Pink Floyd

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Посветена песна најверојатно на Сид, одличен соло албум на Рајт. Првиот пат кога го слушнав го пропуштив и не обврнав внимание, денеска пак му дадов шанса и ме изненади.

n/a

Член од
28 декември 2011
Мислења
1.194
Поени од реакции
2.258
All time favourite band!

Radiohead, како шо кажач Sussaro на поеток ми се слични по сензибилитет, ама Pink Floyd се учители, бре.
Инаку, јас ги заслушав со The Division Bell, кратко време откако излезе (1994та беше?!), па после по стари броеви на „Тротоар“ (ако знае некој шо беше тоа), најдов понуди за "Pulse" во Прага...
После слушав се со ред, и имав среќа шо покрај себе имав луѓе кои го делеа истиот сензибилитет... А некои од помалите дечки ги навлековме токму со Live at Pompei и Echoes (нема пребирање тука, кој има уши, слуша) ;)

Нема потреба да набројувам сега омиелни албуми и песни, нели, како секој албум е приказна, и како сите албуми се ред се поглавја во една уште поголема приказна... Сепак, имајќи предвид дека сите ги спомнавте „големите хитови“, јас ќе ги спомнам If и Pillow of winds.

C

Crazy Diamond

Гостин

Дејвид со мандолина, Ник со акустична гитара, Рик со хармоника и Роџер со кларинет.
Priceless! :)

S

stefi

Гостин
Јас немам зборови на оваа тема, жениве нека се пронаоѓаат у текствои на Сека Алексич, мене срцето ми се кине на Пинк Флојд...
Сега дури станав и емотивна и поетична :place:

nameleess

N/a
Член од
9 јануари 2010
Мислења
299
Поени од реакции
25
што друго освен пофални зборови за нивната музика, па и за нивното влијание општо на светскиот поредок, мислам дека Pink Floyd се генијалци, едноставно не можат да се опишат оние чувства што тие ги создаваат, само седнете, пуштете ги и уживајте :)

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
C

Crazy Diamond

Гостин
На денешен ден, во 1967 година Пинк Флојд потпишале договор со ЕМИ.

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Ne sum znaela deka moze mnogu dobri stvari da ti se desat slusajki ova.
Shine on you crazy diamond go imam kako album so nekolku verzii. RAWRRRRR! >.<

Kajgana Shop

На врв Bottom