Навивачки групи во Македонија!

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.094
Поени од реакции
74.884
Ај не можеш да ми најдеш мислење уште порани од овие,во деновите кога прв пат сум се регнал на форумов,да видам какви глупости сум трескал.:pos:
Дека во тоа време сеуште не бев како што треба упатен во ултрас движењето не бев,никој не се родил научен.
Оди сега,последниве години најди ми некое слично мислење на тоа.
И што сакаш да постигнеш со тоа група од осум членови,не мие сеуште јасно ? :/
8 души 8,колку сме толку сме,ебеш га,гураме некако без ничија помош.
Најди бе машко слика од некој член на ДХ сликан со друг член на некоја рандом навивачка група која што до вчера ми омаловажувала држава и народ,па ќе правиме муабет,а до тогаш ќути си;)
Никого никогаш не сум сакал,ја сакам само мојата група,а го сакам и Вест Хем поради целата историја и хулиганите,ништо повеќе.
Како да ја сакам твојата група кога ти ми ставаш зборови во уста и мојата група ја нарекуваш сељачка,група од 8 души и курсетресеуладнавода муабети,малоумни муабети.
Не знам искрено што сакаш да постигнеш со тоа,ама ако,нека ти служи на чест,нема фрка.
ФА ги почитувам од проста причина што успеаа да обединат цела населба да навива само за еден клуб,ништо повеќе.
Моите симпатии ги имаат само Интер и Вест Хем,фан сум на тие екипи,а навивач на Македонија Ѓорче Петров.

Пробај сега во некоја друга насока сврти го муабетот,не ми е проблем.
Па тоа ти викам, вие сте 10 души, многу понормално дека ќе најдеш слика на член на нашата група пошто сме сто пати побројни со член на некоја друга група, отколку ваш член.
Плус сите сте од едно место. Освен Комити и 1060 други навивачки групи кај вас нема.
Ве поштувам вас пошто освен нас бевте единствени кои излеговте на улица кога беше најпотребно, додека другите се оградуваа и се крие во маало. Сто пати сум ве пофалил дека бар не сте продадени фаци ко постарите ваши членови кои ги поминаа сите трибини во Скопјево. Џабе се најака фајтерска екипа, кога се поим на исмевање.
Е ти цело време, само нешто против Комити збориш. Еднаш не си дошол да речеш, браво добро навивање (а сигурно си можел во милион ситуации да го кажеш тоа:)) туку само се фаќаш те сме скршиле столови, те се сликале наши членопви со членови на Гробари, те сме биле од селски населби итн...
Уште ти памтам дека мрчеше за навивањето на Вардар-КИф Колдинг, дека не ни била добра кореографијата :D
Епа и за тој меч ако добивме критики, стварно незнам што очекуваш од нас :)

Немаше потреба да ја ставаш сликата, кога си нема везе со темава, а уште помалку да ја користиш за дискредитација на Комити. Ги знам момците лично, позакоравени Македдонци од нив нема ;)
Но како што кажав си имаат желба да патуваат насекаде и да следат навивачки двобои, па ете се сликале во воз со Гробари Скопје пошто се погодиле во исто време. Нивна работа...

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.560
Поени од реакции
29.153
Навивачи на Лацио со навивачи на ГРОБАРИ,некак ми нема логика.
Ај укапирај што сакав да кажам со сликите или да праам спојлери.

Мојата група отиде прва на протестот ако не си знаел,прва отиде на протестот за загинатите момци,БЕЗ навивачки обележја како и што беше договорот.
Оди на секоја протест што е во интерес на Македонија,па сега ти види дали ние го држиме курот у раце и дали ќе продолжиш да се бламираш плукајќи ја мојата група.
Момче Македонче исто е, а Лацио а Партизан клуб ко клуб ист е за ние што не сме негови фанови, дај сеа да не дебатирам за глупи теми со тебе барем.

Е твојата група кога ќе го претрпи тоа што го трпевме ние ќе те видам дали ќе идеш сегде. Додека се лупав/ме у гради за Македонија, за Скопје власта не ебеше и не ебе сеуште со казни и пријави од сите страни. Ако те интересира само за Нерези колкава е сумата ќе праиме муабет по пп не е проблем, да не иде во јавност.

