Имам проблем кога работам бицепс со дворачен тег. Во пределот на подлактот од страната на лактот осеќам болка и тоа само во моментот кога го оставам тегот. Значи немам болки додека ја правам серијата туку кога го оставам тегот и ја отварам шаката. Со никоја друга вежба го немам овој проблем. Дали е некој тендитис во прашање или пак неприродната форма на рамна шипка која предизвикува болка ?
Been there done that..
Земи glucosamine од аптека, тоа ти е суплемент НЕ Е ЛЕК. Зависи колку те боли, ако те боли ептен паузирај недела дена од вежбање и пиј го го глукозаминот, ако не боли толку, продолжи да вежбаш ама умерено додека не заздрави(не исчезне болката) Јас ја игнорирав голката и продожив да вежбам и уште толку ги заебав тетивите, се доведов до степен да неможам и чаша вода да кренам. Паузирав 3 недели и пиев глукозамин и пројде.
--- надополнето: 18 февруари 2012 во 20:41 ---
Istiti i mene mi se ima slucuvano pred godina dena lekot spored mene e vezbanje na podlakticata ubavo steganje na zglobovite na rakata so stegaci i povremeni masazi na mestoto so nekoja mast dr nema so tekot na vremeto ke ti pomine a i dobro zagrevanje saka ako zboruvame za istoto pod laktoto ostra bolka se do zglobot ...
Ова се појавува најчесто кај почетниците поради фактот што тетивите не се научени на такво вежбање, значи ти цел живот не си кренал нишо потешко од пенкало и сега пукаш тегови, телото не ти е навикнато. Втора причина зашто се јавува тендонитисот е поради
претренираност.