Навивачки групи во Македонија!

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Види,не знам јас дали има везе или нема,јас на пример никогаш нема да се сликам со Делије или Гробари само за да покажам дека сум бил на дерби.
Не можам да се сликам со такви кој секое второ коло вадат пароли против мојата држава,мојата нација и мојот народ.
И јас да се сликам со нив ?
Нема теоретски шанси.
А и искрено немам желба да го следам дербито Партизан-Звезда и обратно во живо,едноставно не ми е филм,барем не мене.
Земун-Вождовац попрво би го следел на лице место,отколку горенаведените.
Таков тип сум,помалите дерби утакмици секогаш се поинтересни и со поголем жар,со поголема пасија се дочекуваат тие утакмици.
Иако пријателско дерби,највеќе сакам тоа да го следам во живо,ама ќе видиме.
Земун-Раднички Крагујевац.

Значи целата поента од сликите ми е дека доколку се декларираат како верни Комити,а дека се верни знам,тогаш немало да дозволат да се сликаат со членови на Гробари,макар и да се другари,не со обележја.
Тоа ќе биде срам како прво и прво лично за мене,потоа за групата и на крај за државата.
Стојат позади пароли за Македонија и македонскиот народ а прва шанса се сликаат со членови на Гробари,јас тоа ни на сон не би го направил.
Жал ми е што на вака долг пост морам да цитирам со една реченица:„Кои пароли златен извадиле Делије/Гробари?“ Ајде покажи ми, значи пази добро што ќе постираш.
--- надополнето: 29 мај 2012 во 22:53 ---
Имаат извадено Делии нешто контра Македонија ?
Исто и Гробари како што знам таква работа немаат извадено, туку таа парола на која се алудира беше извадена од грчи фанови ( Паок ) во Грција.
Т.е. и навивачите на Олимпијакос таква парола имаат извадено ако не се лажам ама пак не гледам каква врска има ова со навивачите на Партизан и Делии, освен што се збратимени со овие. Е сеа не верувам дека цела трибина нивна под дифолт застанува зад тоа, овој Кими до пред некој месец се влечеше низ скопјево дур не отиде у апсаана. :)

На крај краева, не мора до толку да се цепидлачи и да се генерализира, тие од сликите горе србите сигурно не се умарат многу со земјава во тој контекст на кој што се алудира на темава, ниту пак цела група застанува зад некој став контра Македонија.
Се што сакав да кажам кажа ти. Нит извадиле, нит ќе извадат парола, па сакал некој да чуе или не, не се ни замараат со Македонија, небитен фактор е. И ако гејт 7 решат да извадат парола Macedonia is Greece па после од некоја почит одоздоле Kosovo is Serbia, сигурно нема овие да им речат, еј абе немојте нас на тоа, знаеш ќе ни се налутат Македонците...

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Жал ми е што на вака долг пост морам да цитирам со една реченица:„Кои пароли златен извадиле Делије/Гробари?“ Ајде покажи ми, значи пази добро што ќе постираш.
Добро знаев дека баш на тој дел ќе се закачиш,па да му ебам матер не мора да значи ако ти си фан на Звезда,мора да ги браниш во се и сешто.
Многу добро знаеме какви ставови имаат Гробари и Делије во врска со Македонија.
Ги заболе кур за Македонија генерално гледано,ама не викаат ЈУЖНА БАНОВИНА сеуште.
Јас не можам да замижам пред такви работи,а уште помалку да се сликам со навивачи на тие клубови,макар и другарски.
Немаат извадено пароли,ама доволно е што висат транспаренти на Паок и Олимпијакос на трибините на дотичните,не ми треба мене ни парола ни марола кога транспаренти нивни висат,висат и грчки знамиња.
Доволно ми е тоа.

П.С ајде сеа цитирај ме со одговор,што има тоа врска дали транспаренти нивни висат на ограда кај србите или нешто во тој стил.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Добро знаев дека баш на тој дел ќе се закачиш,па да му ебам матер не мора да значи ако ти си фан на Звезда,мора да ги браниш во се и сешто.
Многу добро знаеме какви ставови имаат Гробари и Делије во врска со Македонија.
Ги заболе кур за Македонија генерално гледано,ама не викаат ЈУЖНА БАНОВИНА сеуште.
Јас не можам да замижам пред такви работи,а уште помалку да се сликам со навивачи на тие клубови,макар и другарски.
Немаат извадено пароли,ама доволно е што висат транспаренти на Паок и Олимпијакос на трибините на дотичните,не ми треба мене ни парола ни марола кога транспаренти нивни висат,висат и грчки знамиња.
Доволно ми е тоа.

П.С ајде сеа цитирај ме со одговор,што има тоа врска дали транспаренти нивни висат на ограда кај србите или нешто во тој стил.
:pos: Вика знаев дека за тоа ќе се фатиш, а тоа ти беше главниот аргумент, па за што да се фатам? Јужна Бановина го викале бре бре... Ја коа идам никад не ми рекле ете ги идат дечките од Јужна Бановина, туку ене ги Македонците/дечки из Македоније итн. Глупости и сам знаеш дека се.
И зашо да не висат грчки знамиња? Им згрешиле нешто Грците? Има ли причина да не бидат во добри односи глеј од реална страна?