И никој не ја плука твојата група. Но една работа не ми е јасно, зошто на сите сме ви трн во око, па сите си го мерите со нас? Никој не ве спомна ни вас ни ФА ни ЦПБ а увек се мерите со нас и провоцирате низ градов дали со рчки дали со шкртање натписи, едноставно најдете си сите достојни со кој можете да си го мерите. За жал или за среќа вистината е таа, сеуште не е никој достоен да се мери со нас. Соочи се со тоа.
--- надополнето: 28 мај 2012 во 23:49 ---
West Side Skopje кон стадион + видео од натпреварот

Член од
19 мај 2010
Мислења
2.124
Поени од реакции
324
Slavenjeto za shampionskata titula ne bese vo nivo kako ocekuvav. Ne vidov nesto posebno, ova sto go napraevte vo posledniot natprevar, bese kak oda gledame nekoja prvenstvena utakmica a ne slavenjeto na titulata.

jyvation

Пургер
Член од
4 ноември 2009
Мислења
2.159
Поени од реакции
2.758
Slavenjeto za shampionskata titula ne bese vo nivo kako ocekuvav. Ne vidov nesto posebno, ova sto go napraevte vo posledniot natprevar, bese kak oda gledame nekoja prvenstvena utakmica a ne slavenjeto na titulata.

Вие на прославата сте 1000 души на вашата трибина,ние сме 2000 ;)..Ден среда башка,да бевме на градски сигурно 15.000 ќе имаше на стадион.Толку собира во Ѓорче што да правиме врти сучи над 3000 неможе да собере а башка и дождот не утепа..

Член од
19 мај 2010
Мислења
2.124
Поени од реакции
324
Вие на прославата сте 1000 души на вашата трибина,ние сме 2000 ;)..Ден среда башка,да бевме на градски сигурно 15.000 ќе имаше на стадион.Толку собира во Ѓорче што да правиме врти сучи над 3000 неможе да собере а башка и дождот не утепа..
eve kolku bevme

Broj ako mozes

jyvation

Пургер
Член од
4 ноември 2009
Мислења
2.159
Поени од реакции
2.758
eve kolku bevme

Broj ako mozes
Зборам за на трибината ваша колку бевте изгледа не се разбираме.Ајде фурајте си ваш филм и така оваа година повеќе од 100 души не се собравте на домашна утакмица..

Незапирливи 1903/87

Изгорен за Вардар
Член од
20 јули 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
10.235
Зборам за на трибината ваша колку бевте изгледа не се разбираме.Ајде фурајте си ваш филм и така оваа година повеќе од 100 души не се собравте на домашна утакмица..
Остај бе брат џабе објаснуваш они секогаш се 30 000 на стадион од 12 000 .... и да 16 000 балисти се ... а кога ќе излезе нешто како што не им одговара....па даа тоа се обични симпатизери :icon_mrgr:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.094
Поени од реакции
74.884
Доста не ги замуабетувајте и нив, не вреди да се расправаш со некој што те убедува дека црното е бело, а белото црно...

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Ultra Boy , сликана ти нема везе, и не се само они милион членови на сите навивачки групи во Македонија одат во Србија на дерби. Едноставно секој кој сака навивање и ја прати тифо сцената, МОРА да изглеа Звезда-Партизан, пошто е реално гледано дерби број 1 од навивачка гледна точка, и да живееш на 400 км од Београд а да не отидеш(притоа да имашш финансии) е греота. И сликањето исто така нема везе, Гробари не се непријателска група па да е страшно ако се сликале, башка глеам твои луѓе биле до пред некое време :icon_lol:
А со кој нашле да се сликаат, нејќам уопште да коментирам, Сајбер ако ги знае нека му раскажат некоја случка од нивните „акции“.

Saber Rider , дечкиве нека седат на запад/исток, ама имате членови веруј што ги имам видено на север, а пред/после тоа на некоја слика или на фејсбук ќе ги начекам на западна трибина - Комити. Тие треба да ги „чистите“ пошто со тоа докажуваат дека не им е доволен градски па мора навивачко его да си напунат негде друго(конкретно север, за југ не знам).

