Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
30 август 2011
Мислења
22
Поени од реакции
5
Сличен состав како Muscle Juice 2544, не е лош гејнер но има и подобри, на крај краева зависи што бараш од еден гејнер. Ако цената е поволна тогаш е добар избор.
4.5 кг - 34 евра го зедов, инаку ми е за маса и се надевам дека ке има бар малку ефект.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
4.5 кг - 34 евра го зедов, инаку ми е за маса и се надевам дека ке има бар малку ефект.
Тоа е околу 2100денари што е супер цена за кај нас. Кога веќе земаш гејнер држи се до дозите а не како некои ги преполуваат или по четвртина од дозите конзумираат и на крај нема никаков ефект. Целта е телото да осети дека има вишок калории на располагање зошто без општо зголемување на тежина не се зголемува ниту обемот на мускулте. Како што велат грубо кажано потребни се околу 20 кг плус тежина за бицепсот да порасне 5цм.

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Mutant mass гејнер користам,сега уше малце ќе ми заврши,и дај препорачајте некој убав креатин и протеин.

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.715
Поени од реакции
11.554
Mutant mass гејнер користам,сега уше малце ќе ми заврши,и дај препорачајте некој убав креатин и протеин.
http://www.napumpajse.com/shop/proteini/isoflex-23-kg.aspx

http://www.napumpajse.com/shop/kreatini-i-stimulansi/creatine-monohidrate-400g.aspx

Јас тие ќе ги зимам, ми рекоа дека се едни од најдобрите.
Е сега цената малку ебе работа, скап е протеинот, ама ако си неограничен, тоа би било најдобро ваљда.

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
http://www.napumpajse.com/shop/proteini/isoflex-23-kg.aspx

http://www.napumpajse.com/shop/kreatini-i-stimulansi/creatine-monohidrate-400g.aspx

Јас тие ќе ги зимам, ми рекоа дека се едни од најдобрите.
Е сега цената малку ебе работа, скап е протеинот, ама ако си неограничен, тоа би било најдобро ваљда.
За овој креатин скоро сигурен сум дека ќе го земам,ама незнам сеа што протеин да земам,овој 4 200 ми е многу,не ми се даваат толку пари и барам нешто поефтина варијанта ама да одговара со овој креатин на All Max.

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Незнам како би можел да одбереш протеин кој би одговарал со креатинот на одреден бренд?

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.715
Поени од реакции
11.554
За овој креатин скоро сигурен сум дека ќе го земам,ама незнам сеа што протеин да земам,овој 4 200 ми е многу,не ми се даваат толку пари и барам нешто поефтина варијанта ама да одговара со овој креатин на All Max.
http://www.napumpajse.com/shop/proteini/allwhey-23-kg.aspx

Исто од Allmax Nutrition, 3600 ден., тие два им се најдобри како што знам, е сега незнам до колку пари ти се дават.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
http://www.napumpajse.com/shop/proteini/allwhey-23-kg.aspx

Исто од Allmax Nutrition, 3600 ден., тие два им се најдобри како што знам, е сега незнам до колку пари ти се дават.
Allmax е релативно нова фирма која уште и претходат години и години да се докажува за да го достигне нивото на некои веќе афирмирани компании затоа и толку форсираат со тие реклами. Нивните производи би ги земал со резерва или само по претходна препорака.

S

Stef Bachatero

Гостин
Имам 99 кила бев 102 за една недела тоа е супер :)
П.С каде може да се најде ефтини јајца ?

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Имам проблем кога работам бицепс со дворачен тег. Во пределот на подлактот од страната на лактот осеќам болка и тоа само во моментот кога го оставам тегот. Значи немам болки додека ја правам серијата туку кога го оставам тегот и ја отварам шаката. Со никоја друга вежба го немам овој проблем. Дали е некој тендитис во прашање или пак неприродната форма на рамна шипка која предизвикува болка ?

Член од
9 февруари 2012
Мислења
35
Поени од реакции
12
Имам проблем кога работам бицепс со дворачен тег. Во пределот на подлактот од страната на лактот осеќам болка и тоа само во моментот кога го оставам тегот. Значи немам болки додека ја правам серијата туку кога го оставам тегот и ја отварам шаката. Со никоја друга вежба го немам овој проблем. Дали е некој тендитис во прашање или пак неприродната форма на рамна шипка која предизвикува болка ?
Istiti i mene mi se ima slucuvano pred godina dena lekot spored mene e vezbanje na podlakticata ubavo steganje na zglobovite na rakata so stegaci i povremeni masazi na mestoto so nekoja mast dr nema so tekot na vremeto ke ti pomine a i dobro zagrevanje saka ako zboruvame za istoto pod laktoto ostra bolka se do zglobot ...

Член од
21 декември 2011
Мислења
568
Поени од реакции
294
истата работа ја имав и ја земав ракавици со стечгачи за зглoб и почнав да користам калциум и магнезиум и завршија работа

O

Orion.

Гостин
Been there done that..
Земи glucosamine од аптека, тоа ти е суплемент НЕ Е ЛЕК. Зависи колку те боли, ако те боли ептен паузирај недела дена од вежбање и пиј го го глукозаминот, ако не боли толку, продолжи да вежбаш ама умерено додека не заздрави(не исчезне болката) Јас ја игнорирав голката и продожив да вежбам и уште толку ги заебав тетивите, се доведов до степен да неможам и чаша вода да кренам. Паузирав 3 недели и пиев глукозамин и пројде.
--- надополнето: 18 февруари 2012 во 20:41 ---
Istiti i mene mi se ima slucuvano pred godina dena lekot spored mene e vezbanje na podlakticata ubavo steganje na zglobovite na rakata so stegaci i povremeni masazi na mestoto so nekoja mast dr nema so tekot na vremeto ke ti pomine a i dobro zagrevanje saka ako zboruvame za istoto pod laktoto ostra bolka se do zglobot ...
Ова се појавува најчесто кај почетниците поради фактот што тетивите не се научени на такво вежбање, значи ти цел живот не си кренал нишо потешко од пенкало и сега пукаш тегови, телото не ти е навикнато. Втора причина зашто се јавува тендонитисот е поради
претренираност.

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Еден другар го имаше истиот проблем на десната рака во пределот на подлактот од страна на лактот, исто како тебе, само кога го остава тегот и ја отвара шаката.
Осеќаше како да го сече нешто.
Он направи мала пауза, 2 недели мислам, и само од себе му исчезна.

Kajgana Shop

На врв Bottom