- Член од
- 11 мај 2010
- Мислења
- 2.952
- Поени од реакции
- 718
ок фала... малку си се збркал во текстот ама разбрав она што ме интересираше....--- надополнето: Dec 1, 2011 5:46 PM ---
Издавање итна возачка дозвола
ТЕЛЕФОНСКОТО ЗАКАЖУВАЊЕ ПРЕКУ БЕСПЛАТНИОТ ТЕЛЕФОНСКИ БРОЈ 0800 192 92 Е ЗАДОЛЖИТЕЛНО ЗА СИТЕ АПЛИКАНТИ
Итната возачка дозвола се издава 48 часа по поднесувањето на барањето за издавање на возачка дозвола.
НАПОМЕНА: За овој тип на возачка дозвола уплатница од наместо 280,00 ден се приложува
уплатница од 840,00 ден
НАПОМЕНА: Со барењето за возачка дозвола задолжително се поднесува и пријавата за издавање на возачка дозвола за кое е потребно:
- пријава за возачка книшка
- уплатница од 100,00 ден
- фотокопија од лична карта
- фотокопија од возачка дозвола
- 2 фотографии до димензија 3,5 X 4,5 смм
Од тука.
--- надополнето: Dec 2, 2011 11:59 AM ---
во америка е полагањето иначе... како што кај нас не е дозволено со автоматик, така во америка па не е дозволено со мануал мењач... т.е. задолжително е да полага со автоматик и откако ке положи минимум уште 2 години МОРА да вози автоматик... што според мене е паметен потег, сем што според мене мора да стават и некакви ограничувачи на брзини на самата кола, на пример да не смее да вози на 45 милји на час, со оглед на фактот дека таму зимаат возачки на 16 години и се unlimited со местата каде што можат да возат...Според закон не смее да биде автоматик колата. Е сеа ако фатил врски или „дупки во законот“ тоа е тоа