Fringe

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Не можам wot: сите беа мртви, го убија Нед Старк, ја убија на Спартакус жена му, Дезмонд го изгуби акцентот, Бен куца во P.I. без никаква посебна причина, снимија Die Hard 4 а сега и 5, Тројцата Мускетари полетаа на цепелин, Анџелина Џоли почна да бистри политика... и капак на се, са деси Real Steel.

Not easy to let go...

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Абе какво продолжување со дејствието од епизодава бе луѓе? Епизодава беше од тие специјалните, што менуваат стил, како мјузиклот коа беше. Ќе си нема врска со следните епизоди, туку чисто за забава ја направиле.

Иначе сезонава, очигледно, ништо нема да решат. Толку го замрсија дејството, што ќе им треба цела сезона само да ги објаснат работите. Сите да се сетат на Питер, ДРЏ и неговата арка на мутанти, Обзерверите, дали хипстер-нрдот Линкон ќе ја збара црвената Олиф...

Сеа за Питер проблемот, Олиф се сеќава на него и тука може да е помош, ДРЏ проблемот може да се реши со тоа што алтернативниот Бројлс се предаде и може да им каже нешто битно околу него, Обзерверите може со помош на Септември, Линкон си е безпомошен...

Како и да е, cliffhanger ќе биде крајот на сезоната, сигурно.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.645
Поени од реакции
34.067
Не можам wot: сите беа мртви, го убија Нед Старк, ја убија на Спартакус жена му, Дезмонд го изгуби акцентот, Бен куца во P.I. без никаква посебна причина, снимија Die Hard 4 а сега и 5, Тројцата Мускетари полетаа на цепелин, Анџелина Џоли почна да бистри политика... и капак на се, са деси Real Steel.

Not easy to let go...
Neka trepka! :pos:

Ама лаеш на погрешно дрво бе ио. Или во lost language, NOT PENNYS BOAT! Jaс знам дека сакаш да гледаш уште една V серија, ама види ги сите такви, минаат по 2 сезони? Отпор, добри лоши, undercover агенти.. not my cup of tea.

Voki, што може со помош на Септември околу обзерверите? Рече Волтер како резултирал нивниот обид за спасување на светот, уствари успеале еднаш ама после Септември. Кажа дека сите обзервери не биле секогаш лоши, дури еден од нив (алудирајќи на сеп) се обидел да им помогне.. и затоа веројатно го скинале.

Отвори многу простор серијава, јас сакам како што напишав.. последниве од сезонава да бидат ориентирани до замрзнувањето на тимот, и да почнат со нова сезона со последнава епизода. Ми стои како добар jumping off point, малку change of pace, мислам дека го има потенцијалот. Ама од друга страна ДРЏ тек ми стана интересен и се протега доста низ главната линија на приказната и неќам да го претепат со неколку епизоди... затоа друго сценарио би било да идаат и двете паралелно, како со паралелниот универзум, еднаш таму еднаш таму, се додека приказнава сега не се спои со оваа новата шо ни ја пласираа.

Аlso, мислам дека епизодава ќе им дигне гледаност кај америве. Да им ја пуштеа како stand-alone, како пилот.. немаше да забележат. :icon_lol:

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.360
Поени од реакции
941
wot, е што со Дезмонд? Он влезе во амберот, се жртвуваше за да излезат стариве Фринџонови. Што друго треба да се сконта?

Тоа со ќерката беше од третата сезона. Нели и тогаш имаа флешфоруард (последната епизода од третата сезона), па ништо чудно тоа да било у времето кога Обзервериве го нападнале светот. Хенри им се викаше таму ќерката? Ич не ми текнува, пред година дена беше...

Само не кажаа дали ги нападнале двата универзума или едниот. Јас стојам на тоа дека го направија преокретов за да покажат дека имаат уште материјал. Ќе видиме дали ќе добијат уште една сезона.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
wot, е што со Дезмонд? Он влезе во амберот, се жртвуваше за да излезат стариве Фринџонови. Што друго треба да се сконта?

Тоа со ќерката беше од третата сезона. Нели и тогаш имаа флешфоруард (последната епизода од третата сезона), па ништо чудно тоа да било у времето кога Обзервериве го нападнале светот. Хенри им се викаше таму ќерката? Ич не ми текнува, пред година дена беше...

Само не кажаа дали ги нападнале двата универзума или едниот. Јас стојам на тоа дека го направија преокретов за да покажат дека имаат уште материјал. Ќе видиме дали ќе добијат уште една сезона.
Како што се сеќавам, девојката од последната епизода од трета сезона беше внуката на Оливија. Во таа епизода имаше војна помеѓу двата универзума, чинам 2020 и некоја година. Војната на Обсерверите според последната епизода започнала 2015. Што значи дека нема никаква поврзаност помеѓу двете епизоди. Првата беше важна бидејќи дознавме дека двата универзума можат да опстојат и соработуваат. Оваа последната нема некое значење бидејќи е само специјална епизода, направена најмногу за фановите. Мислам дека и нема повеќе да се навратат на овие дејства. Иако, испадна точна тезата на Септември дека Оливија во сите можни варијанти мора да умре, бидејќи ја немаше во епизодата...

Во секој случај, добра епизода. Ми се допадна бидејќи Fringe, како ретко која серија, може да си дозволи да експериментира на ваков начин. Плус, конечно малку и' се крена рејтингот.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.006
Поени од реакции
5.653
Fringe и официјално обновена за уште една, последна сезона.

Повеќе инфо.
Уште една година со волшепствата на Волтер... секоја чест што одлучиле и покрај се да ја продолжат. Ама некако не ми се верува дека работат со загуби како што кажуваат.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Уште една година со волшепствата на Волтер... секоја чест што одлучиле и покрај се да ја продолжат. Ама некако не ми се верува дека работат со загуби како што кажуваат.
Со загуби сигурно не работат, ама сигурно не им се исплаќа многу да ја даваат. Серијата е скапа, рејтингот и' е ептен низок, а е малку неподобна за синдикација. Во секој случај, ете сега продуцентите имаат шанса да ја завршат серијата како што треба. With a bang!

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Fringe логика - Fringe настаните ги знаеме само ние, 5 луѓе и уште 20тина што се врткаат околу канцеларијата. Ај да викнеме 200 специјалци, ќе немаат појма што се дешава, зашто немаат мозок они.

I

Iblis

Гостин
Fringe логика - Fringe настаните ги знаеме само ние, 5 луѓе и уште 20тина што се врткаат околу канцеларијата. Ај да викнеме 200 специјалци, ќе немаат појма што се дешава, зашто немаат мозок они.
wat? wot? who? NWM
Гледајте го промото за 4х21, i think i got a boner.....

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.360
Поени од реакции
941
Ја догледав епизодава, се уклучувам на ФБ да видам што-како некој трејлер за наредна епизода и гледам дека е продужена. Продужуем, славам и втори мај. :)

Добра епизода, али бројачот уште одбројува. Добро финале ќе има сезонава, па од на есен, друга приказна ќе тераме. Нека заврши цела сезона па ќе гледам. Вака пола и повеќе од работите ги изумив.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.645
Поени од реакции
34.067
Eve vi go bre i Bell. :)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Од Bowie - The Man Who Sold The World, посветено на William Bell :)
Коверот од Нирвана, ако веќе ја пуштаат таа. Има време до крај на сезонава :)

Kajgana Shop

На врв Bottom