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.094
Поени од реакции
74.884
, дечкиве нека седат на запад/исток, ама имате членови веруј што ги имам видено на север, а пред/после тоа на некоја слика или на фејсбук ќе ги начекам на западна трибина - Комити. Тие треба да ги „чистите“ пошто со тоа докажуваат дека не им е доволен градски па мора навивачко его да си напунат негде друго(конкретно север, за југ не знам).
Ти верувам, нормално е голема група сме неможам за сите да знам. Плус не живееме сите нс ито место, некои си ги гледам секој ден, некои од утакмица на утакмица, неможам да знам за сите кој што прави надвор од трибина :D
Од тие што ни се најредовни членови, едно 300 души, гарантирам дека никој не оди на друга трибина освен на запад. Е сега за некои што доаѓаат на поважни утакмици неможам да гарантирам пошто не ги познавам сите...
А и не би можеле да реагираме ако незнаеме, сигурно нема на трибина да ги испрашуваме дали одат на некоја друга навивачка трибина :D
Једино некој ако ги видел, па да им се сврти муабет...

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Ultra Boy , сликана ти нема везе, и не се само они милион членови на сите навивачки групи во Македонија одат во Србија на дерби. Едноставно секој кој сака навивање и ја прати тифо сцената, МОРА да изглеа Звезда-Партизан, пошто е реално гледано дерби број 1 од навивачка гледна точка, и да живееш на 400 км од Београд а да не отидеш(притоа да имашш финансии) е греота. И сликањето исто така нема везе, Гробари не се непријателска група па да е страшно ако се сликале, башка глеам твои луѓе биле до пред некое време :icon_lol:
А со кој нашле да се сликаат, нејќам уопште да коментирам, Сајбер ако ги знае нека му раскажат некоја случка од нивните „акции“.
Види,не знам јас дали има везе или нема,јас на пример никогаш нема да се сликам со Делије или Гробари само за да покажам дека сум бил на дерби.
Не можам да се сликам со такви кој секое второ коло вадат пароли против мојата држава,мојата нација и мојот народ.
И јас да се сликам со нив ?
Нема теоретски шанси.
А и искрено немам желба да го следам дербито Партизан-Звезда и обратно во живо,едноставно не ми е филм,барем не мене.
Земун-Вождовац попрво би го следел на лице место,отколку горенаведените.
Таков тип сум,помалите дерби утакмици секогаш се поинтересни и со поголем жар,со поголема пасија се дочекуваат тие утакмици.
Иако пријателско дерби,највеќе сакам тоа да го следам во живо,ама ќе видиме.
Земун-Раднички Крагујевац.

Значи целата поента од сликите ми е дека доколку се декларираат како верни Комити,а дека се верни знам,тогаш немало да дозволат да се сликаат со членови на Гробари,макар и да се другари,не со обележја.
Тоа ќе биде срам како прво и прво лично за мене,потоа за групата и на крај за државата.
Стојат позади пароли за Македонија и македонскиот народ а прва шанса се сликаат со членови на Гробари,јас тоа ни на сон не би го направил.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.331
Поени од реакции
46.975
Имаат извадено Делии нешто контра Македонија ?
Исто и Гробари како што знам таква работа немаат извадено, туку таа парола на која се алудира беше извадена од грчи фанови ( Паок ) во Грција.
Т.е. и навивачите на Олимпијакос таква парола имаат извадено ако не се лажам ама пак не гледам каква врска има ова со навивачите на Партизан и Делии, освен што се збратимени со овие. Е сеа не верувам дека цела трибина нивна под дифолт застанува зад тоа, овој Кими до пред некој месец се влечеше низ скопјево дур не отиде у апсаана. :)

На крај краева, не мора до толку да се цепидлачи и да се генерализира, тие од сликите горе србите сигурно не се умарат многу со земјава во тој контекст на кој што се алудира на темава, ниту пак цела група застанува зад некој став контра Македонија.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.399
Поени од реакции
18.556
не се ни срби што е најтрагично..можда само по тетоважите се и у нивното главче си се замишљаат како такви.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom