Грбот и нозете во никој случај не е препорачливо да се вежбаат заедно бидејќи и двете се големи мускулни групи и им треба повеќе внимание.
Еве ти една програма каде што имаш два пати неделно бицепс.
Понеделник - Нозе
Вторник - Гради
Среда - Одмор
Четврток - Грб / бицепс
Петок - Рамо
Сабота - Бицепс / трицепс
Недела - Одмор
Иако сум сигурен како и во повеќето случаи така и во твојот дека трицепсот е оној мускул кој ти лагира, и му треба повеќе внимание бидејќи зафаќа две третини од раката, што го прави доминантниот мускул кој ја одлучува големината на рацете.[/quo
Знам дека нозе и грб не идат заедно, но јас нозете ги веќбам по лајт само на машините без чучњеви пошто ја скрчив ногата и не смеам да ја опрететувам бар за сега . Инаку трицепсот мене ми е најака страна , рацете ми се големи , од склековитее ваљда , дигам и до 60 кг на таа справата со каблите за трицепс.Но со бицепс едвај можам и 10 кг да дигам со еднорачен тег, а кога вежбам грб и бицепс у едн ден не можам ни 7,5. затоа сменив бицепс со гради а трицепс со грб или рамо..
А што мислиш за програмава
пон гради и бицепс
втор рамо и нозе
среда пауза
четврток грб и трицепс
петок пауза
сабота пак гради и бицепс
недела рамо и нозе
пон одмор
овака пивеке пати се повторуваат мускулите, бицепс и кога везбам грб(индиректно) и само бицепс, и трицепс и кога везбам гради (индиректно) и само трицепс ... но не сум сигурен дали има доволно одмор вака , рамо и гради едн ден по друг , бицепсот индиректно и директно , и трицепсот директно и индиректно со само еден ден пауза, можеби има многу повторување ?