Член од
14 мај 2012
Мислења
542
Поени од реакции
782
Не сам гу пратила дискусију од почетак па можда лошо ке се поставу за некои работе.
Лично ја ако навивам за тим у мој град,и ако имам прилику да отиду на вечно дерби или на било коју утакмицу у другу државу у конкретан пример вечно београдско дерби,што имам потребу да се сликам сс њини обележја?!
Била сам,видела сам одлично навивање,паролу што ги ''скинала'' противнички навивачи зашто заправо тој е поента да га понижиш другога с'с тој што ке направиш бољу кореографију,ке извадиш добру паролу или па после ке ве зборив други навивачи с'с восхит.Eдни од најбољи у свет су не негирамо.Прав навивач ке си га носи свое шалче ако његов тим игра у задњу лигу,тој не е пресудно.
Него сви га дркав на навивачки групе надвор од Македонију такој да не ме чуди.Они нас буквално не не ''фермав'' а некои туја ширив њину идеологију.Одговара им на њима,ширив се.Мое мислење.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Не сам гу пратила дискусију од почетак па можда лошо ке се поставу за некои работе.
Лично ја ако навивам за тим у мој град,и ако имам прилику да отиду на вечно дерби или на било коју утакмицу у другу државу у конкретан пример вечно београдско дерби,што имам потребу да се сликам сс њини обележја?!
Била сам,видела сам одлично навивање,паролу што ги ''скинала'' противнички навивачи зашто заправо тој е поента да га понижиш другога с'с тој што ке направиш бољу кореографију,ке извадиш добру паролу или па после ке ве зборив други навивачи с'с восхит.Eдни од најбољи у свет су не негирамо.Прав навивач ке си га носи свое шалче ако његов тим игра у задњу лигу,тој не е пресудно.
Него сви га дркав на навивачки групе надвор од Македонију такој да не ме чуди.Они нас буквално не не ''фермав'' а некои туја ширив њину идеологију.Одговара им на њима,ширив се.Мое мислење.
Све ок, само не се сликале они со нивни обележја, Гробари се тие со дуксери, Комитите се без обележја.

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
Имаат извадено Делии нешто контра Македонија ?
Исто и Гробари како што знам таква работа немаат извадено, туку таа парола на која се алудира беше извадена од грчи фанови ( Паок ) во Грција.
Т.е. и навивачите на Олимпијакос таква парола имаат извадено ако не се лажам ама пак не гледам каква врска има ова со навивачите на Партизан и Делии, освен што се збратимени со овие. Е сеа не верувам дека цела трибина нивна под дифолт застанува зад тоа, овој Кими до пред некој месец се влечеше низ скопјево дур не отиде у апсаана. :)

На крај краева, не мора до толку да се цепидлачи и да се генерализира, тие од сликите горе србите сигурно не се умарат многу со земјава во тој контекст на кој што се алудира на темава, ниту пак цела група застанува зад некој став контра Македонија.
Ма немој , а инцидентот во Белград во подготовките за ракомет ? Каде провоцираа дека македонија е грчка и грчко знаме извадисва ? Не се сеќаш а , се гледа дека ги подржуваш .... ( србоман )

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
:pos: Вика знаев дека за тоа ќе се фатиш, а тоа ти беше главниот аргумент, па за што да се фатам? Јужна Бановина го викале бре бре... Ја коа идам никад не ми рекле ете ги идат дечките од Јужна Бановина, туку ене ги Македонците/дечки из Македоније итн. Глупости и сам знаеш дека се.
И зашо да не висат грчки знамиња? Им згрешиле нешто Грците? Има ли причина да не бидат во добри односи глеј од реална страна?
Ok aj заеби.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.331
Поени од реакции
46.978
Ма немој , а инцидентот во Белград во подготовките за ракомет ? Каде провоцираа дека македонија е грчка и грчко знаме извадисва ? Не се сеќаш а , се гледа дека ги подржуваш .... ( србоман )
Делии и Гробари ли ?
И не ми лепи некои ретардирани етикети, тој искривен став дома на тато и мама.

Не се бламирај вака, тоа со ракоментиот натпревар нема никаква допирна точка со навивачките групи за кои тука се дискутира, не треба многу да мозгаш за да го знаеш тоа, просечно iq ти треба. Олабави сеа и прочитај уште еднаш за што се дискутира точно, пред вака да се избациш ко циган на раскрсница.

Член од
22 февруари 2009
Мислења
1.065
Поени од реакции
2.975
А да ја прекинете дискусијава за српскиве групи или да ја префрлите во соодветната тема?

