Pink Floyd

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
па не знам тоа е муабетот :) затоа реков да ве прашам вас... можда појќе знајте :)

А штом нешто дознаам, ќе пишам...
--- надополнето: 21 јуни 2012 во 09:52 ---
Еден другар ми спомна пред некој ден, али тотално изумив ебаго...

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Дечките се супер, во Битола ги имам гледано во КОД, мислам дека од Велес беа, онака ко во сеќавање ми е останато. Ако е некаде во близина би присуствувал повторно

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
значи..
7 јули , Кочани, на браната Градче, влез 50 денари...
а во колку саат, е тоа не знам :-(((

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Дечките се супер, во Битола ги имам гледано во КОД, мислам дека од Велес беа, онака ко во сеќавање ми е останато. Ако е некаде во близина би присуствувал повторно
Од Кочани се и добро свират, јас му реков на Биџо да ги свика во старата Апореа ама барале многу кеш, а ваму тие Евреи. :)

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Од Кочани се и добро свират, јас му реков на Биџо да ги свика во старата Апореа ама барале многу кеш, а ваму тие Евреи. :)

Ваму батали, не е то то........кај ти слуша сегашнана маса на луѓе Флојд. Нешто онака дрн дрн јарина сега колку да се исполни вечерта. Без мерак излегувам натака......На тие што ќе одат со гаранција им кажувам дека закон свирка ќе проследат :)

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856

Не се лоши, само ко ќе видам вака сиромашна сцена и музика од Флојд, никако не ми одат заедно, се чекам некој ласер да претрча. А и сите очекуваме перфектна оригинална изведба, шо е скоро невозможно. Можи и ко ќе слушнам музика од Флојд очеквам Рик, Дејвид, Роџер и Мејсон да ги видам ...

C

Crazy Diamond

Гостин
Солиден кавер бенд, само грешка им е што не свират нешто од pre-DSOTM ерата. Плус и на нашиве простори многу малку луѓе ги слушаат Флојд (а некои не ни слушнале за нив). Штета што сум зафатен тие денови околу 7 јули, инаку со задоволство ќе отидев, ако треба и сам, да ги слушнам во живо.

Коловрт

Озимандија
Член од
12 април 2010
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.165
Солиден кавер бенд, само грешка им е што не свират нешто од pre-DSOTM ерата. Плус и на нашиве простори многу малку луѓе ги слушаат Флојд (а некои не ни слушнале за нив). Штета што сум зафатен тие денови околу 7 јули, инаку со задоволство ќе отидев, ако треба и сам, да ги слушнам во живо.
Јас ги слушав лани на Пиволенд во Скопје. Мислам дека имаше негде 30-тина души. Свират и материјал од пред „Темната страна...“ - памтам ја свиреа „Echoes“.

C

Crazy Diamond

Гостин
На денешен ден, во 1968, во Велика Британија е издаден A Saucerful Of Secrets.

Моја омилена песна од албумот е Set The Controls for The Heart of The Sun.

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
На денешен ден, во 1968, во Велика Британија е издаден A Saucerful Of Secrets.

Моја омилена песна од албумот е Set The Controls for The Heart of The Sun.
Хеј, Рик го имаш на аватар, мора да ти е најуба Remember a day :). Да, таја ми е најуба :)

C

Crazy Diamond

Гостин
Хеј, Рик го имаш на аватар, мора да ти е најуба Remember a day :). Да, таја ми е најуба :)
Remember a Day ми е втора омилена, а трета See-Saw. :) Сепак клавијатурите на Set the Controls.. се неверојатни.

Еве нешто од википедија за Set the Controls:
According to an interview with David Gilmour on the 2006 documentary Which One's Pink?, the song features minor guitar work both from Gilmour and Syd Barrett, making "Set the Controls for the Heart of the Sun" the only Pink Floyd song that features all five band members, though many listeners couldn't really discern the guitar tracks as Richard Wright's keyboards and organs were overlapping the guitars.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.680
Поени од реакции
34.171
Mislam deka e opravdano nekomu fav da mu bide Set the controls for the heart of the sun.
I mene mi e.
:cuc:

Kajgana Shop

На врв Bottom