Нови возачки дозволи

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
--- надополнето: Dec 1, 2011 5:46 PM ---

Издавање итна возачка дозвола

ТЕЛЕФОНСКОТО ЗАКАЖУВАЊЕ ПРЕКУ БЕСПЛАТНИОТ ТЕЛЕФОНСКИ БРОЈ 0800 192 92 Е ЗАДОЛЖИТЕЛНО ЗА СИТЕ АПЛИКАНТИ
Итната возачка дозвола се издава 48 часа по поднесувањето на барањето за издавање на возачка дозвола.
НАПОМЕНА: За овој тип на возачка дозвола уплатница од наместо 280,00 ден се приложува
уплатница од 840,00 ден

НАПОМЕНА: Со барењето за возачка дозвола задолжително се поднесува и пријавата за издавање на возачка дозвола за кое е потребно:
- пријава за возачка книшка
- уплатница од 100,00 ден
- фотокопија од лична карта
- фотокопија од возачка дозвола
- 2 фотографии до димензија 3,5 X 4,5 смм
Од тука.
ок фала... малку си се збркал во текстот ама разбрав она што ме интересираше....
--- надополнето: Dec 2, 2011 11:59 AM ---
Според закон не смее да биде автоматик колата. Е сеа ако фатил врски или „дупки во законот“ тоа е тоа :)
во америка е полагањето иначе... како што кај нас не е дозволено со автоматик, така во америка па не е дозволено со мануал мењач... т.е. задолжително е да полага со автоматик и откако ке положи минимум уште 2 години МОРА да вози автоматик... што според мене е паметен потег, сем што според мене мора да стават и некакви ограничувачи на брзини на самата кола, на пример да не смее да вози на 45 милји на час, со оглед на фактот дека таму зимаат возачки на 16 години и се unlimited со местата каде што можат да возат...

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.115
Поени од реакции
1.695
Ја у вторник тестови положив у среда полигон и градска (со Citroen C3) и ете денес мислев документите стигнале во полиција, а оно тек у вторник...
Кумановско педерче, со туарегот у ск те чекам следен викенд!

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
2.018
Поени од реакции
2.362
ок фала... малку си се збркал во текстот ама разбрав она што ме интересираше....
--- надополнето: Dec 2, 2011 11:59 AM ---

во америка е полагањето иначе... како што кај нас не е дозволено со автоматик, така во америка па не е дозволено со мануал мењач... т.е. задолжително е да полага со автоматик и откако ке положи минимум уште 2 години МОРА да вози автоматик... што според мене е паметен потег, сем што според мене мора да стават и некакви ограничувачи на брзини на самата кола, на пример да не смее да вози на 45 милји на час, со оглед на фактот дека таму зимаат возачки на 16 години и се unlimited со местата каде што можат да возат...
Се зависи од државата во која се наоѓаш. Во Њу Џерси, не се unlimited, баш спротивното. За возачка дозвола ти требаат 18 години. Тоа што го земаат на 16 години (14 во некои сојузни држави) е driver's permit, и има доста ограничувања на неа, како број на луѓе што смее да превезува, не смее да вози во ноќни часови итн.

S

Sheldon Cooper

Гостин
у понеделник полагам полигон и градска али не се надевам нешто многу за градската :)

Член од
18 мај 2011
Мислења
184
Поени од реакции
74
у понеделник полагам полигон и градска али не се надевам нешто многу за градската :)
Ти држам среќа и немој да се плашиш и да слушаш разно-разни муабети што се вртат низ градов.Ако ги извозиш како што треба нема сила што ќе те бутне

S

Sheldon Cooper

Гостин
Ти држам среќа и немој да се плашиш и да слушаш разно-разни муабети што се вртат низ градов.Ако ги извозиш како што треба нема сила што ќе те бутне
Фала, полигонот го поминав ама градската ја паднав. Сам си бев крив :)

Huzzy Gurl

Animal Lover
Член од
14 септември 2008
Мислења
307
Поени од реакции
128
Јас уште се учам да возам, до полагање имам време уште ама во скоро време ќе биде! :)

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Има има и тоа каква врска, и самиот ми рече, вакви ситни грешки од прва не поминуваат а од втора може да ти се прогледа низ прсти.Тешко некој што нема врски да пуштат од прва...3 месеци плата немаат земено.А и грешките се гледа кога те гледаат коцкасто, зашто не се сврти на десно, прекасно се престрои на кружен...инаку во четврток полагам втор пат градска.

Член од
29 ноември 2011
Мислења
23
Поени од реакции
0
Има има и тоа каква врска, и самиот ми рече, вакви ситни грешки од прва не поминуваат а од втора може да ти се прогледа низ прсти.Тешко некој што нема врски да пуштат од прва...3 месеци плата немаат земено.А и грешките се гледа кога те гледаат коцкасто, зашто не се сврти на десно, прекасно се престрои на кружен...инаку во четврток полагам втор пат градска.
Ја другата среда полагам тестови па полигон и градска,ме интересира чисто да си знам колку пари па ке платиш,чим си паднал на градска

Bobson

Seek & Destroy
Член од
22 февруари 2008
Мислења
274
Поени од реакции
41
Јас паднав еднаш градска, поради моја грешка, не видов кола која ми идеше од десна страна на необележана раскрсница, иако колата беше далеку сепак за комисијата беше дури и преблиску, вториот пат беа ептен фер и коректни.

@KAMAZ

За практичниот дел т.е. градска по втор пат фаќа околу 1900 денари .. ~1700 кеш плус ~200 денари на уплатница.

Kajgana Shop

На врв Bottom