- Член од
- 14 ноември 2008
- Мислења
- 3.418
- Поени од реакции
- 856
7 јули каде ?Дечки абе шо е ова нешо на 7 јули ќе свиреле некои наши типци шо се викаат Тhe Pink Floyd Project - Macedonia, има некој информација во колку саат и каде?
7 јули каде ?Дечки абе шо е ова нешо на 7 јули ќе свиреле некои наши типци шо се викаат Тhe Pink Floyd Project - Macedonia, има некој информација во колку саат и каде?
Од Кочани се и добро свират, јас му реков на Биџо да ги свика во старата Апореа ама барале многу кеш, а ваму тие Евреи.Дечките се супер, во Битола ги имам гледано во КОД, мислам дека од Велес беа, онака ко во сеќавање ми е останато. Ако е некаде во близина би присуствувал повторно
Ваму батали, не е то то........кај ти слуша сегашнана маса на луѓе Флојд. Нешто онака дрн дрн јарина сега колку да се исполни вечерта. Без мерак излегувам натака......На тие што ќе одат со гаранција им кажувам дека закон свирка ќе проследатОд Кочани се и добро свират, јас му реков на Биџо да ги свика во старата Апореа ама барале многу кеш, а ваму тие Евреи.
Не се лоши, само ко ќе видам вака сиромашна сцена и музика од Флојд, никако не ми одат заедно, се чекам некој ласер да претрча. А и сите очекуваме перфектна оригинална изведба, шо е скоро невозможно. Можи и ко ќе слушнам музика од Флојд очеквам Рик, Дејвид, Роџер и Мејсон да ги видам ...Од Кочани се и добро свират, јас му реков на Биџо да ги свика во старата Апореа ама барале многу кеш, а ваму тие Евреи.
Јас ги слушав лани на Пиволенд во Скопје. Мислам дека имаше негде 30-тина души. Свират и материјал од пред „Темната страна...“ - памтам ја свиреа „Echoes“.Солиден кавер бенд, само грешка им е што не свират нешто од pre-DSOTM ерата. Плус и на нашиве простори многу малку луѓе ги слушаат Флојд (а некои не ни слушнале за нив). Штета што сум зафатен тие денови околу 7 јули, инаку со задоволство ќе отидев, ако треба и сам, да ги слушнам во живо.
Хеј, Рик го имаш на аватар, мора да ти е најуба Remember a day . Да, таја ми е најубаНа денешен ден, во 1968, во Велика Британија е издаден A Saucerful Of Secrets.
Моја омилена песна од албумот е Set The Controls for The Heart of The Sun.
Remember a Day ми е втора омилена, а трета See-Saw. Сепак клавијатурите на Set the Controls.. се неверојатни.Хеј, Рик го имаш на аватар, мора да ти е најуба Remember a day . Да, таја ми е најуба