Фан Клуб: Јувентус

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.923
Поени од реакции
8.801
Ги глеав последните минути,не можев да ја глеам,нека каже некој како играа Јуве,ме интересира и Рома како играле пошо слушам дека имаат јака школа.

Иначе браво за момците,без Буи играа кој според Раиола ќе стане играчиште. значи дефинитивно Јуве и Рома имаат најдобри школи во Италија.
првото полувреме беше во знакот на Јуве, додека второто во знакот на Рома, само што Рома не искористи некои шанси, за разлика од Јуве кој во првото искористи две, а и свете екипи имаа по повеќе шанси ... доколку некој гледал прво полувреме ќе каже овие младиве на Јуве растураат на Рома се слаби, а доколку го гледал второ, ќе каже обратно ..
ако кажам дека моите се подобри нормално дека нема да ми верувате, немој да се лутите, јас лично мислам дека и оние на Фиорентина се за нијанса подобри од вашите .. тоа е мое мислење, кое сепак не значи дека е точно бидејќи чат пат ги следам и таков впечаток имам ...

-А Рома во иднина ќе има многу појака школа, гледам донасаат таленти и ги пуштаат во Примавера, донасаат и помлади играчи(деца) кои играат во екипата до 17год.

Ова се зависи од тоа колку управата обраќа внимание на Примавера и каква политика ќе заземе околку примавера тимот .. некои клубови мислат дека подобро е оние најдобрите играчи веднаш да се испратат на позајмица во сериа б каде најчесто остануваат заборавени и плус не се трудат многу да им најдат вистински клуб, бидејќи за време на трансфер пазарот спортските директори на тимовите судбината на младинците ја решаваат на крај во последен момент ... Рома гледам почна таа лоша навика да ја искоренува, наместо да се праќаат на позајмица, некогаш добиваат шанса во првиот тим или си остануваат во Примавера, сега повеќе посветуваат внимание на младинскиот тим, гледам и тренерот Алберто Де Роси(таткото на Даниеле) ја сменил тактиката од 4231(онаа на Спалети) во 433 онаа која моментално ја користи и Енрике, веројатно Алберто и добил некои инструкции од Енрике како да го води тимот, па со тоа младите послено ќе можат да се вклопат во првиот тим, бидејќи ќе ја играат истата позиција која ја играле во примавера тимот .. Рома на почетокот на сезоната дури сакаше да го смени Алберто Де Роси да го стави Земан за тренер на младите, ама незнам што се случи и не дојде до тоа, можеби од респект за Даниеле и неговото останување во клубот :)

ај јас претерав да замарам, уште еднаш честито победа ;)

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Не ми е јасно како може човек кој има здрав разум да се плаше од јак Јувентус .Треба сите да бидат радосни за големиот Јувентус затоа што тоа внесува огромен квалитет во Сериа А .Токму не играшето на Јувентус одма резултираше со минус едно место во Лигата на Шампионите .

п.с Не треба да се плашат од конкуренција.....конкуренцијтата може да ги направи само појаки .
Не знам баш, една екипа баш во периоди на добар Јувентус е за нигде :pos:

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
Не знам баш, една екипа баш во периоди на добар Јувентус е за нигде :pos:
хахаах ее пак се врати времето кога ги дупиме другите клубови како во сериа А така и на кајгана .

Член од
8 јануари 2012
Мислења
1.170
Поени од реакции
2.635

ТрезеГОЛ уште ги тресе мрежите ... милион посто сум сигурен да игра уште за Јуве со Дел Пиеро во напад би праеле лом :)

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
Во школо учителката го прашува Трпе да наброи неколку славни личности:
- Па учителке, Дел Пиеро, Зидан,Платини...
- А ти си читал за Пикасо, Моцарт ...
- Не, не, резервите не ги знам учителке!

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Бенфика одамна беше падната во купот. ..
--- надополнето: 21 февруари 2012 во 10:22 ---
Ако игра Конте против милан 3-5-2 формација тоа е рамно на самоубиство ... Ќе не згазат така, нека си игра позатворено со 4-3-3 ...

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
Бенфика одамна беше падната во купот. ..
--- надополнето: 21 февруари 2012 во 10:22 ---
Ако игра Конте против милан 3-5-2 формација тоа е рамно на самоубиство ... Ќе не згазат така, нека си игра позатворено со 4-3-3 ...
Не бре нема шанси да испадне со таа формација .Не може против такви напаѓачи да игра отворено .
Најдобра му е формацијата 4-2-3-1

Не бре нема шанси да испадне со таа формација .Не може против такви напаѓачи да игра отворено .
Најдобра му е формацијата 4-2-3-1како од првиот натправар во Сериа А
.Ако мислиш на вчерашниот дуел тој беше во лигата .
http://www.rezultati.com/tablica/rm7OGWB6/ENs17nYH/
Во лигата беше .

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Најдобра му е формацијата 4-2-3-1

http://www.rezultati.com/tablica/rm7OGWB6/ENs17nYH/
Во лигата беше .
Абе знам дека сега изгубија во лигата, али они претходно имаа пораз во купот .. Јуве ни во купот не е поразен..

Член од
15 март 2010
Мислења
5.868
Поени од реакции
6.380
Добро бе мајке му , Јуве е ЕДИНСТВЕН непоразен тим во Европа во сите натпреварувања во кои учествува. Океј ? Единствен . Поважно сега е да собереме некој бод на Сан Сиро , 3 ќе бидат одлични , но и со 1 нема да се лутам . Ако не им игра Боатенг мислам дека камен од срце ќе ми падне, и ќе си ја играм 2ка сингл. Најопасен играч според мене кај Миланезите. А Ибра посакувам да игра, да не бараат оправдање за поразот :)

Dino-Juve

Juve Per Sempre
Член од
20 октомври 2005
Мислења
1.147
Поени од реакции
458
Добро бе мајке му , Јуве е ЕДИНСТВЕН непоразен тим во Европа во сите натпреварувања во кои учествува. Океј ? Единствен . Поважно сега е да собереме некој бод на Сан Сиро , 3 ќе бидат одлични , но и со 1 нема да се лутам . Ако не им игра Боатенг мислам дека камен од срце ќе ми падне, и ќе си ја играм 2ка сингл. Најопасен играч според мене кај Миланезите. А Ибра посакувам да игра, да не бараат оправдање за поразот :)
Друже оваа утакмица ќе вреди 6 поени не 3, доколку се победат миланезите, али у секој случај ќе биде тешко без разлика кој ќе игра кој нема да игра, со оглед на тоа дека е Дерби! Патем кој ќе побдеи ќе има добра можност малце да се одлепи, така да двете екипи ќе играат претпазливо.

Kajgana Shop

На врв Bottom