21.12.2012 (read only)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
се ближи 2012та. спремни сте сита нели? :)

П.С се прашувам што ли ке се пишува на темава кога ке помине 21 12 2012 односно на 22 12 2012..
Ќе испадне дека датумот е по амерички односно ќе се случи на 21(месец).12(ден).2012(година) ама поради грешка во пресметките треба да се оземат 9 месеци од 21 и да се додадат на датумот 21д.12м.2012 по што ќе биде 21 септември 2013.

L

Lu

Гостин
Ајде искористете ја оваа последна година ... имате уште 364 дена :pos:
Јас стварно незнам како може да постојат толку лековерни луѓе и да веруваат во тоа дека на 21.12.2012 ќе биде крај на светот :tapp:
Јас не верувам во крај на светот бидејќи неможе тукутака наеднаш да го снема целиов свет освен ако не удри некој огромен метеор и да ја уништи целава планета како што беше во случајот со диносајрусите.

Инаку имам читано најразлични теории за тоа што може да се случи на 21.12.2012, на пример имам прочитано дека на овој датум ќе дошло до некаква промена на свеста кај луѓето и такви некои слични теории.
Исто така имам прочирано дека на овој датум ќе дошло до израмнување за сите планети од нашиот сончев систем и дека ќе дошло до промена на магнетните полиња...

Верувам дека нешто ( ? ) ќе се случи на овој датум, но што точно ќе се случи ќе почекаме да видиме за точно 1 година.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Ќе се случи класика: грешка во пресметките, не бил 21.12 2012 туку 21.12 2021.

--HEIDERN--

The Iron Fist
Член од
18 декември 2011
Мислења
638
Поени од реакции
378
Jas mislam deka ova so PlanetX/Nibiru, Pole Shift, Annunaki i.t.n. se izmisljotini i nema vrska toa. I porano ne lazea za mileniumska bubacka, pred toa ne lazea za udari na meteori/asteroidi i kometi vo planetata zemja, pa nikomu nisto. Taka i ova kje se tropa nekoe vreme, pa potoa nikomu nisto. Inaku kataklizmi i katastrofi niz planetata zemja imalo, ima i kje ima vo idnina: zemjotresi, tsunami, vulkanski erupcii, tajfuni, cikloni, uragani, tornada, poplavi, susi, toplotni branovi, studeni branovi i.t.n.
A sto se odnesuva do vojnite, terorizmot, ekonomskata kriza i recesija, gladot sirum svetot, modernite bolesti, zavisnosti i.t.n. epa za toa si e kriv samiot covek kako zivo sustestvo sto (ne)poseduva um !!
Taka da se po staro kje si bide vo novata 2012 god. kako kaj nas, taka i vo celiot svet.

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260
Ајде искористете ја оваа последна година ... имате уште 364 дена :pos:
Јас стварно незнам како може да постојат толку лековерни луѓе и да веруваат во тоа дека на 21.12.2012 ќе биде крај на светот :tapp:
Јас не верувам во крај на светот бидејќи неможе тукутака наеднаш да го снема целиов свет освен ако не удри некој огромен метеор и да ја уништи целава планета како што беше во случајот со диносајрусите.

Инаку имам читано најразлични теории за тоа што може да се случи на 21.12.2012, на пример имам прочитано дека на овој датум ќе дошло до некаква промена на свеста кај луѓето и такви некои слични теории.
Исто така имам прочирано дека на овој датум ќе дошло до израмнување за сите планети од нашиот сончев систем и дека ќе дошло до промена на магнетните полиња...

Верувам дека нешто ( ? ) ќе се случи на овој датум, но што точно ќе се случи ќе почекаме да видиме за точно 1 година.
Абе ајде,илјадници години поминаа не се промени свеста кај човекот сега ќе се променела туку така за еден ден,пак ќе ги гледаме истите глупости низ светов како изминатава деценија...

moof KOOZ tee

Mystis
Член од
26 ноември 2008
Мислења
361
Поени од реакции
63
Some updates from Mitchell.

