Авто огласи (интересни возила за продажба)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Нашиот народ не ја разбира филозофијата на голем мотор. Тој е направен да биде поиздржлив од останатите слични во серијата автомобили каде се продаваат (повеќе цилиндри итн) да пружа поголема сила пред се за влечење глисер, бродче, камп приколка, едрилица итн (В6, В10, В12) и при нормално возење да троши незначително повеќе од помалите мотори, бидејќи на помали вртежи остварува поголем обртен момент па нема потреба со голема туража да се вози на автопат. Вака, си имаш супер количе кое е удобно, доволно големо да го сместиш целото семејство внатре, да закачиш камп приколка или бродче и да одиш на викенд или одмор.
Во целост се сложувам со ова... уште би додал дека ова возило е како трето или четврто во една фамилија (читај не се користи многу низ градските гужви).

Па кога ќе види кабадајата дека колата троши 40 литри на сат тогаш дај да му туриме плин, ќе го избушиме моторот, ќе туриме плинска боца во багажник. И што си добил, унаказен мотор кој нема теорија да ги извози оние километри за кои е способен и направен, немаш багажник бидејќи ти треба 120 литри боца да извозиш 300 км на автопат.
Освен за она со зафатениот багажник, сосема не си во право... со гас било кој бензински мотор ќе помини исто (или појќе) километри како на бензин. Така да освен намалената сила (патем, паднал моторот од 350 на 340 кс е ништо споредено со падот на силата на 4 цилиндричен бензинец од 1.4 литри и 75кс кој исто така губи 10 кс, ама во % изразено кај помалиот е повеќе) нема ништо друго како недостаток.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
мене не ми е јасно како може некој да даде 23.000 евра за стара кола од 2002 год.? Или за хамерот од 2008 што е на плин? Да затвориш толкава сума на пари кога бензинот иде само нагоре или треба да имаш еден куп пари за фрлање или треба да си несвесен во тоа што го правиш кога можеш на ново кола да си купиш.

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Какво бре бушење на мотор. И, Хамер Х3 е воено возило исто колку што е мојот ФВ Пасат.
--- надополнето: 31 јануари 2012 во 15:03 ---
мене не ми е јасно како може некој да даде 23.000 евра за стара кола од 2002 год.? Или за хамерот од 2008 што е на плин? Да затвориш толкава сума на пари кога бензинот иде само нагоре или треба да имаш еден куп пари за фрлање или треба да си несвесен во тоа што го правиш кога можеш на ново кола да си купиш.
Не, ќе купи некој Масерати за да го вози такси.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Какво бре бушење на мотор. И, Хамер Х3 е воено возило исто колку што е мојот ФВ Пасат.
--- надополнето: 31 јануари 2012 во 15:03 ---
Не, ќе купи некој Масерати за да го вози такси.
јаката штикла масерати 10 години старо :D главен фраер ќе бидеш за секоја година се постара и псотара ќе ти биде колата, а какви нови модели излагаат ти ќе бидеш како олд тајемр за неколку години :)

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
јаката штикла масерати 10 години старо :D главен фраер ќе бидеш за секоја година се постара и псотара ќе ти биде колата, а какви нови модели излагаат ти ќе бидеш како олд тајемр за неколку години :)
Да не му фали на ова нешто, дека старо? :D

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Масерати со В8 мотор и 400 КС баш и не се носи во отпад после 10 или 20 години - освен ако не му направиш „тоталка“.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Да не му фали на ова нешто, дека старо? :D
Абе дечко некој што го има ова има и друг возен парк. Ако правием муабет за снобови, колекционери ќе ве разбверам, ама јас гледма од агол на средна класа на граѓани, и за мене е џабе фрлање толкави пари за стара кола 10 години.
--- надополнето: 31 јануари 2012 во 17:04 ---
Масерати со В8 мотор и 400 КС баш и не се носи во отпад после 10 или 20 години - освен ако не му направиш „тоталка“.
Ајде моторот му е јак, ама дизајнот? а внатрешноста мириса на ново за 23.000 евра? не знам јас тоа, нови гуми? Како сакате, јас дадов мое размислување, но секако има некој што продаваат стан, идат под кирија да купат кола и сум сретнал лично такви луѓе .Кој како милува така нека си прави :)

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Дали некој го препознава местото каде што е сликано Масеративо ?
Да ... во странство некаде :) гледај ги таблиците на матизот
--- надополнето: 31 јануари 2012 во 18:36 ---
Ама ново масератито не е 30.000 евра извини

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Да ... во странство некаде :) гледај ги таблиците на матизот
--- надополнето: 31 јануари 2012 во 18:36 ---

Ама ново масератито не е 30.000 евра извини
Да ама за 23.000 евра имаш гланц нова кола :) од било која марка ;)

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Тоа Масерати е едно од оние возила кои и после 40 год. ќе бидат актуелни.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Да да како олд тајмер, додека дизајнот оди напред :D

Пааааа... можеби и ќе возиме такви нешта кои личат на пегла, ама класиката останува класика.
А кога сме кај Мерцедес... ја би попрво еден 300 SL Gullwing наместо ова нешто што некој го нарекол кола.
Море и 114/115, 123, а богами и 124 подобро од ова. Се надевам дека ќе остане како концепт.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Пааааа... можеби и ќе возиме такви нешта кои личат на пегла, ама класиката останува класика.
А кога сме кај Мерцедес... ја би попрво еден 300 SL Gullwing наместо ова нешто што некој го нарекол кола.
Море и 114/115, 123, а богами и 124 подобро од ова. Се надевам дека ќе остане како концепт.
Ти дадов еден приемр ајде уште еден :D

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Затоа што треба да си голем шутрак на возило од 30 илјади евра кое е направено за воени цели и алтернативно се користи за курташање ако си голем богаташ. А да го купиш и да го бушиш моторот за да ставиш плин - катастрофа.

Видов и една Х5 4.4и исто на плин.

Нашиот народ не ја разбира филозофијата на голем мотор. Тој е направен да биде поиздржлив од останатите слични во серијата автомобили каде се продаваат (повеќе цилиндри итн) да пружа поголема сила пред се за влечење глисер, бродче, камп приколка, едрилица итн (В6, В10, В12) и при нормално возење да троши незначително повеќе од помалите мотори, бидејќи на помали вртежи остварува поголем обртен момент па нема потреба со голема туража да се вози на автопат. Вака, си имаш супер количе кое е удобно, доволно големо да го сместиш целото семејство внатре, да закачиш камп приколка или бродче и да одиш на викенд или одмор.

Ама овие коли не се направени да се возат нон стоп на резерва на балканот и да се возат 0-100 од семафор до семафор. Па кога ќе види кабадајата дека колата троши 40 литри на сат тогаш дај да му туриме плин, ќе го избушиме моторот, ќе туриме плинска боца во багажник. И што си добил, унаказен мотор кој нема теорија да ги извози оние километри за кои е способен и направен, немаш багажник бидејќи ти треба 120 литри боца да извозиш 300 км на автопат. Имаш Франкештајн од кола.
се супер ова што кажа, и јас се согласувам со тебе, освен она болдираното и подвлечено што е... тука си во грешка друже... овие и сите други мотори, на плин проагаат повише него што би прошле на бензин... и снагата воопшто не му е изгубена... а да... и што мислеше со тоа дека ке треба да се избуши моторот при ставање плин?

Kajgana Shop

На врв Bottom