Fringe

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Џабе е логика. Питер на крајот од 3та сезона беше избришан од тајмлајнот а не отидовме во друг тајмлајн.

Долната линија е тоа што си бевме до крајот на 3та сезона. Потоа со бришењето на се промени тајмлајнот. Се направи поинакво минато (исприкинати линии), без Питер во него.
Може и ова, ама гледаш дека и во алтернативниот универзум се е испосменето, затоа викам може и да се нови 2 универзуми, комплетно нов тајмлајн, а ова што се мешаат старо со ново ради тоа кортексофен или како и да се вика точно, тоа прави магии помеѓу универзуми :)
--- надополнето: 4 март 2012 во 16:02 ---
Машината можеби работи во сите универзуми каде што постои, но ова што последната сезона го гледаме не е друг универзум, туку истиот, само во поразлична, Peterless верзија. Ако Питер не постоел значи некако пронашле начин да ја активираат без него. Не знам, можеби пронашле некои нови работи во книгата на Првите луѓе.

Не ми се верува дека сценаристите до толку ќе ги коплицираат работите со воведување на трети/ шести универзум. Во тој случај, она што го гледаме сезонава би било за џабе, односно filler-season. За тоа зошто мислам дека ова е првобитниот универзум, оној од првата сезона, кажав погоре.
Машината еднаш е активирана во еден универзум зашто има само еден Питер, доволно за да работи секаде. Затоа кога проба по втор пат да се качи на машината беше отфрлен затоа што е веќе активирано чудото.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.645
Поени од реакции
34.067
Мостот постои без Питер затоа што машината е активирана во некоја друга димензија (Кога Питер беше во паралелната димензија) и влезе во машината. Нели машинава е чудна направа и се активира само еднаш и работи во сите универзуми каде што постои?

Тоа со тајмлајнот дека е друг... според мене, има логика сега овие 2 универзуми што ги гледаме “нашиот и алтернативниот“ да се комплетно други универзуми од оние претходните т.е. претходно да имавме наш (1) и алтернативен (2) а сега да имаме наш (3) и алтернативен (4). Вака има многу повеќе логика.
Питер постои само во еден универзум, во другиот умре. А во тој што постоеше го избришаа. Елаборирај, некако не те сфаќам. Сакаш да кажеш дека времето кога постоеше Питер го сметаш за алтернативен/друг паралелен универзум? И кога тогаш ја активира, останува активирана насегаде и е имуна на промени? Замисли колку е чудно (без Питер) машина која овозможува мост-соба помеѓу два паралелни универзуми и овие ја земаат здраво за готово. Ми нема некако смисла.

Инаку веќе сме надвор од (1) и (2). Веќе сме во (3). На некој начин. Ако не закашкаа обсерверите (1) кој го гледавме и (2) ќе си живеа како ништо да не било. Две линии. Е сега овие се вкрсија и живеат трета линија, алтернативен универзум каде двата дојдоа во пресрет. Значи да се навратам, (4) неможе да произлезе, dead end e поради тоа што кога се вмешаа ќелавите, настана војна меѓу (1) и (2). И ако се водиме по начинот на кој фунцкионираат универзумиве, во едниот се самоуништуваат како што нагласија дека ќе се случи, а во другиот преживеваат и двата, соживот - односно универзумот што го гледаме сега. (3)

Ме следиш? Значи почнува од нова точка, единствено разгранување можеме да имаме од овој ама од точка (3). Значи налик на почетокот.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Питер постои само во еден универзум, во другиот умре. А во тој што постоеше го избришаа. Елаборирај, некако не те сфаќам. Сакаш да кажеш дека времето кога постоеше Питер ја сметаш алтернативен/друг паралелен универзум? И кога тогаш ја активира, останува активирана насегаде и е имуна на промени? Замисли колку е чудно (без Питер) машина која овозможува мост-соба помеѓу два паралелни универзуми и овие ја земаат здраво за готово. Ми нема некако смисла.

Инаку веќе сме надвор од (1) и (2). Веќе сме во (3). На некој начин. Ако не закашкаа обсерверите (1) кој го гледавме и (2) ќе си живеа како ништо да не било. Две линии. Е сега овие се вкрсија и живеат трета линија, алтернативен универзум каде двата дојдоа во пресрет. Значи да се навратам, (4) неможе да произлезе, dead end e поради тоа што кога се вмешаа ќелавите, настана војна меѓу (1) и (2). И ако се водиме по начинот на кој фунцкионираат универзумиве, во едниот се самоуништуваат како што нагласија дека ќе се случи, а во другиот преживеваат и двата, соживот - односно универзумот што го гледаме сега. (3)

Ме следиш? Значи почнува од нова точка, единствено разгранување можеме да имаме од овој ама од точка (3). Значи налик на почетокот.
За машината, колку што памтам, кога ја активираше Питер, во исто време се активираше и во другиов универзум - значи баш како здраво за готово, зашто нели, знаат дека машинава е меѓудимензионална (нешто така ќе му дојде) и знаат дека ако се активира, активирана е, некако глупо али што да се праи.

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.360
Поени од реакции
941
Сега читав за евентуалното продолжение на серијава. Им чинела многу на Фокс, а гледаноста оваа сезона паднала на најниско ниво. Или ова ќе биде последната сезона, или ќе добие уште една сезона со 13 епизоди, нешто како Лост на времето.

Докажано, Американците не сакаат комплицирани серии.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ќе има и 5та сезона сигурно, само не се знае дали ќе има 6та.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ја изгледавте ли последнава епизода? :) Да не ви давам спојлери...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ако уште не сте ја изгледале новава, да ве мотивирам: REVELATIONS!

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Јас ја гледав пред малку и се докажа она кое го зборевме пред неколку страни. Инаку, уште не се знае дали серијата ќе има петта сезона. Шансите се мали бидејќи вчерашната епизода има најнизок рејтинг до сега. Americans....

Член од
14 мај 2011
Мислења
374
Поени од реакции
388
Во почетокот ме воодушеви, после ми стана млако, како да им снема материјал, а кога најдоа материјал, толку ја искомплицираа што ме искомплексираа :confused: - си реков, или тие ја претераа или јас сум глупа што ме замара веќе и ме мрзи да ги следам во сите тие кривини и паралелни универзуми.
Како и да е, ја поминав таа фаза, изгубив секаков интерес, I don't care.:свиркам:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Во почетокот ме воодушеви, после ми стана млако, како да им снема материјал, а кога најдоа материјал, толку ја искомплицираа што ме искомплексираа :confused: што си реков, или тие ја претераа или јас сум глупа што ме замара веќе и ме мрзи да ги следам во сите тие кривини и паралелни универзуми.
Како и да е, ја поминав таа фаза, изгубив секаков интерес, I don't care.:свиркам:
Да не имаш америчко потекло? :D

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Нема поента веќе, не е интересно. Си гледам така од навика, Фринџ си е Фринџ, ама единствена тема во оваа сезона е врската помеѓу Питер и Оливија, ништо значајно не се случува. Друго беше кога секоја епизода се плашевме универзумот да не отиде у три лепе, а друго е сега кога Оливија ми глуми растажена тинејџерка... јбг, време е за фајронт.

I

Iblis

Гостин
Јас ја гледав пред малку и се докажа она кое го зборевме пред неколку страни. Инаку, уште не се знае дали серијата ќе има петта сезона. Шансите се мали бидејќи вчерашната епизода има најнизок рејтинг до сега. Americans....
Tits or it didn't happen.
--- надополнето: 25 март 2012 во 18:04 ---
овај pics, pics не Tits ......

Kajgana Shop

На врв Bottom