Fringe

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.006
Поени од реакции
5.653
Кортексифан. Вуу-ху!
Можда Нина е shapeshifter...Ама колку што знам досега сите shapeshifter-и ги убиваа лицата кои ги „имитираа“... Да не е Нина од другиот универзум, оти досега никогаш не сме ја виделе.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Можда Нина е shapeshifter...Ама колку што знам досега сите shapeshifter-и ги убиваа лицата кои ги „имитираа“... Да не е Нина од другиот универзум, оти досега никогаш не сме ја виделе.
Не знам дали воошто дадоа објаснување зошто Нина ја нема во другиот универзум. Во секој случај епизодата беше добра, иако случајот на неделата беше досаден. Ми се допаднаа флешовите од пилотот, ми иде да почнам од почеток да ја гледам.
Наредната недела најавуваат многу одговори. Еве промо:

Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134
Нешто прочитав планирале и наредна сезона и имале и содржина ама сега се откажале ?

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Нешто прочитав планирале и наредна сезона и имале и содржина ама сега се откажале ?
Не зависи тоа од продуцентите на Fringe, туку од телевизијата Fox каде се прикажува. Со оглед на тоа дека гледаноста и е многу падната, можно е оваа сезона да е последна. И според настаните во серија ми се чини дека екипата наговестува укинување. Заебано кај ваквите серии е што имаат големи story arcs и со тоа се неподобни за синдикација т.е. за реемитување на други мрежи. Тоа дополнително ја зголемува можноста за укинување.

Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134
Не зависи тоа од продуцентите на Fringe, туку од телевизијата Fox каде се прикажува. Со оглед на тоа дека гледаноста и е многу падната, можно е оваа сезона да е последна. И според настаните во серија ми се чини дека екипата наговестува укинување. Заебано кај ваквите серии е што имаат големи story arcs и со тоа се неподобни за синдикација т.е. за реемитување на други мрежи. Тоа дополнително ја зголемува можноста за укинување.
Да да јасно ми е дека зависи од телевизијата каде што се емитува ама ако веќе планираат да ја прекинуваат нека направат некоја логична завршница а не да не остават како со Flashforward и The Event. Значи најтешко проаѓаат кај Американциве у задње време СФ сериите.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Да да јасно ми е дека зависи од телевизијата каде што се емитува ама ако веќе планираат да ја прекинуваат нека направат некоја логична завршница а не да не остават како со Flashforward и The Event. Значи најтешко проаѓаат кај Американциве у задње време СФ сериите.
Логична завршница треба би требало да има. Така ми изгледа сезонава како да се потготвуваат за крајот. Се надевам дека телевизиите ги научија грешките од претходните серии.

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
почнаа по полека да одговараат на нашите прашања, еве во последнава дознавме кој се observers.

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.360
Поени од реакции
941
Тиибам Џеј Џеј-то тиибам. Мислев дека јс усраа серијава како со Лост со оглед на крајот на третата и почетоков на четвртава, али со последниве неколку епизоди ја воскреснаа повторно.

Али батали пофалбите, имаат уште многу за објаснување. Јес да почнаа да одговараат на многуте прашања ама имаат неколку фалинки според мене. Не знаеме што се десило со Вилијам Бел во новава временска линија ниту па што е со неговиот двојник. Истото и за Нина. Во последнава епизода, не издриблаа со Нина максимално, поштено.

Има многу фалинки, кои намерно или не си ги наметнаа самите со привременото исчезнување на Питер. Суштината за двата универзума всушност се изгуби во новата временска линија. Зошто нели, Волтер од таа страна го пронајде овој универзум барајќи го својот син. Ако он умрел во езерото, тогаш зошто би го барал и подоцна? Првата реакција на Оливија во Џексонвил се случува баш кога Питер се појавува таму, така да, да не бил Питер, немало на кратко Оливија да преиде во другиот универзум. Што е со меките точки во другиот универзум кои што сега ги нема? И уште колку други фалинки (наивни или не) има...

Сакам да кажам дека освен тоа што на серијата и дадоа друг тек, си го закомплицираа логичкото образложение за многу прашања. Како што пишал spoilerista, врвот беше во третата сезона, а за четвртава и крајните одговори, скептик сум дека ќе имаме ново Лост сценарио.

• Ми се допаѓа
Reactions: VLJ
Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134
^^^
Ама со Бел се случи тоа што се случи и претходно бидејќи како што глеаме по задњава епизода Питер само беше избришан па вратен уставри у истата временска линија. Или пак ако е друа временска линија таа се двои од претходната покасно. Хммм

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Мислам дека вторава временска линија не ни постоеше додека Питер не влезе во машината во првата временска линија. Само шо у втората на сите им се променија некако сеќавањата и на сметка на нив дојдоа други сеќавања. Ако размислам пак, тогаш што се случува во првата временска линија сега кога го нема Питер? Таму свесни се дека го нема? Почнува да ме боли главата.
А Бел сигурно и во ова време е во Светскиот трговски центар од паралелниот универзум.

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.360
Поени од реакции
941
У вторава временска линија воопшто не се зборува за Бел. Едино Оливија има две временски линии се до моментот со машината, која понатаму продолжува како една. Поради тоа, не ни верувам дека ќе се вратат сите во првата линија, освен уште некој друг да се сети на нејзе, Волтер нАли.

Продуцентиве играат на скриена карта, кога се во прашање Бел и Нина Шарп. Бидејќи особено Бел, го нема ниту во двата универзума, за разлика од Нина која што барем ја има во нашиов (а по последниве епизоди, ништо чудно и нејзиниот двојник да е префрлен).

Многу заплети, јебеш га. Она што е тапа е што следната епизода излегува за нешто повеќе од три недели. Не знам што е работава...

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.645
Поени од реакции
34.067
Добро, и со епизодава ли не сфативте дека Питер си е во својата временска линија, втора немаше, туку едноставно беше избришан од оригиналната во обид обзерверот да ги поправи работите. Сепак Питер е премногу важен и пак се материјализираше. Сам по себе. Колку што дозволи да разбереме дијалогот. Ова го верглам уште кога го здиплија. Или ја нешто лошо имам сфатено, или вие.

Друга дедукција, со бришењето на Питер и неговите дела/акции, како постои машината? Како што напишав поназад, ќе да беше он круцијален. И сите следствени настани, како мост-собата која си постои здраво за готово, без Питер (до пред некоја епизода т.е и уште). Единствено објаснување мене ми е, дека постои поради тоа што Питер и не беше избришан избришан, постоеше како ентитет ипак нели и по некоја ефтина логика за да ги гледаме настаните што ги гледаме постоел, туку само бил избришан од колективната свест односно едитиран(?). Значи (како островот хехехе) постоел, а ова бришење не било во традиционалната смисла на зборот туку поправање на сеќавањата на сите. Штознам. И тоа ми нема смисла оти негативецот е жив моментално, значи не е ваљда само меморија у питање.

Последна дедукција од новата, незнам дали оправдано ми заблеска пред очи: major plot hole, major plot hole! Осим блескањето од фантастичната биг-банг сцена. Mуабетот околу Хенри. Значи вака, обзерверот со брцкање прсти заебал се'. ОК. Значи тоа е кога Walter го откри лекот за Питер, ама не го забележи ради обсерверот. Одтаму everything's apeshit. ОК. Значи да си било се во ред, Питер ќе си останал со Walternate, немаше да биде киднапиран и ќе ја забремнаше, забременаше (????) Oливија која е сега трудна. Е сега по некоја квази иронија, таа е трудна пак а овој вели дека е грешка, требало Оливија која ја знаеме и гледаме да биде трудна. Е како бе друже? Значи тргнува од линија каде Питер е веќе киднапиран и тоа е нормално така? И за да стигнат до иднината од кој тој доаѓа треба Питер да ја забремени Оливија во универзумот кој беше донесен за Хенри да биде уред? Ама и тоа нема смисла, оти тој го брише човекот од целата линија, сака да ја поправи грешката уште со Волтер на почетокот.

Знам дека е заплеткано, ама Лост имаше повеќе одговори дечки..

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.360
Поени од реакции
941
Машината си работеше на истиот принцип како и претходно, расфрлана на делови во двата универзума, само без Питер. Во втората временска линија, Волтер пробува да ја приспособи истата да работи според емоциите на Питер. Ти текиња, Волтер направи дел кој ја зграпчуваше раката на Питер пред некоја епизода.

Тоа со Олвиија е малку мутно, али според мене Септември прави неколку грешки по ред. Првата и најголемата е токму тоа со лекот на Питер, втората е кога го спасува во езерото, а третата е што дозволува двете Оливии во првата временска линија да си го сменат местото. За да ја исправи грешката, го бришат Питер, али не биднува работата па сега он им киднува на друштвото кељави и му објаснува на Питер како стојат работите. Ништо чудно да го видиме и Питер да биде обзрвер. Можда ниту ова не е точно, но никој нема точен одговор барем засега. :)

Кажав јас уште кога заврши третата сезона, дека работите многу ќе се искомплицираат и ништо нема да има смисла. исто како со Лост.

Kajgana Shop

На врв Bottom