Како да се добие туристичка виза за USA?

MadA@FakA

Black&White
Член од
4 август 2006
Мислења
1.049
Поени од реакции
105
Мене ми даде мулти годишна, тоа е во зависност од какви ќе ти бидат потребите за одење таму, доставените документи и вработениот во амбасада.
може ли ако се сетиш на документите кои ти беа потребни подетално да ги напишеш (ако не те мрзе) - погоре само се кажани отприлика кои се.. :)

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
може ли ако се сетиш на документите кои ти беа потребни подетално да ги напишеш (ако не те мрзе) - погоре само се кажани отприлика кои се.. :)
Јас лично му однесов потврда дека сум вработен и сметкопотврда од месечните примања за последните 6 плати, ама бев вработен во фирма од САД кога ја вадев визата.

Член од
25 јануари 2011
Мислења
505
Поени од реакции
216
Наскоро аплицираах за американска виза и можам да ви кажам како е во БГ. Може да послужи и на Македонците со БГ пасош. Запишуваш својот час преку интернет. Одржува се интервју и ако не си правел проблеми на американска земја и немаш криминални настани даваат ти виза. Сите визи се повеќекратни за по 10 години. Одбивањето е под 5%. Многу беше лесно. Барем за мене. Во печатот пишува дека сега, при посетата на државниот секретар Клинтон, визите за САД може да отпаднат ама и да не отпаднат 10 годишна виза, се едно нема визи.

Член од
30 јули 2011
Мислења
589
Поени од реакции
246
А има шанси да ми дадат виза туристичка,ако речам дека идам да прошетам нешто у тој стил,мене ми е за да останам у САД на црно ?

Член од
11 септември 2009
Мислења
323
Поени од реакции
55
А има шанси да ми дадат виза туристичка,ако речам дека идам да прошетам нешто у тој стил,мене ми е за да останам у САД на црно ?
Па да, јас поднесов за виза пред 4 години, ќе си уплатиш во комерцијална банка за пин, ќе си закажеш, и отприлика за 2 недели ќе ти закажат разговор.. За тоа време треба да си ги пополниш формуларите што ќе ги најдеш на амбасадата на интернет, тие ти се основните за виза, без тие неможе.. секој документ плус што ќе го донесеш ти има плус вредност за да ја добиеш.. јас однесов цела папка, од лични примања, имотна состојба, документи за кола, од школо, курсеви, лекарско, плус ми пратија гаранција од америка дека ќе бидам кај роднини и нема да останам повеќе од 3 месеци.. Бев на разговор, те прашуваат секакви прашања, и доколку ти одобрат ти даваат картонче и утредента идеш си го зимаш пасошот со визата.. Пак ќе ти кажам, колку повеќе документи однесеш толку поголеми шанси имаш, јас добив за 10 години виза :)
п.с сите документи да ти бидат преведени и на англиски :)

Член од
30 јули 2011
Мислења
589
Поени од реакции
246
Па да, јас поднесов за виза пред 4 години, ќе си уплатиш во комерцијална банка за пин, ќе си закажеш, и отприлика за 2 недели ќе ти закажат разговор.. За тоа време треба да си ги пополниш формуларите што ќе ги најдеш на амбасадата на интернет, тие ти се основните за виза, без тие неможе.. секој документ плус што ќе го донесеш ти има плус вредност за да ја добиеш.. јас однесов цела папка, од лични примања, имотна состојба, документи за кола, од школо, курсеви, лекарско, плус ми пратија гаранција од америка дека ќе бидам кај роднини и нема да останам повеќе од 3 месеци.. Бев на разговор, те прашуваат секакви прашања, и доколку ти одобрат ти даваат картонче и утредента идеш си го зимаш пасошот со визата.. Пак ќе ти кажам, колку повеќе документи однесеш толку поголеми шанси имаш, јас добив за 10 години виза :)
А пари на сметки имаше во банка ?И со таа 10 год виза имаш дозволен престој од три месеци така?

Член од
11 септември 2009
Мислења
323
Поени од реакции
55
А пари на сметки имаше во банка ?И со таа 10 год виза имаш дозволен престој од три месеци така?
Па јас сум малолетен и мене не ми бараат пари на сметка, меѓутоа моите дадоа извештаи дека работат, ама не состојба на сметка, меѓутоа роднините каде што бев ми испратија гарантно писмо дека ќе бидам кај нив и чекови во висина од 10,000$ како гаранција дека ќе можат да ме издржуваат додека сум таму.. Престојот ти го одредуваат на гранција кога влагаш, со тоа што доколку сметаат дека ќе останеш на црно, и да ти дадат виза немаш гаранција дека ќе те пуштат на граница, можат да те вратат.. Мене ми дадоа 6 месеци престој бидејќи картата ми беше резервирана после 4 месеци за назад, со тоа што ми рекоа дека ако има потреба само да си побарам да ми го продолжат престојот.. :)

Член од
18 декември 2012
Мислења
1
Поени од реакции
0
Ве молам кажетеми во која земја е најлесно да се емигрират, на кој начин и сето тоа, пример Австралија, Канада, Америла, Шведска (освен не за Балканот), и сами знаете дека колку и да се работит во оваа земја наша ништо не може да се постигне за жал... Затоа ми требет ваши информации :)

Pat Bateman

Oh Africa, brave Africa
Член од
7 февруари 2009
Мислења
1.908
Поени од реакции
1.867
ах бе друже зависи каква виза сакаш да добиеш и за каде....Претпоставувам говориш за работна виза за во ЕУ, можеш и само со туристичка да отидеш ама тешко за работа...во Америка е многу полесно, било со туристичка или пак со работна виза ама фората е да ја добиеш прво визата....јас би ти препорачал Америка од лично искуство, лесно е таму за снаоѓање.

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.947
Поени од реакции
1.498
Ве молам кажетеми во која земја е најлесно да се емигрират, на кој начин и сето тоа, пример Австралија, Канада, Америла, Шведска (освен не за Балканот), и сами знаете дека колку и да се работит во оваа земја наша ништо не може да се постигне за жал... Затоа ми требет ваши информации :)
Таму каде што имаш роднини.

H

HITCH

Гостин
Имаш вакви теми, само треба да провериш на форумов. Еве за Австралија и Нов Зеланд.

-G-

Успешен
Член од
15 јуни 2009
Мислења
636
Поени од реакции
255
Во Америла можеш најлесно тамо има лесни америланќи те женат за виза за 500 амеличќи долари без проблем

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.749
Поени од реакции
1.010
Најлесно да заминиш засекогаш надвор , е да најдиш некоја наша кенгурка или ако не сакаш Австралија , тогаш некоја наша Американка или Канаѓанка , и да ја смоташ некако да те земи за маж . И ако ја правиш таа работа , почни уште од сега да бараш некоја , и тамам кога ќе дојде лето таа да дојди овде , да се видите и така натаму а богами и наваму :) . Ако не ти е сеуште до женење , одкако ќе те земи таму , биди со неа толку време колку што треба за да земиш тамошно жителство и батали ја :) . Или ако ти се погоди девојчето , можиш и да останиш со неа , од тебе зависи .
П.С. Дури сега видов дека си бил детиште од 18 години . Батали го ова што го напишав и барај друго чаре .

Член од
6 септември 2012
Мислења
71
Поени од реакции
21
a dali so toa garantno pismo ti ispatija i nekoj 4ek plus kako garancija deka mozat da se grizat za tebe i kolku? ili samo garantno pismo da se znae deka ima koj da se grizi tamu za tebe, i mislam nema vrska ako toj sto go praka toa pismo ne ti e rodnina..

Член од
11 септември 2009
Мислења
323
Поени од реакции
55
a dali so toa garantno pismo ti ispatija i nekoj 4ek plus kako garancija deka mozat da se grizat za tebe i kolku? ili samo garantno pismo da se znae deka ima koj da se grizi tamu za tebe, i mislam nema vrska ako toj sto go praka toa pismo ne ti e rodnina..
За тоа дали треба да ти биде роднина незнам, а инаку да, ми испратија чекови.

Kajgana Shop

На врв Bottom