Mitchell Coombes ‎2012 is not the end..... it is just the beginning.
Yesterday at 21:00 · LikeUnlike · 5

Nedeltcho Vladimirov Beginning of what?
Yesterday at 21:01 · LikeUnlike

Mitchell Coombes The beginning of the "end of the world as we know it".
Yesterday at 21:02 · LikeUnlike · 4

Mitchell Coombes ‎@Tury... have your bags ready to go and head as far east as possible.
23 hours ago · LikeUnlike · 1

Mitchell Coombes If people are silly enough to laugh off my next tsunami warning and stay in California I would consider that suicide.
23 hours ago · LikeUnlike · 2

Mitchell Coombes My initial advice was 30 miles inland as an absolute minimum. Now there is a change of plans by HAARP. HAARP want to create a twin tsunami and have them both set off in the space of the same hour (much like 9/11) because the second tsunami will put the icing on the cake. In other words I would advise at least 75 miles inland, as A MINIMUM. So my answer is 75 miles inland. Other than that, California is next, it will be a tsunami, whether it will be a twin tsunami or a single tsunami is still undecided but it's still going ahead and it's very near. The epicenter of the quakes will be 88.3 miles SSW of Portland, OR.
22 hours ago · LikeUnlike · 4

Mitchell Coombes ‎100-150 foot high tsunami waves. There will be exactly 5 tsunami waves in the space of 90 minutes. Magnitude 9.3.
22 hours ago · LikeUnlike · 1

Mitchell Coombes I am sorry I cannot just come out with the dates for everything (like a calendar) because that's just not how the FBI / HAARP operate. They don't run on a calendar but on 104 hour timers because 104 hours is the point of no return. They cannot change their minds once the button has been released. The mountains between you and the ocean will help.

Mitchell Coombes It will be 300 times stronger than Japan's 9.0 quake.

Mitchell Coombes ‎Aaron Smith, the FBI do not base their tsunami attacks on a calendar. The FBI work on 104 hour timers. This means that dates are not set in stone. The tsunamis are man-made, not natural, that's how i am able to predict them so accurately. HAARP work with 4 regional color schemes- black, red, yellow and green. Black means the tsunami is within 104 hours. Red means the tsunami is near. Yellow means we still have a little while to go. Green is no danger. Most of 2011 we were in the yellow but now they have changed to the color red.
23 hours ago · LikeUnlike · 2

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
абе замислете само колку ќе биде јако...
сите очекуваат нешто тој ден односно 21.12 2012 и бап никому нишо не му се случуе ни пак на планетава земја.Негде убаво време сончево негде врнежливо и све по ред ко шо треба..
ама ќе измислат и после тоа нешо као грешка било или па..да грешка било. ама то је.
мислам дека едно два три пати го прежиевеав крајот на светот па нема да ми биде проблем још један пут :свиркам:

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
412
Темава е поставена точно пред 7 години кога не паметам дека имаше нешто за ова тогаш кажувано?
Пријатно се изненадив.
Зашто има некои луѓе што се трудат и нешто читаат и истражуваат па споделуваат со нас на форумот а наспроти нив некои тролаат теми на форумот со тоа како они не се плашат и дека пред тоа имало волку и толку краеви на светот па како они ги преживеале:tapp:

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
На 21.12 започнува новиот светски поредок.Масоните излегуваат од сенка.

@Lbaneso

Лаеш НЕ касаш !
Член од
19 ноември 2009
Мислења
2.425
Поени од реакции
798
Кога најмалку ке очекуваме тогаш ке биде крајот на светот, НО ТОА ГО ЗНАЕ ТОЧНО САМО ГОСПОД тоа може да се случи и утре.

B

Black Guard

Гостин
На 21.12 започнува новиот светски поредок.Масоните излегуваат од сенка.
Mislam deka malku ti se utnati presmetkite spored niza parametri mozeme da konstatirame deka noviot svetski poredok zapocna so dezintegracijata i raspadot na istocniot blok i SSSR.

Imajte predvid Noviot svetski poredok e PRIRODNA pojava,jbg toa e opstestveni promeni,ekonomski geostrateski...

Tuku kade se sega onie fariseite:vozbud:

Onie lazni proroci koi krekaa za niburu,nemezis i sl koga im se servirase jasno deka ne e mozno nivno postoenje t.e tie planeti imaat nevozmozna orbita koja se protivi i na njutnovite zakoni-zaklucok.

PROFIT za niza poedinci koi telepatski komunicirale so reptilite od zeta retikuli,profit za nivni videa,knigi sobiri i perenje mozok.

Член од
23 јули 2010
Мислења
163
Поени од реакции
85
Баш ме интересира кога ќе биде новиот крај на светот откако ништо нема да се случи на 21.12 :D...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom