Pink Floyd

C

Crazy Diamond

Гостин

На денешен ден, во 1972 (пред 40 години) е издаден Obscured by Clouds.

C

Crazy Diamond

Гостин

Му личи гитарата. :)

Да не ја полнам темава, видете ги сами сликите во групава.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Страшилишта се, вонземјанска музика имаат немајкаде, измислуваат топла вода, нешто налик на Никола Тесла :P
Им се восхитувам на тоа што го прават, е сега можеби некој би ме нарекол будала, али мене нешто налик, модерни на нив ми се Радиохед (омилен бенд ми се) кои исто така експериментираат со звуците. Тој концертот пулсот е едно од најодлепените во позитивна смисла, кое моево око некогаш видело од страна на музика, заедно со помпеја.

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Страшилишта се, вонземјанска музика имаат немајкаде, измислуваат топла вода, нешто налик на Никола Тесла :P
Им се восхитувам на тоа што го прават, е сега можеби некој би ме нарекол будала, али мене нешто налик, модерни на нив ми се Радиохед (омилен бенд ми се) кои исто така експериментираат со звуците. Тој концертот пулсот е едно од најодлепените во позитивна смисла, кое моево око некогаш видело од страна на музика, заедно со помпеја.
Radiohead ги почитувам многу, ама не можам да ги слушам повеќе од 30 минути.
За разлика од нив Porcupine Tree ми се многу послични на ПФ, многу подобри за слушање во различни ситуации и ти ги препорачвам ако ги немаш слушнато досега.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Radiohead ги почитувам многу, ама не можам да ги слушам повеќе од 30 минути.
За разлика од нив Porcupine Tree ми се многу послични на ПФ, многу подобри за слушање во различни ситуации и ти ги препорачвам ако ги немаш слушнато досега.
Ги имам, али не можам да ги слушам повеќе од оправдана причина, ми создаваат тежина, имав братучед кој почина од тешка болест, пред да почини со него го гледавме нивниот концерт во Амстердам, тоа беше последниот концерт од многуте кои ги гледавме заедно, тој беше да бидам искрен мој учител за музика како повозрасен за 6 години од мене.
Инаку исто така со него како помал паметам на касети ги откостувавме Радиохед, па уште како така од мал ми се скроз зациментирани во мене. Единствен бенд кој ми менува расположение за 360 степени.
Би ги додал кога си спомнавме Поркјупајн и Riverside, полјаци доста слични на обава бенда, флојд и дрвцата.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.680
Поени од реакции
34.171
Дефинитивно Рејдиохеад можат да се носат со ПФ. Поркјупајн.. што е со назививе? :confused: Porcupine се уште далеку. Искрено, кај мене е обратно. Некогаш Pink Floyd ми стануваат многу тешки, посебно ако сами ми вртат песните/албумите.. па идев на detox со Radiohead. И така ми станаа омилен бенд. Можам да ги слушам со денови, like, literally

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Дефинитивно Рејдиохеад можат да се носат со ПФ. Поркјупајн.. што е со назививе? :confused: Porcupine се уште далеку. Искрено, кај мене е обратно. Некогаш Pink Floyd ми стануваат многу тешки, посебно ако сами ми вртат песните/албумите.. па идев на detox со Radiohead. И така ми станаа омилен бенд. Можам да ги слушам со денови, like, literally
Шо разбираш ти. Фатите се со Др. Кулен под рака и клањајте се пред Том Јорк. :)))
Кис.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
C

Crazy Diamond

Гостин
Еве кој не е фан на Пинк Флојд:

Someone who listens to and enjoys all the music of Pink Floyd. To sharpen the definition, since many people don't seem to understand the sensibilites therein, I will underscore what does NOT make a Pink Floyd fan.

1. Anyone who thinks 'Another Brick In The Wall Part 2' is their best song.
2. Anyone who thinks they didn't make any albums after 'The Wall'.
3. Anyone who does not know who Syd Barrett is.
4. Anyone who thinks Pink Floyd is a person.
5. Anyone who can't name the members.
6. And most importantly, anyone who can only name 'Dark Side Of The Moon', 'Wish You Were Here', and 'The Wall' as albums they have written.

Let me go on to elaborate that anyone who likes just popular music can't consider themselves a fan of a band.
Popular Music Fan: Pink Floyd is awesome.
Pink Floyd Fan: Yeah, what's your favorite album?
Popular Music Fan: The Wall.
Pink Floyd Fan: And your favorite song?
Popular Music Fan: Another Brick In The Wall.
Pink Floyd Fan: Which part?
Popular Music Fan: Huh? There are parts?
Pink Floyd Fan: Do you know any of their other albums?
Popular Music Fan: Dark Side Of The Moon and Wish You Were Here.
Pink Floyd Fan: Besides those two.
Popular Music Fan: They put out albums besides those three?
Pink Floyd Fan: Do you know who Syd Barrett is?
Popular Music Fan: Didn't he invent guns?
Pink Floyd Fan: You are not a Pink Floyd fan.
Popular Music Fan: Oh.

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Дечки абе шо е ова нешо на 7 јули ќе свиреле некои наши типци шо се викаат Тhe Pink Floyd Project - Macedonia, има некој информација во колку саат и каде?

Kajgana Shop

На врв Bottom