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.560
Поени од реакции
29.153
Ај стварно дискутирање за делии и гробари не во оваа тема. Ако ви се дискутира на таа тема повелете и отворете ја, ќе ви се приклучиме ;)

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Ај стварно дискутирање за делии и гробари не во оваа тема. Ако ви се дискутира на таа тема повелете и отворете ја, ќе ви се приклучиме ;)
Отворив слична, пошто е глупо цела тема само за српски групи. Не ми ја бриши ако си ти тоа таквото :D

Член од
27 мај 2011
Мислења
265
Поени од реакции
113
Ne vi bese dovolno so drkanje od 'youtube' pa pocanvte i po tribini da im odite.
Tie sliki sto gi stail 'Ultra Boy' samo 2'ca se clenovi na Grobari.Tie drugite site se komiti( i toa od prvite redovi ),i ne se sretnale vo voz tuku zaedno otisle na derbi ne za pratenje tuku da navivaat za Partizan,Nemaat otideno samo na edno derbi tuku moze da se kaze deka idat sekoe 2'ro derbi i tie 'jakite' clenovi na komiti,Toj sto gi nosi po derbinja togas bil samaran vo zapad zasto idel da naviva za Partizan,Sega tie drugite sto idat so nego oni go drzat 'zapad' zatoa ne moze nikoj da gi samara nitu da im se mesa zasto idat da lizat gz po drugi tribini.

ps : Saber,uste ne gi znaes rabotite vo svojata tribina,A tuka solis pamet demek jas znam sve za site tribini,Stani od PC'to zemi uci nesto sabajle si na fax,Ostajgi ti ovie muabeti.Muabetite za TRIBINA im pripaga na momcite sto rastat po ulici.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.560
Поени од реакции
29.153
Ne vi bese dovolno so drkanje od 'youtube' pa pocanvte i po tribini da im odite.
Tie sliki sto gi stail 'Ultra Boy' samo 2'ca se clenovi na Grobari.Tie drugite site se komiti( i toa od prvite redovi ),i ne se sretnale vo voz tuku zaedno otisle na derbi ne za pratenje tuku da navivaat za Partizan,Nemaat otideno samo na edno derbi tuku moze da se kaze deka idat sekoe 2'ro derbi i tie 'jakite' clenovi na komiti,Toj sto gi nosi po derbinja togas bil samaran vo zapad zasto idel da naviva za Partizan,Sega tie drugite sto idat so nego oni go drzat 'zapad' zatoa ne moze nikoj da gi samara nitu da im se mesa zasto idat da lizat gz po drugi tribini.

ps : Saber,uste ne gi znaes rabotite vo svojata tribina,A tuka solis pamet demek jas znam sve za site tribini,Stani od PC'to zemi uci nesto sabajle si na fax,Ostajgi ti ovie muabeti.Muabetite za TRIBINA im pripaga na momcite sto rastat po ulici.
:pos::pos:
Фала ме насмеа за добро утро :D

Ти ли најде да збориш бе за кој идел на Запад па бил шамаран? Ти, со твојот воџа и неговата десна рака што киснеа на Запад и беа Комити ли? Интересно е што Шверцери исто излегоа од Запад :)

Жити бога кажи ми подетално за нашата трибина не си ја знаеме ние ;)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.094
Поени од реакции
74.893

:pos::pos::pos:
Не не грешка си, они уствари одат со Делии па на сликава ги молат да не ги тепаат :pos:
Не треси глупости жити се, кое лажење го удирате значи ццц
Тројца од сликава ги гледам прв пат во животот. Везе немам кои се.
Тројца се наши членови како што кажав одат на сите битни навивачки случувања во регионов, НА НЕУТРАЛНА.
Еден е наш екс член, избркан чим истетовира Гробари.
Другиот имам слушано дека бил член на ФА или ЦПБ (не сум сигурен на кој од овие две) и истотака е избркан од нивната трибина.
Какви глупости во еден пост леле :pos:
Али ова е врвот:
Toj sto gi nosi po derbinja togas bil samaran vo zapad zasto idel da naviva za Partizan,Sega tie drugite sto idat so nego oni go drzat 'zapad' zatoa ne moze nikoj da gi samara nitu da im se mesa zasto idat da lizat gz po drugi tribini.
:ROFLMAO:
Друже поголеми глупости од овие во животов не сум прочитал на форумов.

Кога веќе почна, мора и на вашата група да им дојде редот... :D
Слушам нешто некои од вашиве помлади се палеле на Гробари, незнам може и одат на трибина некогаш :icon_lol:
Ех што дочекавте :icon_mrgr:
Очигледно ти не си ги знаеш добро вашите членови (y)
Плус едно фала не рековте, за против Вардар цела населба ви ја обединивме :icon_lol:

П.с. не сум на факс, денес е неработен ден, а и онака не идам веќе :icon_mrgr:

Член од
27 мај 2011
Мислења
265
Поени од реакции
113
:pos::pos:
Фала ме насмеа за добро утро :D

Ти ли најде да збориш бе за кој идел на Запад па бил шамаран? Ти, со твојот воџа и неговата десна рака што киснеа на Запад и беа Комити ли? Интересно е што Шверцери исто излегоа од Запад :)

Жити бога кажи ми подетално за нашата трибина не си ја знаеме ние ;)
Nasiot vodza so vasiot ''heroj'' bile best friends,sto sakase ti sega so mocka da izmies gomna? Ne mi repliciraj ti ne ni te primetuvam vo forumov.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom