своја цел дали вака или онака тие си ја остваруваат .