Boom Shaka Lakka
Silence!! .. I kill you!
- Член од
- 29 август 2008
- Мислења
- 10.923
- Поени од реакции
- 8.801
првото полувреме беше во знакот на Јуве, додека второто во знакот на Рома, само што Рома не искористи некои шанси, за разлика од Јуве кој во првото искористи две, а и свете екипи имаа по повеќе шанси ... доколку некој гледал прво полувреме ќе каже овие младиве на Јуве растураат на Рома се слаби, а доколку го гледал второ, ќе каже обратно ..Ги глеав последните минути,не можев да ја глеам,нека каже некој како играа Јуве,ме интересира и Рома како играле пошо слушам дека имаат јака школа.
Иначе браво за момците,без Буи играа кој според Раиола ќе стане играчиште. значи дефинитивно Јуве и Рома имаат најдобри школи во Италија.
ако кажам дека моите се подобри нормално дека нема да ми верувате, немој да се лутите, јас лично мислам дека и оние на Фиорентина се за нијанса подобри од вашите .. тоа е мое мислење, кое сепак не значи дека е точно бидејќи чат пат ги следам и таков впечаток имам ...
-А Рома во иднина ќе има многу појака школа, гледам донасаат таленти и ги пуштаат во Примавера, донасаат и помлади играчи(деца) кои играат во екипата до 17год.
Ова се зависи од тоа колку управата обраќа внимание на Примавера и каква политика ќе заземе околку примавера тимот .. некои клубови мислат дека подобро е оние најдобрите играчи веднаш да се испратат на позајмица во сериа б каде најчесто остануваат заборавени и плус не се трудат многу да им најдат вистински клуб, бидејќи за време на трансфер пазарот спортските директори на тимовите судбината на младинците ја решаваат на крај во последен момент ... Рома гледам почна таа лоша навика да ја искоренува, наместо да се праќаат на позајмица, некогаш добиваат шанса во првиот тим или си остануваат во Примавера, сега повеќе посветуваат внимание на младинскиот тим, гледам и тренерот Алберто Де Роси(таткото на Даниеле) ја сменил тактиката од 4231(онаа на Спалети) во 433 онаа која моментално ја користи и Енрике, веројатно Алберто и добил некои инструкции од Енрике како да го води тимот, па со тоа младите послено ќе можат да се вклопат во првиот тим, бидејќи ќе ја играат истата позиција која ја играле во примавера тимот .. Рома на почетокот на сезоната дури сакаше да го смени Алберто Де Роси да го стави Земан за тренер на младите, ама незнам што се случи и не дојде до тоа, можеби од респект за Даниеле и неговото останување во клубот
ај јас претерав да замарам, уште еднаш честито победа